Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Tiesa noraida prokurores lūgumu par aizrādījuma izteikšanu Lembergam

Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja prokurores Ilgas Paegles pieteikto lūgumu izteikt aizrādījumu apsūdzētajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretāre Inese Auniņa, minētais lūgums tika noraidīts, jo tiesa uzskatīja, ka nav pamata apsūdzētajam piemērot šādu procesuālo sankciju.

Kā ziņots, prokurore lūgumu par aizrādījuma izteikšanu pieteica vakar, pamatojot to ar Aivara Lemberga it kā izrādīto necieņu pret valsts apsūdzības uzturētājiem.

"Necieņas izrādīšana bija jau tā, ka pagājušajā tiesas sēdē, 21.datumā, pēc pārtraukuma viņš [Aivars Lembergs] atļāvās pāris reizes pateikt, ka prokurors Juris Juriss melo, ir melis," aģentūrai LETA pastāstīja prokurore Paegle. Kā lielāko apsūdzētā izteikto apvainojumu viņa minēja tiesas sēdes beigās prokurora darbam veltīto vērtējumu krievu valodā "trako muldēšana".

Tā esot necieņas izrādīšana ne vien pret valsts apsūdzības uzturētājiem, bet pret visu tiesu kopumā, jo tiek traucēts tās darbs, uzskatīja prokurore.

Apsūdzētais Aivars Lembergs nenoliedza, ka nosaucis prokurora Jurisa izteikumus par meliem. Ventspils mērs skaidroja, ka prokurors kādu personu uzvārdā Bergs tiesā esot nodēvējis par apsūdzēto aizstāvi, tomēr šāda persona konkrētajā kriminālprocesā neaizstāvot nevienu apsūdzēto. "Līdz ar to tāds apgalvojums ir nepatiess jeb, citiem vārdiem [sakot], tie ir meli. Un es pateicu, ka tie ir meli, ka viņš melo," aģentūrai LETA skaidroja Aivars Lembergs, piebilzdams, ka "melot" nav lamuvārds.

Tāpat Ventspils mērs stāstīja, ka prokuratūras uzrādītajā apsūdzībā viņš esot saskatījis vairākas acīmredzamas pretrunas. "Un es [krievu valodā] pateicu, ka tie ir "vājprāta murgi", citiem vārdiem, ka tie ir murgi, un apsūdzība ir murgi, un tajā pielietotie termini un jēdzieni, nu, tie ir murgi," aģentūrai LETA sacīja Lembergs. "Un arī te "murgi" nekāds lamuvārds nav, un tas ir mans viedoklis, ko es paužu Satversmes 100.panta ietvaros," norādīja Ventspils mērs.

Kā ziņots, Aivaru Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam sakarā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Šajā lietā apsūdzēts arī Ventspils mēra dēls Anrijs Lembergs un uzņēmējs Ansis Sormulis. Visi apsūdzētie nesaprot un neatzīst viņiem uzrādītās apsūdzības.

Lietā aptuveni 140 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva pagājušā gada otrajā pusē.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt šā gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Ligita Kuzmane un Irīna Jansone, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

Iepriekš lietu kopš šā gada 16.februāra izskatīja Geimans ar tiesu piesēdētājiem, bet tiesu piesēdētāju institūts no 1.jūlija tika likvidēts, un toreizējais tiesas sastāvs līdz sprieduma taisīšanai netika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas