Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Turpmāk būs tikai viena - Latviešu valodas aģentūra

Valdība nolēmusi reorganizēt Valsts valodas aģentūru un Latviešu valodas apguves valsts aģentūru, izveidojot jaunu - Latviešu valodas aģentūru. To rosināja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), lai ekonomiskāk izlietotu naudu, vēsta LETA. Iespējams, ka topošajai aģentūrai pievienos arī Valsts valodas centru, kas pašlaik ir Tieslietu ministrijas pakļautībā.

Valodniece un Saeimas deputāte Ina Druviete uzskata, ka apvienošana sagrauj divdesmit gados veidoto valsts valodas institūciju sistēmu. Viņa uzskata, ka šis lēmums ir pretrunā ar Valsts valodas likumu. Ir izveidota jauna ekonomiski un ideoloģiski nepamatota hibrīdiestāde, uzskata profesore. Sabiedrībai nav nekādas garantijas, ka jaunā iestāde pildīs visas līdz šim noteiktās valsts valodas politikas funkcijas, turklāt pildāmo vai nepildāmo funkciju loku noteiks cilvēki, kas līdz šim valodas politiku nav veidojuši un kam nav nepieciešamo priekšzināšanu šajā jomā, paziņojumā pauž deputāte.

Arī Sabiedrība citai politikai paziņojusi, ka šis lēmums varētu nozīmēt latviešu valodas statusa vājināšanu. „Valdības lēmums uz ilgiem gadiem ietekmēs visu valsts valodas jomu. Lēmums tika pieņemts bez jebkāda ekonomiskā pamatojuma, netika izvērtētas sekas, kādas lēmums atstās uz valsts valodas attīstību un statusu,” uzsvērusi partijas pārstāve Inese Vasiļjeva.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas