Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

TP piedāvā samazināt ministriju skaitu līdz 11

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ērce
ē
RAPLM gan varētu sadalīt - pusi pievienot Vides ministrijai, otru pusi - Ekonomikas ministrijai, Zalānu pašu - "Mākoņos" par sulaini un beidzot miers mājās!
zvirbulēns
z
Nu jau skan loģiskāk, tik Satiksmes ministrija ir jāpieviena Ekonomikas ministrijai :)))
nepacietīgā
n
Nu, tad vienreiz samaziniet un miers! Apnicis lasīt par tiem nodomiem, kas paliek tikai nodomi! Obama teica, ka nav svarīgi, cik liela ir valsts pārvalde, bet gan tas, cik efektīvi tā tiek galā ar valsts darbiem. Bet mūsu valdība pat runāt nav iemācījusies ar pašcieņu. Kam interesē jūsu nodomi, kas netiek realizēti?
svies.c
s
Kāda starpība 5 vai 25 ministrijas valstī. Ne jau no ministriju skaita ir atkarīgs izvirzītais mērķis (definēts, izvērtēts (labumi un ļaunumi, kādi noteikumi, iepriekšējā pieredze), izskaidrots (tautai, sadarbības partneriem, u.c.)), padarāmo darbu daudzums (plāns), padarītā darba kvalitāte (kritēriji) un padarītā darba rezultāts. Vienkāršiem vārdiem runājot, ja ir uzstādīts uzdevums un noteikts ar kādiem līdzekļiem, par kādu samaksu, kādā laika posmā šis uzdevums ir izpildāms, tam jābūt izdarītam. Ja nav, tad janostrāda kontroles un atbildības mehānismam (ir vai nav paveikts darbs, ir vai nav sasniegts izvirzītais uzdevums, cik iztērēts (pārtērēts?!), kas atbildīgs (vainīgos sodīt finansiāli, civilprasība), vai vēl iespējams izvirzīto uzdevumu izpildīt, vai vajag izpildīt, u.t.t.). Ja darbs nav padarīts, no amata atkāpjas ne tikai ministrs, bet visa ministrijas vadība ((ministrijas politikas veidotāji) valsts sekretārs, parlamentārais sekretārs, padomnieki, vietnieki, un vēl zin’ kādi liekēži). Nu beidzot jau valsts aparātam (ierēdniecībai) būtu jāsāk strādāt, nevis sevi vienkārši atražot.
Terorists
T
Nabaga ministriņi un ierēdnīši aplikuši sevi ar tik daudz normatīvajiem aktiem kad nu vairs nevar pakustēties.Un tauta vēl lamā šos darba darītājus.Viņiem ir jājūt līdz,jo pat uz iestādi OO vai ejot čučēt viņi iet pēc normatīvo aktu norādes ko izstrādājuši aiz gara laika sēžot ministrijās.
4.atmoda
4
"PRIDUROK, KUDA ĻEZIŠ. TVOJO MESTO V SVALKE!" Zalān, būtu labāk noteikuši termiņu, kad atdosiet soda naudu 1 mlj.Ls apmērā: pietiktu Latvijas Radio, skolniekiem lauku pieniņš par velti utt.. Kā vispār var darba laikā izvērst savas mirstošās TP idejas; vai tad jāstrādā nav??? Godmaņtēv, par šodienu Zalānam algu neaprēķināt!!!
ZB
Z
Par Attīstības ministriju pilnīgi piekrītu, lai ko es domātu par TP un Zalānu. Vides, ekonomikas un reģionālās ministrijas apvienošana varbūt beidzot ļautu pilnvērtīgi īstenot ilgtspējas principu, kas par spīti "zaļajiem" nenozīmē tikai drastisku vides un dabas aizsardzību, savukārt ko šamējie saprot tikai ar drāšu žoga novilkšanu apkārt, piemēram, tām pašām ĪADT. Un Vides ministrijā jau nu tas ūdens ir DIKTI sastāvējies. Nu nav pareiza tā līdzšinējā pieredze, ka dabas teritoriju attīstības plānošana notiek pilnīgā atrautībā no pārējās teritorijas plānošanas, nekur pasaulē (civilizētajā) tā nenotiek, brauc uz kurieni gribi. Jo galu galā daba un vide jau ir jāsargā ne jau pašas sargāšanas pēc, bet gan tāpēc, lai cilvēkam būtu labāki dzīves apstākļi. Savukārt, līdzšinējā reģionālā ministrija bez ekonomiskajiem instrumentiem arī ir bijusi tikai tāda patukša salmu kulšana. Tāpēc atbalstu 100%
PaPa
P
100% piekrītu.
dakteris
d
Slimais rīkojas slimības iespaidā un domā ,ka ir vesels,bet pārējie slimi.
pedants
p
Vismaz virsrakstos vajadzētu vairīties no krieviskā garā lietotiem "piedāvāt" un "pieļaut". Tautas partija taču nevar viena pati mainīt ministriju skaitu. Tā tikai var ieteikt, aicināt, ierosināt to darīt.
mulda
m
Tā ir tikai muldēšana.Pēc būtības jau netiek darīts.Lai kaut ko nopietni mainītu ir sākumā jānosaka precīza diagnoze.Tad jālikvidē infekcijas perēklis .Situācija prasa kaitīgos vīrusus atklāt un likvidēt,lai viņi vairs neapdraud organismu.Bet kad vīruss pats gvelž glupības tas nu ir absurdi.
Econ
E
Īstenībā pašreiz Latvijas ekonomikā ir iestājies pamatīgs strupceļš, no tā, cik būs vai nebūs ministrijas, vairs nekas nav īpaši atkarīgs, varbūt vajadzētu ķerties klāt pašām svarīgākajām lietām, taču izskatās, ka valdības pārstāvji (žurnālisti, lauksaimnieki un fiziķi) nemaz uz neko vairāk arī nav spējīgi, jo vairāk nekam nepietiek izpratnes.
Kabula
K
Tā būs KulTūrisma ministrija
AD
A
"E.Zalāns sacīja, ka ir vajadzīga pārvalde, kurai sabiedrība UZTICAS..." Tas gan, bet maz ticams, ka SABIEDRĪBA UZTICĒSIES Zalāna manipulācijām.
s
s
ekonomiskā krize - un ministriju nevajag. Vide ir visas ES prioritate, bet, protams, ne Latvijā, tāpat arī ar bērniem, kuram tad tie interese. Ilgtermiņa domāšana izskatās nav šīs valsts stiprā puse!!!!! skumji!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

TP piedāvājums valsts pārvaldes reorganizācijai 

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Godmaņa piedāvājumā sešu ministriju un 52 valsts iestāžu reorganizācija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas