Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

SVF vadītājs: Atlabšana pasaules ekonomikā var sākties ceturksni ātrāk

Atlabšana pasaules ekonomikā varētu būt vērojama ceturksni ātrāk, nekā tika prognozēts iepriekš, taču atveseļošanās būs ļoti vāja, intervijā Itālijas laikrakstam "Il Sole 24 Ore" otrdien paziņoja Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Štrauss-Kāns.

"Mēs jau gadu esam teikuši, ka [pasaules ekonomikas] atlabšana varētu būt vērojama 2010.gada pirmajos sešos mēnešos. Iespējams, ka atveseļošanās varētu tikt fiksēta ceturksni ātrāk, kas būtu labas ziņas," sacīja Štrauss-Kāns.

Viņš arī norādīja, ka SVF gatavojas paaugstināt pasaules ekonomikas perspektīvas prognozes.

"Pasaules ekonomikas prognoze, kuru mēs gatavojamies publiskot, būs labāka, taču tā ļoti neatšķirsies no jūlijā izteiktajām aplēsēm. Progress, kuru mēs esam novērojuši, varētu būt skaidrojams ar vairākiem faktoriem, tostarp ar kompāniju preču krājumu apjoma palielināšanos un ekonomikas stimulēšanas pasākumiem," pavēstīja Štrauss-Kāns, tomēr piebilstot, ka efekts nebūs ilgstošs.

Štrauss-Kāns arī pauda pārliecību, ka finanšu krīzes nopietnība un risks par vēl kādas nozīmīgas finanšu kompānijas bankrotu ir "aiz muguras".

"Mēs jau redzam tuneļa beigas, taču mēs vēl joprojām atrodamies krīzē. Tas tāpēc, ka lielākās problēmas sagādā tādas sociālās sekas kā bezdarbs, kas turpinās pieaugt vēl vismaz gadu," sacīja SVF vadītājs.

Viņš piebilda, ka Itālijas ekonomikas perspektīvas uzlabosies, taču Itālijai, tāpat kā citām Eiropas valstīm, nepieciešams īstenot strukturālas reformas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas