Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

The Economist analītiķis: SVF prasību neizpilde nozīmē lata devalvāciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ivs
i
Nu ja,pastulbie latvji mutes pavēruši klausās katru ārzemnieku,kur bija tie gudreļi kad amerika izgāzās ar savu tirgus ekonomiku.Ja nu nevar pie mums atrast nevienu ekonomistu ,viżmaz kurš spētu apjēgt situāciju,tad jātaisa augstskolas ciet,priekškam muļķus vairot.Atvest pāris ķīniešu lai sakārto ekonomiku.
R(8)
R
Sen jau vajadzeja but lata devolvacijai , LATA vertiba ir vienidziga uz toletes papira uzrakstits cipars , kuram nau nekadas vertibas, parkapjot LATVIJAS robezu par 5cm tas ir krasains papiritis kuru vari izmest meslaine un latam ka tadam arpus latvijas robezam nau nekadu ienakumu ,jo ta nau starptautiska naudas vieniba , jo ir ar flomi izkrasots toletes papirs.................
Krauklis
K
Rakstā ir jauka rindkopa par Slaktera un Borata salīdzinājumu.
he he
h
lats ir mūsu "svētā govs" jau no sākta gala. Vai liela daļa mūsu problēmu nav saistīta ar lata sākotnēji lielo un nepamatoto vērtību? To, starp citu, ieveda Repše. Mēs veidojām ekonomiku, kas balstīta uz importu. Pieņemam, ka tas bija apzināti- rūpniecību nost, attīstām citas sfēras. Kādas? Bankas- dedzīgi, bet arī tās balstās uz ārzemju kapitāliem. Tūrismu- nekonsekventi un negribīgi. Kas vēl ir pelnošs Latvijā? Uz Īriju izbraukušo latviešu atsūtītā nauda? pROTAMS, NEDAUDZ PĀRSPĪLĒJU. Stabilam latam ir nozīme tikai tad, ja tas stimulē ekonomiku. Valūtas devalvētas visās pasaules valstīs, ASV ieskaitot. Protams, mēs jau neesam tādi kā visi.
nn
n
visas kursa atbrivosanas blaknes IR NEIZBEGAMAS tik un taa... tas izriet no fakta, ka pec SVF latvijai vairs NEVIENS NEAIZDOS.. jautajums ir tikai kad sis blaknes saks izpausties un cik smagas taas buus.. atbrivojot kursu tas saktos atrak un butu vieglaka forma un atrak beigtos.. to nedarot, tas notiks velak, smagak un turpinasies ilgak.. devalvacija liktu parstruktureties no paterina uz razosanu atraak, kad vel iekszemee ir resursi uzkrajumu veida... turot kursu, mes sakuma noedisim sos resursus un tikai pec tam kersimies pie neizbegamo pasakumu veiksanas..
krustdels
k
Nedaudz jāpaciešas. Kad devalvēs EUR un USD, kredītus būs pavisam viegli atdod. Tikai atdot tos vajadzēs citiem onkuļiem. Tagad iesaku pievērsties barteram. Un preces cenu noteikts tikai piedāvājums un pieprasījums. Ja gribas ēst, arī māju par kartupeļu maisu atdosi.
devalvetais
d
Faktiski, Latvijas gadijuma, no devalvacijas nevajadzetu baidities... tas ir humans atrisinajums kas samazinas cilvekiem ciesanas iznemot lieliem naudas makiem ... valdibas banditiem kuri ir mus saja pasreizeja posta iedzinusi un kuri joprojam mekle milzigus labumus prieks sevim. Devalvacija stimules Latvijas preci, latvijas saimniekus un razotajus pasu Latvijas tirgiem un tas ir loti velams un cerams krizes atrisinajums.
rezerve
r
Pirmais darbs ir likvidēt pašvaldības policiju. Liekēžu bars. Staigā tik un līmē lapiņas.
werte
w
Dazi komentetaji te ir galigi slimi- neaizmirstiet, ka lielu dalu rupnieciba razoto izejvielu Latvija ir jaieved.
nu jā...
n
It is easy to be pessimistic .. ka teica The economist....
una
u
Kur var dabuut SVF prasiibas? Tik tieshaam interesee kaadas reformas te ir jaaveic, kaapec par to neviens nerunaa?
Terorists
T
Un gribu vēl piebilst kad no veikala piena nu diez vai varēs nosmelt kreijmu,jo tas jau ir nosmelts pārstrādes rezultātā.Tātad tirgotāji un pārstrādātāji no zemnieka gūst peļņu gan par sieru,kreijmu utt.maksājot tos pašus nieka santīmus.
minka
m
a kāda jēga no šī raksta?? tik panikas celšana tautā, resnais gals, kas pieņēmis lēmumu, ko darīt vai nedarīt ar latu, viņiem pašiem jau tāpat labi zināms. Esmu pret devalvāciju, jo strādājot bankā zinu, kā lielais vairums lielo kredītu ir ņemti eiro -un kā devlavācijas gadījumā šīs saimniecības tos nomaksās??? Tas būs vispārējs krahs! Pat negribas iedomāties, kas tādā gadījumā notiktu... Ātra atveseļošanās būs tikai tiem, kas patreiz izjūt panesamus zaudējumus, nevis atrodas pie bankrota sliekšņa, citiem vārdiem - tie, kurus krīze skar, nevis gremdē.
dīvaini
d
Dīvains virsraksts. Es nupat ziņas dzirdēju, ka tas kungs saka, ka lats ir stabils. Ja valdiba nesavārīs vēl lielākas ziepes, tad nav runa ne par kadu devalvaciju. Žurnalisti ir nejēgas, ja liek tadu virsrakstu!
:)
:
ljaunie ECB onkulji negrib mums to ljaut :( Un ja vinjiem kkas nepatiks, tad neiedos taalaak kaapostu, bet ja neiedos kaapostu, tad valstij kirdik (galu galaa mees jau neko taapat nerazhojam - ne latos, ne eiro, vienkarsha banknotes nomainja sho probleemu diemzheel neatrisinaas) ja muuseejie ar ECB var vienoties, par eur ievieshanu kaa paraleelu noreekjinu liidzekli liidz oficiaalai pievienoshanai emu (tas ir, neapceerpot paliidziibu, jo bez taa valsts vnk bankrotees), tad tas der. Galvenais ir paarliecinaat ECB, ka tas ir vinju pashu interesees, jo citaadi var notikt "kkas ljoti slikts" :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas