Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Tiesa pieņem izskatīšanai vēl četrus pieteikumus saistībā ar jaunajiem elektroenerģijas tarifiem

Administratīvā apgabaltiesa pieņēmusi izskatīšanai vēl četrus pieteikumus saistībā ar jaunajiem Latvijas energokompānijas Latvenergo elektroenerģijas tarifiem, apliecināja tiesas priekšsēdētāja palīdze Līga Trubiņa.

Viņa sacīja, ka tiesa izlēmusi par vairākiem pieteikumiem, kuri iepriekš bija atstāti bez virzības tajos konstatēto trūkumu novēršanai.

Tiesa nolēmusi pieņemt izskatīšanai uzņēmuma Sātiņi-S pieteikumu un ierosināt administratīvo lietu par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) šā gada 16.februāra lēmuma, ar kuru Latvenergo tarifi tika atzīti par ekonomiski pamatotiem, atcelšanu. Šajā lietā lūgts arī noteikt pagaidu aizsardzības līdzekli, ko tiesa rakstveida procesā vērtēs 26.maijā.

Nolemts ierosināt administratīvo lietu arī pēc kādas privātpersonas pieteikuma, kas tiesā tika saņemts 16.martā. Tiesa daļēji pieņēmusi izskatīšanai arī Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācijas pieteikumu un vēl vienu pieteikumu, kuru 9.februārī iesniedza vairākas privātpersonas.

Trubiņa arī informēja, ka apgabaltiesa trešdien izskatīja Ķekavas novada pašvaldības, Baldones novada domes un Ķeguma novada domes lūgumus par pagaidu aizsardzības līdzekļa piemērošanu iepriekš jau ierosinātajās lietās saistībā ar Latvenergo elektroenerģijas tarifiem. Tiesa lūgumus izskatīja un noteica, ka lēmums tiks sagatavots 3.maijā.

Apgabaltiesa iepriekš jau izskatījusi Saeimas deputātes Ritas Strodes (Par labu Latviju) lūgumu par pagaidu noregulējumu, un tiesas lēmums būs zināms 28.aprīlī. Tiesa izskatījusi arī Skrīveru novada un Ogres novada pašvaldību, kā arī Ilmāra Poikāna jeb tā dēvētā Neo lūgumus par pagaidu noregulējuma piemērošanu administratīvajās lietās, kas ierosinātas saistībā ar jaunajiem tarifiem. Tiesas lēmumi par tiem būs zināmi 3.maijā.

Jau vēstīts, ka Administratīvā apgabaltiesa saņēmusi kopumā 18 pieteikumu par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 18.februāra lēmumu, ar kuru jaunie Latvenergo tarifi atzīti par ekonomiski pamatotiem. Līdz šim ierosinātas 13 lietas, bet vairāki pieteikumi tajos konstatēto trūkumu dēļ atstāti bez virzības.

Latvenergo elektroenerģijas gala tarifs patērētājiem no 1.aprīļa pieauga par 21%. Visām mājsaimniecībām par pirmajām 1200 kWh jāmaksā līdzšinējais starta tarifs – 0,0825 lati (Ls)/kWh, savukārt no 1201 kWh tiek piemērots pamata tarifs ‒ 0,1074 Ls/kWh.

Kompānijā iepriekš norādīja, ka jaunie tarifi neskars 61% Latvenergo klientu, jo tos piemēros klientiem, kas gadā patērē vairāk par 1200 kilovatstundām (kWh).

Kompānija Latvenergo ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. Latvenergo koncernā ietilpst Latvenergo un pieci meitasuzņēmumi ‒ Augstsprieguma tīkls, Sadales tīkls, Latvenergo Kaubandus, Latvenergo Prekyba un Liepājas enerģija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas