Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Tautas kalpi dažādi noskaņoti par Sieviešu dienas atzīmēšanu

Parlamentāriešu vidū īsi pirms Sieviešu dienas ir visai atšķirīgs noskaņojums par šo svētku atzīmēšanu, liecina aģentūras BNS veiktā aptauja.

Ja vairums deputātu norāda, ka īpaši negatavojas šiem svētkiem, tomēr savas sievietes noteikti ar ziediem un laba vēlējumiem plāno sveikt, tad pieredzējušais parlamentārietis Juris Dobelis ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK) tomēr strikti apliecina, ka viņam 8.marts nav svētki.

"Katrs cilvēks kaut ko svin - dzimšanas dienas, vārda dienas," noteica tautas kalps, vienlaikus atgādinot arī par ne tikai svinamām, bet arī atzīmejamām piemiņas dienām, piemēram, pulkveža Oskara Kalpaka nāves dienu 6.martā vai arī citiem nozīmīgu - padomju diktatora Josifa Staļina nāves dienu 5.martā, kad krievu televīzijas kanālos esot bijusi "vesela virkne īpašu raidījumu, jo cilvēki atceras šos notikumus".

"Tanī ziņā - ja atceras, no kādiem laikiem un tālākiem periodiem šī diena nākusi, nav jautājumu... bet kāpēc mums vajag ar okupāciju ieviesto valsts līmenī atzīmēt?" retoriski vaicāja deputāts.

"Starptautiskā sieviešu diena... Pirms kara tādas nebija," sašutumu par šīs dienas kā svētku izvēršanu valstiskā mērogā pauda Dobelis, tomēr apliecinot respektu pret katra cilvēka tiesībām to atzīmēt.

"Man ir pilnīgi vienalga, kas ko kuram nes - puķes, šokolādi vai šņabja pudeli," noteica tautas kalps, vien atkārtoti uzsverot, ka viņam "tie nav nekādi svētki".

Savukārt partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" līderis Jakovs Pliners, lai arī mājās nekādus svētkus šajā sakarā negatavojot, tomēr pauda apņēmību sirsnīgi sveikt sievietes, kuras šajā dienā satiks.

"Novēlēšu, lai dvēselē ir pavasaris, lai ir mīlestība un dzīvotu līdz 120 gadiem," dzīvespriecīgi noteica parlamentārietis. Viņš arī noraidīja apgalvojumus par šo svētku saistīšanu ar padomju politisko režīmu, norādot par šo svētku vēsturisko izcelsmi.

"Pirmie sāka svinēt šos svētkus pagājušā gadsimta sākumā Vācijā un tikai krietni vēlāk tos pārņēma Padomju savienība," sacīja Pliners, apliecinot, ka viņam "ne ar ko sarkanu" šī diena nesaistās.

"Asociēju to tikai ar daiļām sievietēm," piebilda deputāts, paužot apņēmību rast iespēju svētdien sveikt sievietes ne tikai vārdiski, bet arī ar ziediem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas