Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tūkstošiem līgojuši masu pasākumos

Lielākie masu līgošanas pasākumi pagājušajā naktī notika Saulkrastu pludmalē un Aizkrauklē Daugavas krastā. Pasākumu rīkotāji _Dienu _informēja, ka līgotāju bijis tūkstošiem. Sākotnējie aprēķini liecina, ka abi pasākumi pulcējuši līdzīgu skatītāju skaitu.

Saulkastos līgošanu rīkoja TV3, un to vadīja televīzijas šovu vadītāji Iveta Feldmane un Valters Krauze, kā arī aktieri Jānis Paukštello un Haralds Spanovskis. Koncertā piedalījās vairāk nekā 30 populāru Latvijas mūziķu, viņu vidū Andris Ērglis, Ufo, kā arī Eolika un daudzi citi. "TV3 Lielie līgošanas svētki" pulcēja ap 10 tūkstošiem cilvēku, sākotnējos aprēķinus otrdienas rītā Dienai pavēstīja “Aģentūras Morra” pārstāve Brigita Zariņa. Konkrēts skatītāju skaits tiks precizēts dienas laikā.

Ap 9000 līgotāju pagājušajā naktī par līgošanas vietu bija izvēlējušies Aizkraukli, pastāstīja “Izklaides producentu apvienības 7” sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Tālberga. Tur notika pasākums “Jāņi dzied Aizkrauklē”. Latvijas radio projekta "Jāņi dzied" vakara vadītāji tradicionāli bija Latvijas radio 2 programmu vadītāja Baiba Palkavniece, kā arī žurnālists Haralds Burkovskis. Pasākuma galvenā ideja ir sapulcēt vienkopus Latvijā populārus Jāņus, kuri izpilda dažādas dziesmas. Projektā piedalījās ap 50 Latvijā pazīstamu Jāņu un Līgu. Tāpat kā pirms gada Ventspilī, uzvarēja dziedošie Jāņi – dakteri. M.Tālberga pieļauj, ka daudzi cilvēki nezināja, “cik labs laiks ir Aizkrauklē,” jo laiks noskaidrojies ap septiņiem vakarā un nav lijis līdz par diviem – trijiem naktī. Sliktais laiks Līgo dienā, iespējams, atturējis līgotājus no piedalīšanās masu pasākumos.

Savukārt Pedvālē Jāņu naktī pliko skrējienā piedalījās 20 vīrieši un 6 sievietes. Skrējieni notika atsevišķi. Dalībnieku skaits bija mazāks nekā citus gadus, Dienai pastāstīja Pedvāles brīvdabas muzeja direktors tēlnieks Ojārs Feldbergs. Pedvālē līgojuši aptuveni 500 cilvēku, bet “nakts tumsā var tikai aptuveni apjaust, cik cilvēku bija”, sacīja O.Feldbergs. Viņš secina, ka lietus un aukstums tomēr cilvēkus nobiedēja. Talsu rajonā naktī lijis laiku pa laikam un laiks "nav bijis patīkams”.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas