Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Transportlīdzekļa nodevu aizstāj ar nodokli un palielina

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
yomayo
y
Visvienkāršāk būtu cik kg a/m sver ,tik Ls maksāt.Kā tas valdībai nav ienācis prāta.,nekādas rēķināšanas.Loti vienkārši!
yomayo
y
Tā Jums arī vajaga!Paceļiet pakaļas un ejiet ielās izteikt savu viedokli par valdību un viņu plāniem, nevis sēžiet pie datorim un puņķojieties.Lai arī ko Latvijā darītu valdība ,visi ar to ir apmierināti, nekādu protestu vai demostrāciju.
IZSKAIDROJIET
I
Pag.. Kā var piereģistrēt auto Lietuvā un ar to braukāt pa Latviju? Taču tieši pirms gada pieņēma likumu par to, ka ir jābūt atļaujai vadīt citā valstī reģistrētu auto, ko izsniedz tikai uz 14dienām, max 2x gadā. Vai fiziska persona kaut kā var apiet šo likumu? Ja nav lietuviešu/igauņu radinieku
Guntis
G
Jau aizrakstīju uz Saeimas Finanšu un budžeta komisiju priekšlikumu samazināt šo maksājumu par 50% daudzbērnu ģimenēm, kuru īpašumā ir transportlīdzekļi ar 6 vietām un vairāk. Rakstiet savus priekšlikumus arī Jūs - [email protected] vai citiem Saeimas deputātiem (kas nu par kuru partiju balsojis). Nākošais solis, ja tautu neuzklausa būtu piketi, demonstrācijas.
anti-ekselis
a
Neko nesaprotu - rakstaa nav konsekvences, vai pec 2005. gada registeeta masiina ( t.i. - razota lidz 2005 gadam) vai ari registreta pec 2005. gada tiesi Latvijaa - kas pilniigs sviests, jo tad atseviskjam masinam nodoklis bus lielaks par auto tirgus vertibu Kas par murgiem?
3 bērnu mamma
3
Tieši šorīt ar vīru pārrunājām, cik ļoti mūsu valdība ir "pretimnākoša" daudzbērnu ģimenēm. Laikā, kad tām nav nekāda atbalsta no valsts puses, situācija tiek padarīta vēl grūtāka, palielinot transporta nodokli. Domāju, ka visi saprot, ka parastā auto ir ļoti grūti sasēdināt 3 bērnus ar visiem sēdeklīšiem. Bet ko nu par to.... Lai dzīvo matemātika! Jāsāk apsvērt iespēju auto reģistrēt Lietuvā vai Igaunijā. Šādu finansiālu slogu mūsu jau tā maznodrošinātā ģimene nespēs nest.
WALA
W
Kādas mašīnas, lai staigā ar kājām un izvēdina galvu, vai lai brauc ar privātajām, ne mazums cilvēku tā dara !!! Tad varbūt aizkāps dažas elementāras lietas.
vodka
v
Lai ietaupītu valsts naudu ierosinu visus ministrus un ierēdņus pārsēdināt uz "Piemēram, par pēc 2005.gada reģistrētu Škoda Fabia ar 1,4 l motoru līdzšinējo 48 latu vietā būs jāmaksā 42 lati." Pietiks ministriem braukāt ar "Taču to automašīnu īpašniekiem, kuru motors pārsniedz 2 litrus, nodokļos būs jāmaksā daudz vairāk. Tā, piemēram, par 2,8 l motora Audi A6 nodoklis būs ne vairs 95 lati, bet jau 120 lati. " Jauki!
Vodka
V
Lai ietaupītu valsts naudu ierosinu visus ministrus un ierēdņus pārsēdināt uz "Piemēram, par pēc 2005.gada reģistrētu Škoda Fabia ar 1,4 l motoru līdzšinējo 48 latu vietā būs jāmaksā 42 lati." Pietiks ministriem braukāt ar "Taču to automašīnu īpašniekiem, kuru motors pārsniedz 2 litrus, nodokļos būs jāmaksā daudz vairāk. Tā, piemēram, par 2,8 l motora Audi A6 nodoklis būs ne vairs 95 lati, bet jau 120 lati. "
Ēriks
Ē
Tas viss drusku sviestains, bet visidiotiskāk jau tas, ka augstāksais nodoklis par veciem auto visvairāk sitīs tieši trucīgākos. Ne jau no pārticības viņi spītīgi turās pie veciem auto. Valdībai krīzes apstākļos recepte esot taupība, bet trūcīgiem, spiest uz jaunas mašīnas, ko nevar atļauties, iegāde. Varbūt jāņem kredīts ko nevarēs nomaksāt, un tad atkal varēs stāstīt, ka paši vainīgi, ka neapdomīgi aizņēmās? Laukos vairums brauc ar arvien vecākām mašīnām, turklāt jau tagad grabina pēdējos santīmus, lai tās uzturētu uz ceļa, bet bez mašīnām netiek ne uz darbu ne bērnus var aizvest uz skolu, jo pašvaldības savu pienākumu bērnus vest uz/no skolas nepilda un sabiedriskais transports sen jau nekāds nav.
Hu
H
Privātās lidmašīnas un jahtas aizmirsuši!
jēē - ..sējiem
j
mans puika Īrijā par bembeli gadā maksā 2000 / kopā ar apdr.
jenssen
j
Citējot vienas bankas pārstāvi: "Dīvaini, bet cilvēkiem vēl ir nauda" . Nu tad turpinām labot šo misēkli. Realitātes šovs - "Izdzīvot LR" uzņem jaunus apgriezienus. Kā vispār var rasties doma piemērot transportlīdzekļa nodevu, vadoties pēc auto svara? Jo ir vieglāk administrēt? Varbūt piemērojam pēc auto krāsas? Būs vēl vieglāk.
cits
c
Interesanti ko var darīt vecu, jau antīku auto īpašnieki, kas turpina uzturēt un braukt ar lielas litrāžas automašīnām? Vispār viņiem vajadzētu samazināt auto nodokli un atcelt litrāžas piemaksu, ja auto vecāks par 20 gadiem un reģistrēts Latvijā vismaz 5 gadus. Tāds jau visu ir sen nomaksājis un būtu visai loģiski ņemt vērā pašu auto ilglaicību, kas robežojas ar zināmu pietāti pret tā uzturētāju, kas negrib braukt ar visu apmīļotiem elektroniskiem ziepju traukiem.
Anna
A
Vai ES ir nepieciešami parazīti? Pēc divdesmit savas "neatkarības" gadiem viņi ir parādījuši pilna apjomā kādi ir ekonomiskā attīstībā un politiskās neveiksmes saistībā ar nacionālistiskam bāžam. Nepaspējot iegūtu neatkarību no bijušās Padomju Savienības uzreiz pardevas Briselim par sintētisko cukuru un mākslīgu desu. Bet ir zināms, ka mārrutkus nav saldākas par redīsi - ka Maskava, ka Brisele ir uzsmerēta ar to pašu sviestu ... dzīvoja daudzus gadus ES neatkarīgi un, laikam, tas Baltijas valstīm, kā galvassāpes viņiem nebija nepieciešamas. Un tur kas zina varbūt Baltijas valsts politiķi liks viņiem "nūdeles" uz ausim pēc bijušas padomju metodikas. Kas viņiem labi izdodas tas ir vainojot visus mirstīgās savos grēkus izņemot sevis pašus, it īpaši savus kaimiņus, it īpaši Krieviju. Ja nebūtu Krievijas un šo valstu netitulnācijas iedzīvotāju, viņi dzīvotu paradīzē. Tikai muļķi nesaprot, ka paradīze ir uz horizonta, tapat kā komunisms padomju laikos ... Tu ej, ej, ej, bet horizontu tālāk un tālāk prom .... Latvija jau sākotnēji bija lauksaimniecība. Un tagad mūsu visgudrāka valdība dara visu iespējamo, lai atgūtu visu atpakaļ, bet tieši lai cilvēki aizbrauktu laukos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas