Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

TB/LNNK: mājokļa nodoklis jārēķina citādi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
Lūdzu, padalies gan - te pat nekaitētu!
Kaspars Gasūns
K
Tad viņš to māju pārdos... turklāt nemarinējot un nesapņojot, ka atbrauks princis-bagāts ārzemnieks, kas to veco būdu no viņa par bargu naudu nopirks. ;) Bet, ja nepārdos un pašam nebūs, kur likt, tad uzdāvinās un turpinās mierīgi dzīvot, kā dzīvojis līdz šim. Vienīgais, ko šis nodoklis ierobežos, būs murgaini sapņi par bagātību un pilīm.
Kredītņēmējs
K
vajag uzlikt bankām nodokli par īpašumiem kas itkā skaitās kā bankas kamēr kredītņēmējs nav nomaksājis par šo īpašumu un par summu uz kādu šī banka parakstijās iedot kredītu šī īpašuma iegādei.
un
u
Piekrītu Lāpītājai. Nodoklis no kadastrālās vērtības. Atlaides maznodrošinātiem. 30-os gados celtas, pat lielas, bet neremontētas mājas kadastrālā vērtība ir ap 2000 Ls; 0,2% no tās būs tikai 4 Ls gadā. Te bija vaimanas, ka vecām tantiņām, kuras dzīvo vienas pašas savās dzimtās mājās, būs grūti samaksāt. Tā būtu, ja nodokli maksātu no platības. Tik pat (0,2%) lai maksā no NĪ, kas nav ražošanas ēkas. Piemēram, par kūti, kurā netur lopus. Tā būs ražošanas stimulācija. Piemēram, par gleznotāja salonu, ja īpašniekam nav pašnodarbinātas personas statusa. Par gateri, kura īpašnieks oficiāli nekā neražo. Visi ātri sāks maksāt nodokļus.
Lāpītāja
L
Nu nevar likt neapliekamo minimumu tā kā te teikts žurnālistu izklāstā par "dzīvojamajā platībā reāli dzīvojošu personu",kurš gan un kā varēs izkontrolētcik reāli dzīvojošasbūs šis personas.Tad jau visi dzīvokļu spekulanti savos patreiz nepārdotajos un tukšajos dzīvokļos sadeklarēs bariem bomžu un vies strādnieku un atkal izspruks no maksājumiem. Kadastrālajai vērtībai un zemai nodokļu likmei jābūt cieši sajūgtām un piemērojamām visiem,lai neatrodas kādas mistiskas labdabīgas mammītes kuras tad būtu noformētas dīvainās "klētiņās" ar klētiņu vērtību,bet villas cienīgiem apartamentiem.
svara vērotāja
s
tava omīte nomira - pārdod dzīvokli un nopērc mazāku, tev bērniņš piedzima - pārdod, nopērc lielāku. vienkārši.
zigis
z
Prieks,ka tevzemiesi atgriezas sakariga politika un vairs nediskrime sevi balsojot ka lika TP.1.variantu var tikai ne patreiz nolemto!Vienkarsie iedzivotaji nekad nepiedos bagato lobesanu.Kauns par Dombrovski!Brinos,ka vins kaut ko tik prettikumisku vareja piedavat!
Berta
B
Kad vienreiz valsts pieteiks karu tiem "gudrajiem" būvju ekspluatācijā nenodevējiem, kuri šo FM un korumpēto RD būvinspektoru un RD Administratīvās komisijas bezzobainību izmanto 20, 30 un vairāk gadus? Daudzi tā arī netaisās nodot ekspluatācijā savas ražotnes ar desmitiem un simtiem tūkstošu kvadrātmetriem, vien 5 gadu laikā samaksā administratīvo sodu 50 Ls apmērā (!), atrodot smieklīgus attaisnojumus, ka viņi, lūk, paši neesot neko būvējuši (-zirgam jāsmejas!). Ir jāslēdz ciet šādas ražotnes, kuras piedevām neatbilst pat minimālām sanitārām prasībām un nekādiem LBN. Ja vajag sarakstiņu, kur iekasēt miljonus, es varu piegādāt: samaksās kā nemetās.
Antons
A
Sanāks, ka LR labāk būt nabagam nekā turīgam... Kāda jēga tad arī censties.. priekš kam mācīties, strādāt...? Labāk slinkojot pabeigt deviņas klases, sataisīt daudz bērnu, saņemt kaudzi ar pabalstiem un atvieglojumiem un dzīvāt bez bēdu.. xxx Nu taisnību sakot Amerikā daudzas krāsaino ģimenes jau sen ir sekojušas šim padomam.
īpašuma nodokli
ī
rēkina no īpašuma vēr'tibas . Tikai komunistiem ir citādi nodokļi, no deguniem........tad visi gali ūdenī un baķkas nemaksā neko...stulbie bauri, pasekojiet viņu domai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZBL
Z
Kur ir konkrēts TB piedāvājums, nevis būtu labi ja..... Konkrētu priekšlikumu ar cipariem un vai iespējams administrēt, citādi tukša salmu kulšana.
protams citādi
p
par lieliem baķku komuņagu dzīvokļiem Vecrīgā atceļams, jo ta jau tik dārgi uzturēt...................................................u n ar konrtrabandu un narkotikām ir problēmas, nav jau peļņas.
lno
l
Zīlem šoreiz taisnība.
albrehts
a
Ideāla pozīcija TB/LNNK- mēs pret nodokļiem. Vēlētājiem patiks. Tikai pasakiet atklāti, kurš sēdēja tajā nolāpītajā koalīcijā, kura ierāva valsti pilnīgā pakaļā un kurš bučoja rokas mūsu dižajiem oligarhiem, kuri to akceptēja ?
(",)
(
Ar ko atšķiras privātīpašumi: dzīvoklis un māja, kāpēc neievēro Satvermē noteikto vienlīdzības principu faktiski deklarētajiem un dzīvojošajiem; ar ko cilvēks ir citāds, ka privātā dzīvoklī tam atvēl tikai 50m2 neapliekamo nodokli no privātā mājā dzīvojošo, kur tas var izvērsties par 100m2?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas