Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tiesa digitālgeitā nenoraida prokuroru

Rīgas apgabaltiesa trešdien izskatot digitālās televīzijas krimināllietu noraidīja vairāku apsūdzēto un viņu aizstāvju pirmdien izteikto noraidījumu prokuroram Edvīnam Pilikseram. Tas nozīmē, ka E.Piliksers arī turpmāk būs ar ietekmīgu politiķu paziņām saistītās digitālās televīzijas lietas procesa virzītājs un valsts apsūdzības uzturētājs. Līdz 14. aprīlim tiesa lietā izsludināja pārtraukumu.

Lūgumus par E.Piliksera noraidījumu tiesai pirmdien iesniedza par krāpšanu un naudas legalizēšanu apsūdzētais ar Tautas partijas dibinātāja Andra Šķēli saistītais finansists Harijs Krongors, Jānis Svārpstons, kā arī šobrīd ar A.Šķēles interesēm atkritumu saimniecības biznesā saistītās firmas Nelsens vadītāja Māra Paudera advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Prokurors pirmdien prasīja piedzīt 2,3 miljonus latu no lietā apsūdzētajām 14 personām, lai gan kopumā krimināllietā apsūdzības uzrādītas 20 personām.

Atgādinām, ka digitālās TV lieta, saistīta ar vismaz 50,3 miljonu USD vērtu ciparu televīzijas ieviešanas projektu, kuru virkne ar ietekmīgiem ekspremjeriem cieši saistītas personas bija plānojušas veikt, izmantojot britu pastkastītes firmu Kemp­mayer Media Ltd, valsts a/s Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) un tās meitasfirmu Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs (DLRTC). Cietušā nebija, jo dienu pēc lietas nodošanas tiesai, pērn 2.oktobrī, par cietušo atzītā DLRTC tika likvidēta. DLRTC īpašniece, Aināra Šlesera (LPP/LC) vadītās ministrijas pārraudzībā esošā LVRTC atteicās pārstāvēt cietušo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas