Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tiesvedību par Baldzēna atrašanos "Lemberga stipendiātu sarakstā" pagaidām aptur

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien apturēja tiesvedību civilstrīdā starp bijušajiem sociāldemokrātu līderiem Egilu Baldzēnu un Juri Bojāru par atrašanos tā dēvētajā Ventspils mēra Aivara Lemberga stipendiātu sarakstā līdz laikam, kad būs pabeigts kriminālprocess, kurā pret Lembergu sākta kriminālvajāšana.

Kriminālvajāšana pret Lembergu sākta pēc Krimināllikuma 195.panta 3.daļas par skaidras naudas - ne mazāk kā 9,6 miljonu ASV dolāru - saņemšanu un tās slēptu nodošanu fiziskām un juridiskām personām.

Bojāra advokāts Vilnis Krasovskis šodien tiesā iesniedza šī kriminālprocesa izmeklēšanas grupas vadītāja prokurora Anda Mežsarga parakstītu vēstuli, kurā viņš apliecina, ka Baldzēns kriminālprocesā "ir iesaistīts un nopratināts kā liecinieks".

Pēc advokāta un Bojāra domām, tas liecina, ka kriminālprocesa materiāli satur "neapgāžamus pierādījumus, kuriem ir izšķirošana nozīme un pierādījuma spēks izskatāmajā civiltiesiskajā strīdā".

Kā ziņots, Baldzēns prasībā tiesai lūdz uzdot Bojāram atsaukt 2007.gadā televīzijas intervijā teikto, ka Baldzēns ir bijis Lemberga stipendiāts.

Šodien tiesā Bojārs uzsvēra, ka savu vārdu patiesumu viņš var pierādīt tikai ar materiāliem, kas iekļauti krimināllietā.

Līdz ar to Krasovskis lūdza tiesu apturēt tiesvedību civillietā līdz brīdim, kamēr tiks pabeigts kriminālprocess.

Tiesvedības apturēšanai nepiekrita Baldzēna advokāta Aldis Alliks, uzskatot, ka civillietas iztiesāšana ir iespējama arī pirms kriminālprocesa pabeigšanas.

Savukārt lūgumu apturēt tiesvedību par pamatotu uzskatīja pārējie šajā lietā iesaistītie atbildētāji - vairāki plašsaziņas līdzekļi.

Vidzemes priekšpilsētas lēmumu par tiesvedības apturēšanu 10 dienu laikā no 25.septembra būs iespējams apstrīdēt, iesniedzot par to blakussūdzību.

Alliks aģentūrai LETA sacīja, ka apsvērs iespēju iesniegt blakussūdzību, taču varēja noprast, ka varētu to arī neiesniegt.

LETA jau ziņoja, ka Bojārs paskaidrojumos tiesai iepriekš bija norādījis: Baldzēns viņam var inkriminēt tikai vienu epizodi - to, ka viņš izstāstījis informāciju par "Baldzēna sastāvēšanu "Lemberga stipendiātu sarakstā"". To nopratināšanas laikā esot ieguvis no prokurora Anda Mežsarga, skaidroja Bojārs.

Savukārt Baldzēns prasībā tiesai lūdz uzdot Bojāram atsaukt televīzijas intervijā teikto, ka Baldzēns ir bijis Lemberga stipendiāts un piedzīt 30 000 latu kompensāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas