Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tiesību eksperti: Saeimas atlaišanai kritērijus nevajag

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
PREZIDENTS
P
ES PAT NESAPROTU KĀ MŪSU PREZIDENTS TIKA PIE VARAS? KĀDS PREZIDENTS, TĀDA SAIMA --------> TĀDA LATVIJA!
Uldis
U
Uzticības krīze-vienīgais kritērijs, lai tauta atlaistu saeimu. Ja saeima nespēj strādāt, to dara prezidents.
āpāc!
ā
Ja ar saeimas darbu un bezdarbību neapmierinātos pilsoņus sauc par interešu grupu,tad vienkārši nav ko teikt!
fredis
f
Prezident,atceries klibo ubadziņu ,kas stāvēja pie Saeimas tai dienā kad Tevi ievēlēja.Viss viņa mūžs ir rūgts veltījums Latvijai.Ja Tu baidies no algotņiem,ja Tev ir grūti uz saviem pleciem noturēt Latviju,ja Tu pēkšņi netici Latvijai,tad atceries to sirmo represēto vīru.Viņš Tev tic.Tici arī Tu sev un Latvijai.Neļauj Latvijai noasiņot referendumos un ķīviņos.
Glūņa
G
Prezidenta kungs,Tāpat būtu pienācis laiks prasīt atbildību par klajām rupjībām,apvainojumiem publiskā telpā un medijos.Skolās kādreiz bija kārtība,ja izrunā rupju vārdu tā maksā. Nogurst un izvirst tauta no šīm jēlībām.It sevišķi grēko Diena,ja nav argumentu,tad tūliņ seko atejsbedres uzgāšana oponentam.
Prātīgā
P
Zatler,neļauj mūsu tautai noasiņot.Vajadzētu televīzijā raidījumu,kur nejēgām izskaidrotu kas ir Satversme,Saeima,Saeimas deputāti,kas ir ministru kabinets,kādas funkcijas tas veic,kas tas ir Saeimas komisijas,ko tās dara.Pasūtiet aptauju,un pats apstulbsiet kāds analfabētisms valda tautā .Tāpēc ar tautu tik viegli manipulēt svešzemniekiem un to algotņiem.
zagsims
z
Te taču nerunā par tautas ievēlētu Saeimu,bet par Sorosa un viņa algotņu ieceltu Saeimu.Otrkārt,prezidentam vajadzētu parūpēties,ka no valsts kases apmaksātiem medijiem ir jāpauž valdības viedoklis.Dīvaini sanāk,ka man ir jāmaksā par tautas nonāvētāju reklāmu.Un šitai sliktai Saeimai ir Jāpieņem likums par mediju atbildību tautas kūdīšanas un musināšanas gadījumos.Pie mums katrs cūka,kas nogulējis pusdienas,var traucēt visai tautai ar savu kviekšanu.Es gribu dzīvot mierīgi savā zemē,Soross,lai dzīvo kur grib.
A
A
Esmu lasījusi, ka līdz 1940.gadam Latvijas Republikai bija vieni no vislabāk uzrakstītajiem likumiem Eiropā. Protams, tajā laikā to darīja godprātīgi cilvēki un tādiem tie arī tika rakstīti. Tagad, pēcpadomju sabojātās smadzenes to vien zin, kā kaut ko sakombinēt, apiet, iztulkot 50 dažādos veidos. Un tad vēl t.s. juridiskā tehnika, ar kuras palīdzību var pādot, atdalīt, sapiņķerēt jebko! Nav man ticības šai juridiskajai komisijai, jo neko citu kā dažādas kombinācijas jau viņi nepiedāvā! Manuprāt, jo vienkāršāk un saprotamāk būtu uzrakstīts likumu teksts, jo mazāk būtu dažādu nevajadzīgu diskusiju. Tagad gan viss otrādi - lasi, lasi dzimtajā valodā likumu tekstus, bet saprast neko nevar.
rex
r
"Rasnačs arī piebilda, ka parlamenta atlaišana “kaut kādu atsevišķu interešu grupu vadībā” nav demokrātiska un nav nevienā Eiropas Savienības valstī." ................................................. ............................................................ ................. Vai parlamenta, kas darbojas "kaut kādu atsevišķu interešu grupu vadībā" saglabāšana ir uzskatāma par demokrātisku un tiek īstenota ikvienā Eirpas Savienības valstī?
veejaa
v
2 gadi paliek sai banditu kriminalu uznemuma koalicijai Latviesi daudz ko piedzivojusi un pardzivojusi. Si valdiba Latvijas vesture bus atcereta ka smirdigs pirdiens kurs izgaissis ar nakamam velesanam
Chiepa
C
Vai, tie kritēriji gan ir viena interesanta lieta! Kad Vaira pirms Zatlera ievēlēšanas teica, ka Satversmē vajag grizījumus, lai būtu skaidra kārtība jauna prezidenta ievēlēšanai un KRITĒRIJI PREZIDENTA ATLAIšANAI, tad Saeima nobalsoja tikai un vienīgi par pirmo daļu - par kārtību jauna prezidenta ievēļēšanai, bet nekadīgi negribēja noteikt kritērijus Prezidenta atlaišanai. No sērijas - nu nepatīk mums viņš un viss. Smieklīgi jau arī ir mūsu Satversmē - ja prezidents sāk skaļi apspriest, ka varētu Saeimu atlaist - Saeima sanāk kopā - bez kritērijiem atlaiž prezidentu un ievēl kādu savu pakalpiņu, kas viņus neatlaiž. Tas viss tā - bez kritērijiem. Nu smieklīgi! Laikam jau Godmanis nav lasījis to ekspertu atzinumu. Tur jau ir diezgan skaidri pateikts - ka suverēnā vara pieder tautai un tauta savai pārvaldībai izvēl priekšstāvjus - Saeimu, kas tad deligēto varu realizē tālāk. Bet šis delegējums un pārstāvība nav absolūta. Tā kā jebkuru pilnvarojumu, arī šo ir jāvar atsaukt. Un vienīgais un visīstākais iemesls ir - uzticības zaudēšana. Citu kriteriju nemaz nevajag! Ja es pilnvaroju kādu apsaimniekot manu īpašumu un pilnvarnieks šo īpašumu izsaimnieko, šķiet logiski, ka es šādu pilnvarojumu varu atsaukt. Bet,ja tauta pilnvaro un pilnvarnieks izsaimnieko tautas īpašumu, un ja šādu pilnvarojumu nevar atsaukt, tad tur ir kāda logikas kļūda!
Leiputrija
L
Es domāju deputātus.
bandiits
b
diena.lv neatpaliek no saeimas...
Leiputrija
L
Pieļauju, ka mūsdienīga, esošajām realitātēm atbilstoša Satversme un vēlēšanu sistēma varētu izvilkt Latviju no purva. Nekas cits. Kura valsts to ātrāk sapratīs, tā būs ieguvēja. Bet ne jau šitie stagnanti būs tie, kas to ieviesīs.
Lelle
L
Kā pirmo un galveno kriteriju Godmans piemirsa- "Valdosajai koalīcijai nebūs apzagt tautu un korumpēties". Kapēc par to Godmans aizmirsa???

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas