Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Urbanovičs vēršas pie Kalnmeiera pret Visu Latvijai! pārstāvja publikāciju

_Saskaņas centra _Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs ceturtdien vērsies pie Latvijas ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera ar iesniegumu sākt kriminālprocesu par _Visu Latvijai! _pārstāvja Jāņa Iesalnieka bloga ierakstu Diena.lv.

J.Urbanovičs norāda, ka J.Iesalnieka blogā paustie apgalvojumi ir klajā pretrunā «gan ar politisko organizāciju apvienības Saskaņas centrs, gan manu kā politiķa darbību».

J.Iesalnieks 28.jūlijā portālā Diena.lv publicētajā blogā raksta, ka partija Visu Latvijai! aicina Drošības policiju izmeklēt apvienības SC un tās amatpersonu darbības, «lai noskaidrotu, vai tās nav vērstas uz starpetniskas vardarbības izraisīšanas iespējamības izpēti vai pat vardarbības izraisīšanu ar mērķi gāzt Latvijas Republikas pastāvošo varu un pilnībā vai daļēji iznīcināt Latvijas Republikas valstisko neatkarību».

SC līderis uzskata, ka tie ir apzināti nepatiesi, otru personu apkaunojoši izdomājumi. Par nu jau bēdīgi slaveno interviju laikrakstam Telegraf, kurā viņš izklāstīja SC pēcvēlēšanu programmatisko redzējumu, norādot – ja to neizdosies īstenot, «būs Biškeka», J.Urbanovičs raksta: «Intervijā laikrakstam Telegraf es izklāstīju savus apsvērumus par iespējamās valdības veidošanu un nosacījumiem, ar kādiem Saskaņas centrs piekristu tajā darboties - ministri – kā labākie profesionāļi savā nozarē neatkarīgi no partijas piederības un bez partijas uzraudzības pār ministrijām, kā arī saskaņota programma darbībai un koalīcijas uzraudzība pār premjeru un viņa komandu. Uz apgalvojumu, ka tā nekad nav bijis, es atbildēju, ka arī situācija tāda nekad nav bijusi un ja to neizdarīt, būs Biškeka. Šajā gadījumā nav runas par etniskiem konfliktiem, bet gan izveidojušos ekonomisko situāciju Latvijā un nepieciešamību to risināt ar profesionālas komandas palīdzību.»

Tāpēc J.Urbanovičs uzskata, ka J.Iesalnieks ir pārkāpis likuma robežas un ar savā rakstā minētajiem apgalvojumiem veicis darbības, ko Krimināllikuma 157.pants kvalificē kā neslavas celšana. «Tāpēc esmu vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu sākt kriminālprocesu par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī,» vēsta SC Saeimas frakcijas priekšsēdis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas