Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tiesībsargs aicina ratificēt ANO konvenciju par invalīdu tiesībām

Tiesībsargs Romāns Apsītis uzskata, ka nav pieļaujami, ka Latvija ir vienīgā Eiropas Savienības dalībvalsts, kas nav parakstījusi ANO konvenciju “Par personu ar invaliditāti tiesībām”.

Tiesībsargs ir pārliecināts, ka pašreizējā vilcināšanās pauž valsts attieksmi pret cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kas ir nozīmīga sabiedrības daļa. Tāpēc Tiesībsargs atbalsta organizācijas Sustento rīkoto pasākumu, kura laikā rīt, 30. maijā aktīvisti pulcēsies Esplanādē, lai atgādinātu valdībai par savu esību un liktu saprast, ka cilvēkiem ar invaliditāti paredzamie uzlabojumi būs noderīgi plašai sabiedrības daļai.

Nenoliedzami, konvencijā noteikto saistību izpilde prasīs valsts finansējumu, taču tas palīdzētu ne tikai nodrošināt personu ar īpašām vajadzībām cilvēktiesības, bet arī attīstītu ekonomiku kopumā, uzskata R.Apsītis.

Konvencija parakstīšanai tika atvērta 2007. gada 30. martā. Šobrīd konvenciju parakstījušas 127 valstis, tostarp visas Eiropas Savienības dalībvalstis, izņemot Latviju. Konvenciju ratificējušas 27 valstis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas