Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

TP vēl nenosauks kultūras ministra kandidātu

Tautas partijas (TP) valde trešdien vēl neplāno nosaukt kultūras ministra kandidātu, to viņi neizvirzīs kamēr nebūs sagatavots valdības rīcības plāns un deklarācija, Dienai sacīja TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis. Jau ziņots, ka premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis (JL) šodien nosauca sava kabineta ministru kandidātu vārdus. Ir zināmi visi, izņemot kultūras ministra vārds.

Iepriekš TP šim amatam virzīja aktieri un uzņēmēju Juri Žagaru, taču viņš atteicies, otrdien vēstīja aģentūra LETA. Pirms diviem mēnešiem viņu kā savu iespējamo sekotāju nosauca demisionējusī ministre Helēna Demakova (TP). J.Žagars aģentūrai LETA sacīja, ka runa par šo amatu bijusi pirms diviem mēnešiem, bet ne tagad. J.Žagars apgalvoja, ka viņš nepretendē uz kultūras ministra amatu. Šodien neoficiāli ir izskanējis komponista, bet tagad Aizsardzības ministrijas darbinieka Jāņa Porieša (TP) vārds. Viņš Dienai teica, ka no TP puses pagaidām nav saņēmis šādu piedāvājumu, taču to apsvērs, ja tāds būs.

“Gribētu cerēt, ka kultūras ministru Tautas partija meklē intensīvi, šī nozare viņu pārraudzībā bijusi ilgu laiku un neticu, ka viņiem nav iespējas šādu cilvēku sameklēt,” Jaunā laika domes priekšsēdis Artis Kampars pagaidām nepieļāva, ka kandidāts netiek izvirzīts ar nolūku. JL un TP sarunās esot minēts J.Žagara vārds.

A.Kampars teica, ka JL neplāno uzstāt, lai noteikti kandidāts tiktu izvirzīts īsā laikā, vien izteica cerību, ka cilvēks būs līdz Saeimas balsojumam par uzticību Valda Dombrovska valdībai nākamajā nedēļā. Viņš gan to vērtēja negatīvi, jo, lai sagatvotu valdības deklarāciju, tiek sagaidīti nozaru ministru priekšlikumi. Liela daļa no deklarācijas būs pamats, kā mazināt izdevumus budžeta grozījumos, viņš teica. “Voluntāri premjera partijai mēģināt prognozēt visu nozaru izdevumu mazināšanu būtu absolūti nepareizi. Katram nozares ministram jānāk ar savu piedāvājumu, ņemot vērā Finanšu ministrijas prognozes un skaitļus.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI UN SKATIES VĒL

Dombrovskis paziņojis savas iecerētās valdības sastāvu

VIDEO: JL un PS nonāk pretrunās par amatu dalīšanu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas