Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

The Economist pauž bažas par Saskaņas centra ietekmes pieaugumu Latvijas medijos

Britu biznesa žurnāls _The Economist _pauž bažas par Saskaņas Centra (SC) ietekmes palielināšanos Latvijas mediju tirgū.

"Kamēr Ungārijas valdība un tās mediju likums vēl joprojām ir vētrains jautājums, Latvijas mediju vide ir krietni apēnota arī bez valdības iejaukšanās," raksta žurnāla komentētājs.

"Bažas par preses brīvības mazināšanos ir pieaugušas pēc tīrīšanas krievvalodīgajā televīzijas kanālā TV5, (..) kur neskaidros apstākļos tika atlaists populārs raidījumu vadītājs un producents Oļegs Ignatjevs. TV vadība to argumentēja ar reitingu krišanos un dokumentos rakstīts "personāla samazināšana". Bet citi vaino Rīgas pārmērīgi jūtīgo mēru Nilu Ušakovu, kurš ir SC vadītājs," raksta komentētājs.

The Economist norāda, ka līdzīgā veidā 2010.gada maijā TV5 pameta ziņu dienesta direktors Vladislavs Andrejevs, savukārt decembrī amatu zaudēja laikraksta Telegraf galvenais redaktors Aleksandrs Krasņickis.

"Svarīgākais jautājums ir, kā SC ir kļuvis tik ietekmīgs. Neskatoties uz atrašanos opozīcijā, partijas magnētiskās spējas pār medijiem līdzinās Kremļa "varas partijas" pārstāvjiem. Kaut arī tai nav būtiskas ietekmes valdības koalīcijā, sabiedrības domas aptaujas liecina, ka tā ir populārākā partija Latvijā," raksta The Economist.

Žurnāls arī pauž bažas par 2010.gada jūlijā parlamenta pieņemto mediju likumu, kas Latvijā raidošiem medijiem liek 65% no raidlaika nodrošināt latviešu valodā.

"Tas piespieda vietējām krievvalodīgajām televīzijām un radiostacijām mainīt savus formātus un kļūt mazāk pievilcīgām savām auditorijām. Taču likums neattiecas uz Krievijas Pervij Kanal piederošo Pervij Baltijskij Kanal. Līdz ar to daudz mērenāko krievvalodīgo mediju reitingi samazinās, bet Pervij Baltijskij Kanal nostiprina savu pozīciju," raksta The Economist.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas