Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

TP premjera amatam izvirza Zalānu

Tautas partija, gatavojoties jaunās valdības veidošanas procesam, svētdien vakarā valdes sēdē nolēmusi premjera amatam izvirzīt reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu, pēc valdes sēdes informēja partijas preses sekretārs Arno Pjatkins. Viņš norādīja, ka E.Zalānam ir pieredze pašvaldību un valsts pārvaldes darbā, viņam ir plašs redzējums par tuvākajiem uzdevumiem un valsts attīstību ilgtermiņā.

E.Zalāns esot arī spējis pierādīt, ka var veikt nopietnus uzdevumus un pieņemt nepopulārus lēmumus. ZZS frakcijas līderis Augusts Brigmanis sacīja, ka ZZS varētu atbalstīt E.Zalānu kā premjeru, un vismaz A.Brigmanim personīgi nebūtu iebildumu.

Pēc A.Brigmaņa teiktā E.Zalāns ir enerģisks cilvēks un partijām jāpaceļas pāri tam, ka ir bijuši dažādi viedokļi par reģionālo reformu. Vienlaikus gan ZZS līderis sacīja, ka jāsagaida Jaunā laika kandidāts, jo varbūt tas būšot labāks.

Jāatgādina, ka E.Zalāns ir autors TP piedāvātajam valdības reorganizācijas plānam un vēl 2007.gada nogalē bija TP kandidāts premjera amatam, kad krita Aigara Kalvīša vadītā valdība.

LETA ziņo, ka E.Zalāns pēc TP valdes sēdes ar žurnālistiem nerunāja. TP valde Zalāna kandidatūru atbalstījusi bez balsojuma, vienojoties. Kā novēroja LETA, šovakar valdes sēdē piedalījās arī bijušie TP priekšsēdētāji, kas nav ievēlēti valdē, bet var valdes sēdēs piedalīties ar padomdevēja tiesībām: Andris Šķēle, Aigars Kalvītis un Atis Slakteris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas