Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Tautas kalpiem noņem piemaksas pie komandējumu dienas naudas

Lielākajai daļai parlamentāriešu turpmāk komandējumos būs jāiztiek tikai ar dienas naudu, nesaņemot vairs piemaksas par katru ārvalstu vizītē pavadīto dienu.

Saeimas prezidijs pirmdien nolēma veikt izmaiņas 2007.gada februārī apstiprinātajos noteikumos attiecībā uz deputātu un Saeimas darbinieku komandējumiem, ierobežojot to cilvēku loku, kuri turpmāk vēl varēs saņemt šādas piemaksas, kā arī samazinot to apjomu tiem, kuri vēl varēs saņemt.

Parlamenta spīkeram līdz ar to komandējumos vairs nepienāksies papildus nauda 30% apmērā no dienas naudas, bet gan ceturtās daļas apjomā. Arī pārējiem prezidija locekļiem šīs piemaksas samazinātas vien par 5% - gan Saeimas priekšsēdētāja biedres, gan Saeimas sekretārs un viņa biedrs turpmāk 25% vietā pie dienas naudas saņems piemaksu piektās daļas apmērā no dienas naudas.

Tāpat Saeimas delegācijas vadītājs, kam līdz šim pienācās papildus nauda 20% apmērā, tagad saņems vairs tikai 15%.

Piemaksu apjoms nemainīsies vien Saeimas Kancelejas direktoram un viņa vietniekam, paliekot 10% apmērā no attiecīgajā valstī paredzētās dienas naudas.

Tikai dienas naudu bez šīm piemaksām turpmāk saņems deputāti, Saeimas nodaļu, biroju, dienestu, kā arī centru vadītāji, kuriem visiem līdz šim bija noteiktas piemaksas 10% apmērā no dienas naudas.

Grozot noteikumus prezidijs arī nolēma iekļaut papildu nosacījumu, ka prezidijs var lemt arī par dienas naudas izmaksu 30% apmērā, ja deputātam vai Saeimas darbiniekam tiek segti uzturēšanās, tostarp arī ēdināšanas, izdevumi.

Ierobežojumi stājas spēkā pirmdien, līdz ar to neattiecas uz komandējumiem, kas jau apstiprināti, bet vēl tikai notiks.

Kancelejas pārstāvji vēl nezināja teikt, tieši cik lielu ietaupījumu šīs izmaiņas varētu nodrošināt.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība), apstiprinot lēmumu par izmaiņām komandējumu piemaksās, informēja kolēģus, ka arī līdzšinējā iekšējā kontrole par katra izbraukuma lietderību un to izmaksām ir rezultējusies - šī gada pirmajā ceturksnī iztērēti vien 18% no kopumā komandējumiem paredzētās naudas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas