Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Titavs pieļauj Jaunā laika un TP tuvināšanos

Norādot uz valsts atrašanos dziļas krīzes priekšā, Jaunā laika valdes loceklis Dans Titavs paudis viedokli, ka JL un Tautas partijai būtu jāuzsāk sarunas par sadarbību, tā D.Titavs sacījis intervijā Latvijas Avīzē.

Spēju vienoties ar TP D.Titavs min kā vienu no JL misijām pašreizējos apstākļos. Viņš norāda, ka Latvijai uz visiem laikiem nav garantēta neatkarība, tā jāizcīna un jāaizstāv ik dienu. «Daudzi to nesaprot, daudzi, arī politiķu vidū, par to necīnās. Tādēļ nonākam lielākā enerģētiskā atkarībā no Krievijas, un tas ir tikai viens piemērs,» sacījis politiķis.

Lai novērstu kašķēšanos latviešu starpā un šķelšanos Latvijas politikā, D.Titavs kā vienīgo iespēju redz to, ka «TP un JL, apzinoties situāciju, nonāk pie neizbēgamas nepieciešamības runāt un ap sevi koncentrēt citus politiskus spēkus, Saeimu, valdību». Viņš uzsver, ka pašreizējā JL vadība ir gatava sarunām un devusi signālus TP. «Ir sapratne, ka spēku apvienošana ir nepieciešamība, ka neviens nevar uzvarēt vienatnē,», klāstījis JL valdes loceklis.

Lūgts precizēt iespējamo šādu sarunu iznākumu, D.Titavs atzinis, ka «nav runa par Godmaņa valdības likteni, bet par koalīcijas veidošanu uz pilnīgi jauniem principiem», kas nozīmējot arī jaunas valdības veidošanu, jaunu personāliju izraudzīšanu. D.Titava personiskais viedoklis ir tāds, ka JL un TP būtu šo pārmaiņu kodols. «Abām partijām jāsaprot un jātiecas uz lielāko mērķi – panākt Latvijas kā valsts attīstību un neatkarības nezaudēšanu,» tādu viedokli paudis Einara Repšes ilggadējais domubiedrs.

Arī TP pārstāvis Gundars Bērziņš jau agrāk pozitīvi izteicies par iespējamu TP un JL spēku apvienošanu un JL priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa atsaukusies uz valstiskām interesēm, kuru dēļ partijām būtu jāvienojas, nevis jāšķeļas. Abu partiju politiķi gan noliedz ziņas par sarunām par Godmaņa valdības gāšanu un jaunas izveidošanu, otrdien raksta Latvijas Avīze.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas