Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Trim jaunveidojamiem novadiem piešķir 7,8 miljonus

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns parakstījis rīkojumus par 7,8 miljonu latu piešķiršanu Rēzeknes, Smiltenes un Ilūkstes novadus veidojošajām pašvaldībām infrastruktūras attīstības projektiem.

24 pašvaldības, kas vienojušās par Rēzeknes novada izveidi, saņems dotāciju kopumā 4,8 miljonu latu apmērā jeb 200 000 latu katra. 1,8 miljonus latu liels atbalsts piešķirts deviņām Smiltenes novadu veidojošajām pašvaldībām, bet 1,2 miljoni latu – Ilūkstes novadu veidojošajām pašvaldībām.

Ministrs Edgars Zalāns akcentē, ka pēdējo gadu laikā pašvaldībām, kas vienojušās par novadu izveidi, paredzēts būtisks finansējums no valsts budžeta – vairāk nekā 90 miljoni latu, tai skaitā šogad 55,5 miljoni latu.

Šogad atbalstītie pašvaldību projekti ļaus nodrošināt kvalitatīvākus pakalpojumus iedzīvotājiem. Tā piemēram, topošā Rēzeknes novada pašvaldības valsts atbalstu izmantos gan pirmsskolas izglītības iestāžu, skolu, kultūras namu, bibliotēku, sociālo dzīvokļu renovācijai, gan ūdenssaimniecības attīstībai. Tāpat tiks iegādāti autobusi skolēnu pārvadāšanai, sakārtotas ielas un gājēju celiņi.

Līdzīgiem mērķiem valsts dotāciju izmantos topošā Smiltenes novada pašvaldības. Plānota izglītības iestāžu un sporta zāļu renovācija, pašvaldības ceļu rekonstrukcija, attīrīšanas iekārtu izbūve, skolēnu autobusu iegāde un citas aktivitātes.

Topošā Ilūkstes novada pašvaldības valsts atbalstu izmantos sporta un atpūtas centra būvniecībai, skolēnu autobusu iegādei, izglītības iestāžu sakārtošanai, autoceļu attīstībai, kultūras namu u bibliotēku remontiem.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka dotāciju pašvaldībām novadu infrastruktūras attīstībai var izmantot pašvaldības īpašumā esoša infrastruktūras objekta projektēšanai, būvniecībai, rekonstrukcijai vai renovācijai un līdzfinansējumam Eiropas Savienības struktūrfondu finansētu pašvaldības infrastruktūras objektu projektēšanai, būvniecībai, rekonstrukcijai vai renovācijai.

Tāpat valsts dotāciju var izlietot kopēja infrastruktūras objekta, kas pieder vienai no novadā plānotajām vietējām pašvaldībām, projektēšanai, būvniecībai, rekonstrukcijai vai renovācijai, ja objekts nepieciešams novada pašvaldības funkciju izpildei. Valsts atbalstu var izmantot arī nekustamā īpašuma iegādei, ja tas nepieciešams pašvaldības darbības nodrošināšanai un funkciju izpildei, kā arī autobusu iegādei skolēnu pārvadāšanai.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts budžeta apakšprogrammā paredzēto dotāciju piešķir novadu pašvaldībām, kuras vietējo pašvaldību apvienošanās rezultātā ir izveidotas līdz 2008.gada 31.decembrim. Uz dotāciju var pretendēt arī tās pašvaldības, kuras 2007.gadā pieņēmušas lēmumu par jauna novada izveidi, vietējām pašvaldībām apvienojoties, un novada darbības uzsākšanu pēc vietējo pašvaldību vēlēšanām 2009.gadā.

Novadu pašvaldībām finanšu līdzekļus piešķir par katru novadā ietilpstošo teritoriālo vienību - pilsētu un pagastu. Dotācija izlietojama 24 mēnešu laikā pēc piešķiršanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas