Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

UNESCO Pasaules preses brīvības balvu saņems Šrilankas žurnālists

UNESCO Pasaules preses brīvības dienas svinībās, kas notiks 2. un 3.maijā Dohā, Kvatarā, Pasaules preses brīvības balva tiks oficiāli piešķirta Šrilankas žurnālistam un Sunday Leader redaktoram Lasantam Vikrematungi, kurš šogad 8.janvārī tika nogalināts.

No Latvijas Preses brīvības balvai UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) bija nominējusi žurnālistu Sandiju Semjonovu. Uz balvu kandidēja arī Imants Liepiņš.

Par UNESCO Preses brīvības balvas lēma 14 pārstāvju žūrija. «Šī balva ir  pateicība un reizē uzmundrinājums citiem mūsu profesijas pārstāvjiem, un tāpēc man ir īpašs prieks, ka šogad nominēti bija arī Latvijas žurnālisti,» stāsta TV žurnāliste Ilze Jaunalksne, kuru žūrijas darbā iesaistīties uzaicināja UNESCO.

Par balvas ieguvēju Šrilankas žurnālistu I.Jaunalksne stāsta: «Viņš savas dzīves laikā bija žurnālistikas etalons – izglītots, godīgs, bezbailīgs. Tāds, kurš spēj sniegt objektīvu informāciju no kara zonas, un  aizstāvēt demokrātiskas vērtības miera laikos, nostājoties pretim rūdītiem, bet korumpētiem politiķiem.»

Balvas mērķis ir godināt tās personas, organizācijas vai institūcijas, kuras ir devušas vērā ņemamu ieguldījumu, aizstāvot vai veicinot preses brīvību jebkur pasaulē, īpaši, ja tā bijusi pakļauta riskam.

Savukārt svinības būs veltītas mediju iespējām veicināt dialogu un savstarpēju sapratni. Pasākumos divu dienu garumā tiks rosinātas dažādas diskusijas par mediju lomu starpkultūru dialoga un savstarpējās sapratnes un iecietības veicināšanā, tādējādi ierobežojot naidu, ignoranci un aizspriedumus, par augsti ētisku standartu nozīmi žurnālistikā, par mediju lomu iekļaujošas un uz miera kultūras principiem balstītas sabiedrības līdzdalības veicināšanā un citiem jautājumiem.

Konference pulcēs prominentus mediju profesionāļus un nevalstisko organizāciju pārstāvjus no visas pasaules.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

 

Vairāk informācijas par Pasaules preses brīvības balvas laureātu lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas