Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

TP vēlēšanu kampaņu sāk ar aicinājumu stāties partijā

Tautas partija (TP) priekšvēlēšanu kampaņu pirms Eiroparlamenta un pašvaldību vēlēšanām sākusi netradicionālā veidā - ar reklāmas klipiem, kas aicina stāties partijā, nevis aģitē balsot par konkrētiem kandidātiem. Lai gan tas var radīt iespaidu, ka partija atradusi veidu, kā apiet priekšvēlēšanu tēriņu griestus, partijas vadība trešdien klipa prezentēšanas laikā atzina, ka ir gatava tā izdevumu iekļaušanai priekšvēlēšanu tēriņos, lai gan pati to uzskata par sociālu reklāmu.

Šīs ir pirmās vēlēšanas, kad KNAB dotas tiesības apturēt partijas kampaņu, ja tā pārsniedz priekšvēlēšanu tēriņu griestus. KNAB pārstāve Diāna Kurpniece sacīja, ka birojs vispirms vēlas reklāmu noskatīties un tad vērtēs, vai tā pieskaitāma tēriņiem. Esot jāvērtē vairāki parametri - gan tas, vai klipos redzami logo, vadītāji, deputātu kandidāti utt. "Kamēr mēs neesam klipus redzējuši, nevaram vērtēt," teica KNAB.

Partijas vadība preses konferencē apgalvoja, ka aicinājums esot ne tikai stāties TP, bet gan partijās vispār. Kampaņa esot nepieciešama, lai atrisinātu uzticības un politisko krīzi valstī.

Klipa galvenā doma esot runāt "par problēmu, kas patiešām ir Latvijā" - lauzt stereotipu, ka būt partijā ir "kaut kas nelāgs" un "labie" cilvēki tajās nestājas. TP arī uzsver, ka nepareizi ir izveidojusies prakse, ka politiskā partija ir jāasociē ar kādu konkrētu politiķi, jo vienmēr pienāk laiks, kad vecie politiķi aiziet un viņu vietā nāk citi.

Klipā no aktuālajiem politiķiem gan ir redzami tikai TP cilvēki.

Eiroparlamenta un pašvaldību vēlēšanas Latvijā būs 6.jūnijā. Tēriņu griesti pašvaldību vēlēšanu kampaņai ir gandrīz 89 tūkstoši, bet pašvaldību - 450 tūkstoši latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO

TP klips ar aicinājumu stāties partijā


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas