Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Turpina gatavot Zatlera vizīti Krievijā

Kaut nedaudz lēnāk, taču pārliecinoši uz priekšu rit darbs pie Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes sagatavošanas Krievijā šī gada rudenī. Kā _Dienai _šonedēļ stāstīja prezidenta padomnieks ārlietu jautājumos Andris Pelšs, aktīvi pie šīs vizītes pēdējā laikā gan nav strādāts. A.Pelšs to tomēr nesaistīja ar notikumiem Gruzijā, bet gan ar vasaras atvaļinājumu laiku.

Prezidenta padomnieks apliecināja, ka vizīte nav atcelta vai atlikta, tomēr pieļāva iespēju, ka Latvijas puse varētu pārskatīt iepriekš plānotās vizītes saturu. Viņš atgādināja V.Zatlera pozīciju, ka saistībā ar Dienvidosetijas konfliktu ES un NATO būtu jāpārskata attiecības ar Krieviju.

Arī Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis Dienai apstiprināja, ka darbs ar vizītes sagatavošanu rit uz priekšu, tikai nedaudz lēnāk. Arī viņš to saistīja ar atvaļinājumu laiku. A.Teikmanis uzsvēra, ka no Krievijas amatpersonām neesot raidīti nekādi signāli, kas liktu domāt, ka vizīte varētu nenotikt Krievijas un NATO saasinājušos attiecību dēļ. Kā norādīja vēstnieks, ietekmes uz Latvijas un Krievijas praktisko sadarbību un divpusējām attiecībām neesot. Pēc viņa vārdiem, abas valstis turpina strādāt pie vizītes saturiskās puses, gatavojot parakstīšanai dažādus divpusējos līgumus.

Arī Latvijas Ārlietu ministrija nav saņēmusi atteikumu oktobrī plānotajai ārlietu ministra Māra Riekstiņa (TP) vizītei Krievijā, kurai sekos Latvijas prezidenta vizīte. Kā Dienai pastāstīja M.Riekstiņa preses sekretāre Una Pušpūra, patlaban tiek saskaņota vizītes programma.

Krievijas vēstniecībā Latvijā Dienai apstiprināja, ka "viss paliek spēkā". Vēstniecības preses atašejs Sergejs Djačenko gan nevarēja pateikt, cik tālu ir izstrādāta prezidenta vizītes programma, kā arī kādas tikšanās un jautājumi tajā iekļauti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas