Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tiesībsargs sāk pārbaudi par striptīzdejotāja uzstāšanos policijas iecirknī

Tiesībsargs Romāns Apsītis ierosinājis pārbaudi, kurā izvērtēs, vai policisti nav pārkāpuši kāda savdabīga vīrieša cilvēktiesības, kurš policijas iecirknī uzstājies ar striptīzdeju.

Tiesībsarga biroja pārstāve Laura Brance aģentūru BNS informēja, ka Apsītis pēc savas iniciatīvas ierosinājis pārbaudes lietu par interneta portālos ievietoto televīzijas raidījuma sižetu, kurā redzama intervija ar policijas iecirknī aizturētu personu.

Sižeta sākumā policijas darbinieks informē, ka persona aizturēta aizdomās par laupīšanu, taču pēc tam šī persona policijas darbiniekiem uzstājas mūzikas pavadījumā ar striptīza elementiem, kā arī informē par savu seksuālo pārliecību. No sižeta satura izriet, ka video materiāls filmēts policijas iecirknī, taču nav īsti zināms laiks, kad tas noticis.

Brance uzsvēra, ka tiesībsargājošo institūciju rīcībā esošie video materiāli var tikt publiskoti, lai informētu sabiedrību par izdarītajiem noziegumiem, sekmētu to ātrāku atklāšanu, kā arī preventīvi aizsargātu sabiedrību no līdzīgiem gadījumiem nākotnē. Taču, izvērtējot konkrētā sižeta saturu, pastāv bažas, vai šāda video materiāla publiskošanas dēļ netiek aizskartas aizturētās personas cilvēktiesības.

Aģentūra BNS pārliecinājās, ka internetā pieejamajā videomateriālā kriminālziņu raidījumā redzams Rīgas 1.policijas iecirkņa operatīvais darbinieks ar retušētu seju, kas stāsta par vīrieša pastrādāto noziegumu.

"Bāra darbiniece, baidoties par savu dzīvību, atdeva viņam visu naudu, pēc kā jaunietis izgāja no bāra un sāka skriet prom. Tajā brīdī viņu aizturēja patruļpolicijas vienības darbinieki un nogādāja Rīgas 1.policijas iecirknī," klāsta policists.

Pēc policista sniegtā komentāra tiek parādīts pats vīrietis, tērpies garā halātā. Žurnāliste vai raidījuma veidotāja viņu piesaka kā agrāk nesodīto Rinaldo, kas plašākai publikai pazīstams ar skatuves vārdu Djakon.

Tad viņa piebilst, ka policijas iecirknī Rinaldo uzvedies visai neordināri.

Sižetā redzams, kā ar bārdas rugājiem apaudzis vīrietis ar savdabīgu frizūru, ģērbies garās zeķēs un vingrotājas kostīmā, kameras priekšā 80.gadu popmūzikas pavadībā sniedz erotisku deju. Brīdī, kad vīrietis grasās izģērbties, kāds policists viņam krievu valodā norāda, ka nu jau pietikšot.

Tad īsi tiek intervēts Rinaldo. Viņš pilnā nopietnībā paziņo, ka esot maza striptīza zvaigzne, turklāt "meitene, krievu dieviete vīrieša ķermenī".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas