Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Turpina palielināties eiroskeptiķu skaits

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dienas Dzens>Ciniķis
D
Piedod, biju mazliet atslēdzies. Kas attiecas uz argumentiem, tad vispirms tev pašam vajadzētu prezentēt kaut ko vairāk par emocionālām bāleliņa propogandas frāzēm, kuras nudien esmu atklausījies līdz nelabumam. ES pirmkārt ir ekonomisks veidojums. Ja tev ir kādu argumenti, kāpēc dalība šādā savienībā ir ekonimiski neizdevīga, tad, lūdzu, galdā. Tev patīk atkārtot penteri par zaudēto neatkarību. Nu tad lūdzu pastāsti, tieši kādā ziņā tu esi kļuvis nebrīvāks? Ir ierobežota tava pārvietošanās brīvība. Ir pasliktinājies stāvoklis cilvēktiesību jomā? Varbūt kļūdos, bet līdz šim naivi biju domājis, ka šajos aspektos Latvijas pilsoņu brīvība ir tikai paplašinājusies. Ir kādu fakti kas liecina par pretējo? Bet ja gribi zināt, kā klājas "neatkarīgai" postpadomju valstij tad pēc piemēriem nav tālu jāmeklē - ir gan Baltkrievija, gan Gruzija. Atškirīgi, bet bet ne pārlieku iedvesmojoši piemēri. Vari minēt kādus faktus, kas dotu garantijas, ka mums klātos savādāk? Un kas attiecas uz bankām, tad nudien tās nav vainīgas. Banku darbību regulē valsts, un ja tā nemāk regulēt, tad bankas darbojas pastāvošo likumu robežās. Ja ir ekonomiski analfabēti, kas grābjs kredītus, tad tā ir viņu problēma. Ne jau bankām ir jālauza galva, kā cilvēki atdos viņām naudu. Tā darbojas banku sistēma. Vari saukt to par augļošanu vai kā savādāk, bet nekāda veida ekonomiska aktivitāte bez aizdošanas un aižņemšanās mūsu laikos nav iespējama.
ciniķis
c
Tak es par to pašu - Bulgāriju pievienot grasījās partijas sipce un tautai neviens neko nejautāja. Nu, tak, tagad ir kaut kas stipri mainījies? Tak tāpat nejautā. Horvāti un turki paši kaut ko lemj? Beidz smīdināt!!!! Partiju spices un valdošie uztaisīs "tautas vēlmi" tā, ka maz neliekas. Par kreditēšanu - jā, it kā nespieda - bet izmantoja visus sasniegumus mārketinga zinātnē, lai tevi kā pavlova suni piespiestu darīt to, kas tev patiesībā nemaz nav vajadzīgs. Un meta pakaļ tos kredītus - tev to var apliecināt katrs, kam ir patēriņa kredīts. Burtiski uzmācās katru reizi ar saviem "finanšu produktiem", kad iegāji jebkurā bankā kaut vai atjaunot kredītkarti. Ja ilgi negāji bankā sāka zvanīt un piedāvāt gan ego kartes, gan visādas blue un ko tik vēl ne. Psiholoģiskā ietekmēšana notika milzīgos apmēros un 105% kredītus deva katram pat pret aplokšņu algu. Tagad izrādās - bankas nav vainīgas, bet paši vainīgi. Atbildība te kā minimums ir 10% pret 90%, kur tikai 10% var novelt uz kredītņēmēja vieglprātību, bet pārējā vidusmēra cilvēks nav nekāds speciālists finansēs un nemaz nespēj neko prognozēt ekonomikā. Toties bankas turēja simtiem klerku ar diplomiem ekonomikā un makroekonomikā un vēl skaloja smadzenes ar augsti noslīpētām mārketinga tehnoloģijām. Tā, ka bankas var nemaz nečīkstēt, pašas vien vainīgas.
Funts
F
kolēģis west maķen piemirsis, ka EU ir pirmkārt un es teiktu- vienīgkārt ekonomiska savienība,kas savus pirmos brēcienus,ja nemaldos, palaida kādā tur vācu-franču oģļu savienībā, tā kā pēc būtības tas ir vienkāršs bizness, dīls, kurā cik zināms lielie ņem virsroku pār mazajiem.Nu gluži kā rimčika ēnā iznīkst dažādas sīkbodes,Bet sīkbodēm " ir ļauts brīvi konkurēt " ;) Protams, biznesam vajadzīga reklāma un laba slava, tāpēc piepin klāt visas tās brīvības,pārstāvniecības, deputātus, programmas.. un viss jau smuki notiek,bet nu vienīgi tik, cik nav konfliktā ar lielās bodes interesēm.Kuri EU ir " lielās bodes" un kuri " mušu letes" ir pavisam viegli apjaust.Vienīgais kas tam traucē ir tā saucamais Stokholmas sindroms ;)
west
w
1)No ES VAR izstāties,ja ir liels sabiedrības spiediens un tā redz,ka šī savienība dzen valsti postā,bet nekas tāds nav novērojams nevienā attīstītā,normalā valstī. 2)Gribētos redzēt,cik ilgi tu nodzīvotu brīvībā atklāti aicinot izstāties no PSRS tās "ziedu" laikos. Bulgāriju pievienot grasijās partijas spice un tautai neviens neko nejautāja. 3) Tu sevi uzskati par ekonomikas un politikas ģēniju,jo gandrīz vai apgalvo.ka horvāti un turki ir muļķi,apzināti bāž galvu cilpā,vēlot sev visu to ļaunāko un neapzinoties riskus-ko onkuļi prasīs pretī ?Bet varbūt viņi tomēr zina,ka iestājoties ES ieguvumi būs lielāki,nekā zaudējumi un nemaz nav tādi idioti? 4)Un visbeidzot-nevajag vainot zviedru bankas par to,ka tās aizdeva naudu visiem,kas gribēja. Neviens ar varu nespieda ņemt.Nav tur nekā krimināla.Tikai bizness..Kur antiņi-tur kasēji,bet antiņu lomā šoreiz uzstājās liela daļa pašu tautas un viņiem palīdzēja par tādiem kļūt mūsu nasig spešali,kurus,savukārt,ievēleja tā pati tauta.Nav tur nekāda sakara ar ES. Ne tu mani pārliecināsi,ne es tevi,jo skatu leņķi uz procesiem ir pārāk dažādi.Tāpēc-atā !
nuclearsecrets
n
Tu to nopietni? Vienkārši teksta emocionālais tonis tik ļoti atsit iepriekšējās savienības saukļus par gadsimtu cīņām pēc brīves, ko beidzot mēs esam sasnieguši biedros ar vareno Krievijas tautu, ka taisni vai salecos. Ja nopietni, tad atļaušos piebilst, ka latvieši paaudžu paaudzēm ir cīnījušies un sapņojuši par to, ka viņiem būs sava valsts, kur viņi varēs darīt lietas tā, kā viņi grib, nevis par to, ka viņi kādu dienu varētu brīvi pārvākties kaut kur citur. Jau kopš dzimtbūšanas atcelšanas tie, kas to tiešām gribējuši, varējuši pārvākties kaut kur citur — gan Krievijas impērija, gan pēc tam PSRS bija gana plaša. Tieši tā arī ir brīvība — paša izcīnītas tiesības brīvi lemt savu likteni. Brīvību neviens "nedod" un "nepiešķiŗ" — tā jāizcīna un jāsargā. ES atņem šo fundamentālo brīvību pieņemt lēmumus pašam un pretim atsviež plašākas pārvietošanās iespējas. Es tur nekādu lielo brīvību nesaskatu.
ciniķis
c
Attiecībā uz izstāšanos no ES vēl tikai papildināšu iepriekšējā autora komentāru, pirmkārt virs tautas vēl ir politiķi, un labi korupēti politiķi, ja paskatamies uz to cik ""demokrātiski" tika bīdīta ES konstitūcija, tad redzēsim, ka referendums bija tikai Īrijā, kur tauta tā ne īpaši gribēja atdot savu suverentitāti kaut kādiem briseles birokrātiem un referendumā tika pateikts skaidrs "nē". Pārējām valstīm ( tautām) nemaz netika dota iespēja paust savu gribu referendumos, piemēram, mūsu superkoruptīvajā Latvijā šis jautājums tika izlemts tik klusi un bez lieka trokšņa, ka bezmazvai jābrīnās. Baigi vienkārši tas skan - "parlaments ratificēja...." un tā gandrīz visā ES - "parlaments ratificēja..." tas ir - nolēma visu vietā. Par "nepārvaramo vēlmi iestāties plašajā ES" vēsturnieki vēl grāmatas rakstīs un es ceru, tisk sarakts pietiekami liecību tam kā šīs "vēlmes" tika organizētas. Viens no veidiem ir vienkāršs - varas korumpēšana, plaša politiskā reklāma u.c. aģitācijas veidi, piemēram, zilu karodziņu un bukletiņu izdalīšana speciālās teltiņās, kur ļaudīm stāsta - ka viss tiks dots par velti, mums atliks tikai būt progresīviem un ievērot cilvēktiesības. Protams, ka tā ir lēta naivo apkrāpšana, bet efektīvi. Neticīgāko pārliecināšanā iesaistās "autoritātes" tipa Repšes un VVF. Un tomēr, pasākums, vismaz Latvijā bija stipri apšaubāms, tur pat kvorumu piedzina eiroabalstītāju skaitam un tautas (reālā vairākuma) "nepārvaramā vēlme" pēc jauna kolhoza ar citu nosaukum ir stipri, jo stipri apšaubāma. Bet, kušs, par to nav politkorekti runāt, mēs tacu zinam - mums viss ir labi, un būtu vēl labāk, ja nebūtu tik slikti. ES mūsu cerība un posts.
No secrets
N
ES ir devusi vislielāko brīvību Latvijas iedzīvotājiem, pie tam tādu, par kādu cilvēki ir sapņojuši paaudžu paaudzēm. Un tā brīvība ir brīvi pamest šo valsti, apmesties uz dzīvi citā, brīvi strādāt citā valstī un netikt tur diskriminētiem. Tas taču ir fantastiski! Mīli šo valsti, paliec šeit un būvē to! Nepatīk? Tad brauc citur un centies savu dzīvi sakārtot tur. Valsts ir domāta cilvēkiem, nevis otrādi. Es personīgi nepanesu domu, ka cilvēki ir tikai būvmateriāls kaut kādas "Ģeržavas" veidošanai un vadoņu personīgo ambīciju apmierināšanai. Dzimtbūšanas laiki ir beigušies.
nuclearsecrets
n
Būsi ko dzirdējis par "appeal to authority"? Ja nē, paprasi Vikipēdijai, uzzināsi ko jaunu :) Uz jautājumu par izstāšanos tā arī neatbildēju, jo to man neviens neuzdeva :) Bet ja jau — nu, lūdzu. No ES nemaz tik elementāri izstāties nevar, pat tad, ja lielākā daļa iedzīvotāju skaļā balsī brēc, ka viņiem ES negribas. Apmēram tā kā ne īpaši veiksmīgās laulībās: it kā jau nekāda milzu prieka no kopā būšanas vairs nav, drīzāk otrādi, bet tomēr pierasts, saradusies kopīga manta, arī bērneļus vieglāk vāķīt abiem — tad nu paliek kopā. Ne tāpēc, ka ir stāvā sajūsmā, bet tāpēc, ka šķirties būtu pārāk sarežģīti. Un, galu galā, arī no Padomju Savienības aplam ilgu laiku neviens laukā nestājās, bet Bulgārija pat gribēja iestāties. Vai tas pierāda, ka Padomju Savienībā bij aplam jauka dzīvošana? Tālāk — tas, ka Turcijā un Horvātijā ir gana daudz polītiķu, kas atbalsta iestāšanos ES, nav gluži tas pats, kas centieni "iestāties ES par katru cenu". Piemēram, Turcija nu nekādi necenšas stāties "par katru cenu", bet gan visnotaļ uzkrītoši mēģina izkaulēt sev labākus nosacījumus. Kāpēc grib? Bet elementāri — ja cilvēkam ir divas izvēles, vaiga sviedros pelnīt naudu pašam vai prasīt labajiem onkuļiem, kas iedos tāpat, pārsteidzoši daudzi izvēlēsies labos onkuļus, pieveŗot acis uz to, ko onkuļi prasa pretī. Visbeidzot — pilnīgi noteikti, mūsu vietējie antiņi pastrādāja godam, tomēr ES nauda viņiem deva pavisam citus atvēziena apjomus. Kā reiz aizrādīja Džordžs Bernards Šō — ātrākais veids, kā izputināt kādu, kas nemāk rīkoties ar naudu, ir viņam to iedot. Un, ja jau pat zviedru banku vadība atzīst, ka pēc Latvijas iestāšanās ES zviedru bankas te izpletušās pārāk strauji, tad kaut kāds sakars ar ES tur tomēr ir. Vai tad nu es iešu iebilst zviedru banku vadībai un saukšu viņus par idiotiem un pamuļķīšiem, kas nekā nesaprot no ekonomikas? :)
werst
w
Skaisti un pareizi.Tikai tā arī neatbildēji uz jautājumu-kapēc neviena ES valsts neizstājas no šīs drausmīgās un bremzējosās savienības,tādeādi nodrošinot sev garantētu augšupeju ?Un kapēc tās valstis,kas vēl nav ES grib tur iestāties par katru cenu?Horvātija,vaiTurcija,piemēram,kas sevi jau nu varētu pilnībā nodrosināt. Idioti un pamuļķīši,kas neko nesaprot no ekonomikas,atšķirībā no Tevis? Mūsu pēdējās vietas gandrīz visos rādītājos ir tikai vietējo antiņu nopelns(nasing spešal !) un tam nav nakāda sakara ar ES.
nuclearsecrets
n
Nu, godīgi sakot, somi jau arī pēc kaŗa nodarbojās ar to, ko ciniķis noteikti sauktu par zābaku laizīšanu :) Vai, ja tādi vārdi liekas par skarbu, var teikt "ļoti cieši sadarbojās ar tiem, kas viņus centās okupēt". Nav nekāds pārsteigums, ka viņiem pret lielām savienībām ar zvaigžņotiem karogiem ir pavisam citāda attieksme nekā latviešiem. Starp citu, vai tev ir kādi līdzīgu Somijas aptauju rezultāti? Gribētos apskatīties, cik daudzi somi īd un žēlojas un cik ir sajūsmā par visām priekšrocībām. Krievija ir aplam ērts bubulis, ar ko vienmēr Latvijā var visus pabaidīt, bet, ja nu es neko neesmu palaidis gaŗām, lielākie (potenciālie) draudi no Krievijas puses ir tieši militāri — ņems un iekaŗos, nevis ekonomiski — ja nestāsimies ES, mēs visi būsim atkarīgi no Krievijas gāzes (jo ekonomisko brāļošanos ar Krieviju ES piekopj bezmaz vai nepiedienīgos apjomos) vai polītiski — kā viņi mūs par fašistiem sauca pirms ES, tā sauc arī tagad, tur varenā Eiropa aprobežojusies ar "nopietniem signāliem Maskavas virzienā" un "neizpratnes izteikšanu". Tātad, ja mēs gribam, lai Krievija mūs neiekaŗo, ir aplam izcila ideja iestāties kādā militārā aliansē — nu, pieņemsim, NATO. Ko mēs tā kā jau bijām izdarījuši arī pirms ES. Pilnīgi piekrītu, ka Latvijai būtu pagrūti būt mazai, neitrālai un ļoti lepnai valstij, ja kaimiņos Krievija — bet itin nekas Latvijai netraucētu būt mazai, ļoti lepnai NATO dalībvalstij. Un ES tut ņipričom. Es referendumā balsoju pret, un joprojām uzskatu, ka darīju pareizi — kaut vai tādēļ, ka bez ES laipnās palīdzības mēs tagad būtu daudz seklākā bedrē. Jā, nebūtu sabūvēti tie smukie ES apmaksātie ceļi, bet arī algas nebūtu tik nepamatoti uzpūstas — un mums taču visi stāsta, ka līdz krīzei mūs novedušas tieši nesamērīgās algas un dzīvošana uz parāda (starp citu, arī tos mums laipni izsniedza vecās ES dalībvalstis — un eirofīli priecīgi plaukšķināja roķeles par "ārvalstu investīcijām"). Labklājība nāktu lēnāk, toties stabilāk, bez tādas lēkāšanas šurpu-turpu. Un galvenais — mēs iemācītos, ka nauda ir kas tāds, kas jānopelna pašam, nevis jāsaņem no labajiem onkuļiem, un šī atziņa mums stipri nāktu par labu.
Dārznieks
D
Nekad nav viegli sievietei, ar kuru pārgulējuši visi apkārt dzīvojošie, pie tam, visu acu priekšā. Kāda sajūta viņas bērniem, varam iedomāties. Tie , kuriem tēvs krievs, vienmēr lūgs, lai mamma precas ar Krievzemi. Pārējie žēli skatās , kur mūsējais. Ir tikai jāsaka ,paldies Dievam, ka esam Eiropas pieņemti. Laiks censties un mācīties no tās - kas kuram tuvāks. Tad arī mēs tapsim saprasti un mīlēti.
Ritvars
R
Dažus cilvēkus var apmuļķot visu laiku, visus cilvēkus var apmuļķot kādu laiku, bet visus cilvēkus visu laiku apmuļķot nevar.
ciniķis
c
Interesanti, ka neviens nevar pateikt kāpēc man nav taisnība. Nu nekādi nevar pamatot, jo viņu "viedokļi" balstās uz ticību un emocijām, nevis uz faktiem. Šo parādību varētu nosaukt par jauno eiroreliģiju, jo racionālu argumentu tādai ticībai pret šo liekulīgo savienību vienkārši nav.
piekrītu ciniķim
p
Grostiņš krustojumā aizvakar satika savus nezināmos četrīšbrāļus.
ciniķis
c
Tur jau tā problēma, ka tādi sociālie maugļi kā tu, ko audzinājuši "brīvie" masu mediji ir tik tuvredzīgi un stulbi, ka viņu domāšanas horizonts aprobežojas ar pažobelēm. Viņiem viss ir nejauši un stihiski, krīze "notika" pati no sevis, un "ES mūs glābj". Pasaki kaut vienu piemēru, kur ES mūs kaut kādā veidā glābtu no krīzes!!!! Ja tu jauc augļošanu ar palīdzību, kas ir vistipiskākā parādība sociālajiem maugļiem, kas tic masu medijiem, tad šī bezgalīgā ticība plaši popularizētām muļķībām iespaido tavas domāšanas un spriedumu kvalitāti. Bet patiesība ir sekojoša - neviens aizdevums nav palīdzība, tā ir augļošana uz nelaimē nonākušā rēķina, Latvija jau pārskaitīja procentus par šo augļošanu. Nakamā patiesība - augļošana nelaimē nonākušā stāvokli pasliktina nevis uzlabo!!!! Es ceru, ka tev pietiek prāta saprast šādas elementāras patiesības. Un tagad pamēģini šos augļošanas parādību pārnest citā mērogā ( ja tev saprāts atļauj) pārnest to starptautisko attiecību, je bvalstu mērogā, tad varbūt tev kaut kas sāks pielekt. Ja tu man nepiekrīti - argumentus galdā!!! Sevišķi gaidu tos argfumentus, kas kaut vienā jomā liecinātu par ES nesavtību, brālību un vienlīdzību ES valstu starpā. Lai gan nebrīnos, ka tu šajā sakarībā spēsi sarakt kaut kādas propogandas drupačas. Es tev saku patiesība ir tāda, ka neviens eirocents Latvijai nav nācis no eiropas nesavtīgi, tie eirocenti mums ir ļoti dārgi maksājuši, veselas ekonomikas nozares, darba vietas, naudas resursus un nonāvētās iespējas attīstīties nākotnē pašiem. Nekas šajā pasaulē nav par velti, bet mēs esam stipri pārmaksājuši pateicoties aklai ticībai politiķiem un oficiālajai propogandai. gandrīzvai neticās, ka valstī, kur katrs otrais pēc izglītības ir ekonomists vai jurists, ir tik daudz cilvēku, kas veidokļus veido no avīzēm un TV, nevis domā paši. Acīmredzot vismaz 50% diplomu ir vienkārši nopirkti. Brīžiem pārņem bezpēcība šī vispatverošā stulbuma priekšā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Latvijas dalību NATO joprojām atbalsta 65%

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas