Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

SVF un EK ietur pauzi sarunās ar Latviju

Kamēr tiek veidota jaunā valdība, Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) un Eiropas Komisija (EK) ieturēs pauzi sarunās ar Latviju, žurnālistiem sacīja SVF pārstāvis Baltijā un Polijā Kristofs Rozenbergs. Tikai atsākoties sarunām, būs lielāka skaidrība par iespējamiem soļiem sociālās politikas jomā, kā arī fiskālajā politikā, nekādus paziņojumus pagaidām starptautisko institūciju pārstāvji nav snieguši. Pirms došanās prom - piektdien, SVF un EK pārstāvji vēl tiksies ar politiskajām partijām un Latvijas Banku.

Diena jau rakstīja, ka SVF ieteikusi Latvijai ne vien atteikties no pensiju indeksācijas, bet arī tās samazināt, tomēr gan Labklājības ministrijas amatpersonas, gan Saeimā pārstāvētās partijas dzelžaini uzsver, ka SVF priekšlikumu par pensiju samazināšanu Latvija neņems vērā un pensijas netiks samazinātas. Valsts prezidenta izvirzītais Ministru prezidenta amata kandidāts Valdis Dombrovskis (JL) šodien uzsvēris, ka SVF nepieprasa pensiju vai citu konkrētu budžeta pozīciju samazināšanu, bet prasa ievērot fiskālo disciplīnu un makroekonomikas rādītājus, vēsta LETA.

EK pārstāve Elena Floresa atzina, ka, tiklīdz būs izveidota jaunā valdība un tā būs gatava iesaistīties diskusijās, sarunas atsāksies. Jaunajai valdībai būs jāpārdomā par risinājumiem problēmām, kuras SVF ir identificējis, un, kad tā būs gatava par tām runāt, tad sarunas atsāksies, norādīja arī Rozenbergs. Kā ziņo BNS, komentējot Latvijas ekonomikas situāciju, Rozenbergs atzina, ka "situācija ir nopietna un jaunajai valdībai nāksies pieņemt nopietnus lēmumus".

Tiek uzsvērts, ka valdībai būs strikti jāpieturas pie iepriekš apstiprinātās programmas, un tās izpildes nodrošināšana būs atkarīga no valdības darbībām sadarbībā ar SVF pārstāvjiem.

Latvija no EK šonedēļ saņēmusi pirmo viena miljarda eiro (700 miljonu latu) finansējumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas