Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Turpmāk būs tikai viena - Latviešu valodas aģentūra

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
briseles burkans
b
Prieksnieki turas pie kresliem, ciinaas par algaam. Protams var teikt, ka mums te labi dzivojas, un tapec viegli runat, bet no malas redzam, ka sis agenturas neko nedara - TTC vispar nav vajadziga, kops tulkosana ir Briselee un Luksemburgaa, Valodas agentura ir naudas suknis, tapat arii otra agentura. Valodas centrs ir vienigais, kas vajadzigs, bet tur arii daudz slaistu savairojies.
?
?
Bet kas vadiis? Tacu ne vecais Valdmanis?
prokuroru
p
druviete valdmanis, kopejas inetreses, nauda utt. ne jau agentura glabs valodu; bet pasi latviesi. Bet nauda; lai labak iet skolotajiem
nevis
n
valodu neatzīst , bet valsti un pamattautu.
palasiju
p
te komentārus un domāju-vai latvieši ir nācija ,kurai jāiznīkst, kā nātrēm, jo viņi neciena ne savu valodu , ne zemi. Pieļauju ka tā ir tikai sagadīšanās, ka šeit salasījušās tādas trūcīgas dvēseles, lai komentētu glupības.Nožēlojamamākā tautas daļa....,bet varbūt kāds speciāli sponsorē kādu? Man tiešām žēl tos, kas cīnās un kam patriotisms vēl nav zudis.Vai enerģija netiekškiesta velti.
vakar
v
krieviski runājoša pardevēja atbildēja, ka pēc ģīmja neredzot ,kas ir latvietis un kas krievs. Un vai tad es krieviski nesaprotot? No mani viņa un līdzīgie atbalstu nesagaidīs un mieru negūs. Te tomēr ir Latvija.
Nu nu
N
Tiem, kas vēl nav sapratuši, norādu, ka normālā un demokrātiskā valstī netiek jauktas izglītības jeb izglītošanas funkcijas un sodīšanas funkcijas! Turklāt, lemjot par valsts nozīmes jautājumiem, kas neapšaubāmi ir arī jautājums par nacionālās identitātes tālākbūtni, tomēr tiek izmantotas normatīvajos aktos definētas metodes, nevis izmantots vispārējs apjukums un nezināšana, lai "izgrūstu" Koķes, Lindes, Jomas, Sneibes u.c. ontopsihologu slepenos plānus! Ja tiktu īstenots tāds apvienošanas plāns, kādu bija izstrādājuši eksperti, viss būtu kārtībā: TTC pievieno VVC - turpmāk iestāde kontrolē latviešu valodas lietojumu publiskajā telpā un nodarbojas ar tiesību aktu tulkošanu, kā arī nodrošina terminoloģijas izstrādi, paliekot TM pakļautībā); VVA apvieno ar LVAVA - iestāde turpina nodarboties ar izglītības, sociolingvistikas un valsts valodas stiprināšanas un atpazīstamības jautājumiem (IZM pakļautībā). Un nebaidieties - tiktu gan darbinieku skaits samazināts (lasīt - atlsisti cilvēki), gan telpas nomainītas, gan visādi citādi līdzekļi ietaupīti... Bet šobrīd tiek bīdīti krēsli un valoda patiesībā nevienam nerūp...
kotlete
k
Nu latvieshu valodai beigas ir! :(
Hp
H
Vēlreiz, cik atrauti no realitātes esat jūs un jūsu domas......
punktinsh
p
tas viss ir ljoti jauki, tachu, lai nu ko, bet VVA neko ieveeriibas cieniigu nav dariijusi, jaa, taadu graamatu, vai taadu izdevusi, daiga ir bijusi taadaa vai taadaa konferencee, tas viss ir ljoti jauki, bet es nedomaaju, ka nu ir katastrofa valsts valodai, ka ir notikusi apvienoshanaas..
filologs
f
Tas filologs, kas pirmīt rakstīja, zog manu niku! :)
roze
r
nu beidzot dadomāja! ka var apvienot
irbe- hp
i
tieši pretēji. tas, ka Jūs varat tā šobrīd teikt, ka latviešu valodai ir salīdzinoši stabila, ir tieši saistīts ar valodas apguves programmu izstrādi un īstenošanu. vai nedaudz vairāk par 50% runājošo 90'to gadu sākumā un tagad vaiāk kā 80% latviski runājošo ir neredzēts, kosmisks brīnums zemes virsū? valoda cieši saistīta ar izglītību, ar apguves programmām, ar attīstību, ar profesionāļu darbību. to nekādā ziņā nedrīks palaist pašplūsmā vai pakļaut ekonomiskiem procesiem. valoda (īpaši tik maza valoda kā mūsu) nav konkurētspējīga bez politiska atbalsta.
Hp
H
Jūs un jums līdzīgie nesaprot, ka valoda ir dzīva un tas nav jautājums, kuru var jebkādiem pasākumiem "ieviest"!!!! Valodu vai nu pieņem un runā tajā vai nu neieredz un veido autonomas kopienas. Druvietes histērija škiet smieklīga un neprofesionāla, :(
dzeris
d
Ļoti pareizs lēmums. Ne jau birokrātu daudzums stiprina valodas statusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas