Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Totalitārisma seku dokumentēšanas centrs vēl pirms prezidentes stāšanās amatā noliedzis viņas vārda esamību čekas maisos

Valsts prezidente vēl pirms stāšanās amatā 1999.gada jūlijā, vaicāta par iespējamo sadarbību ar čeku, to kategoriski ir noliegusi. Prezidente toreiz pati vērsās Totalitārisma seku dokumentēšanas centrā, kurš apstiprināja, ka prezidentes vārda čekas maisos nav. Tas ir pretrunā ar gleznotāja un dramaturga Raimonda Staprāna sacītajam intervijā žurnālam Rīgas laiks. Staprāns intervijā apgalvo, ka prezidente «ir bijusi čekas pakalpiņš Nr.1» un stāsta arī pats par savu sadarbību ar čeku. Staprāns tāpat uzskata, ka gan viņa vārds, gan Valsts prezidentes vārds varētu būt čekas maisos.

Savā 1999.gada jūlija intervijā laikrakstam Diena, prezidente stāta par to kā cilvēki no LPSR Zinātņu akadēmijas un Kultūras sakaru komitejas pārstāvji mēģināja pierunāt viņu sadarboties, bet prezidente esot skaidrojusi, ka «principiālu apsvērumu» dēļ viņa nevēlas sadarboties. Kā zināms LPSR Kultūras sakaru komiteja bija iestāde, kura cieši sadarbojās ar LPSR Valsts drošības komiteju. Prezidente septiņus gadus vecajā intervijā arī atzīst, ka viesojoties Latvijā sešdesmitajos gados viņa ir tikusies ar latviešu rakstniekiem un šo tikšanos laikā klāt esot bijuši arī «visādi cita tipa darbinieki.»


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas