Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ušakovs atvainojas par necenzēto sarunu domes sēdes laikā

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) norāda, ka necenzētā saruna ceturtdienas domes sēdes laikā bija sekas nogurumam no opozīcijas uzvedības, bet atvainojas tiem, kuri jūtas aizskarti  dēļ publicētās sarunas starp viņu un viņa vietnieku Aināru Šleseru (LPP/LC). Savukārt Ģirts Valdis Kristovskis (PS) uzskata, ka galvaspilsētas vadībai ir jāatkāpjas.

Mērs norāda, ka saruna bija daļa no privātas sarunas starp viņu un blakussēdētāju. Tās bijuās "sekas nogurumam, kurš radies dienas garumā vadot Rīgas Domes sēdi apstākļos, kad opozīcijas deputāti centās nepamatoti novilcināt lēmumu projektu pieņemšanu." Viņš vēlas patiesi atvainoties gan to konkrēto cilvēku priekšā, kurus iespējams aizskāra atsevišķi viņa izteicieni, gan arī to cilvēku priekšā, kuri jutās aizskarti noskatoties sižetu medijos.  "Vienlaikus, ņemot vērā „Pilsoniskās savienības” izplatīto pēdējo paziņojumu, domes priekšsēdētājs aicina atsevišķus savus kolēģus no apvienības „Pilsoniskā savienība” arī atzīties nekorektā uzvedība 17. decembra Rīgas Domes sēdes laikā un, sekojot viņa piemēram, atvainoties par to," uzskata N. Ušakovs.

Kristovskis uzskata, ka RD vadītāju Nila Ušakova un Aināra Šlesera 17.decembra ārkārtas sēdes laikā publiski izteiktie necenzētie vārdi ir nodarījuši lielu kaitējumu un negodu Rīgas pilsētai un tās demokrātiskajai pārvaldei, tāpēc viņiem abiem jāatkāpjas no sava amata.

Ir izgaismota RD vadītāju patiesā seja un zemais kultūras līmenis – viņi parādījuši atklātu necieņu pret kolēģiem un padotajiem darbiniekiem. Tas fiksēts gan RD sēdes ierakstā mājaslapā riga.lv, gan bija redzams TV3 šīvakara (19.decembra) ziņu sižetā.

Savukārt Ģ.V. Kristovskis ir pārliecināts, ka N. Ušakovam un A. Šleseram vairs nav morālu tiesību ieņemt līdzšinējos amatus un viņiem nekavējoties jāatkāpjas. PS Rīgas domes frakcijas deputāti izvērtēs iespēju abas amatpersonas iesūdzēt tiesā, lai sauktu pie kriminālatbildības atbilstoši LR Krimināllikuma 156. pantam "Par tīšu personas goda aizskaršanu vai cieņas pazemošanu mutvārdos, rakstveidā vai ar darbību".

Kristovskis uzskata, ka tagad Šlesera un Ušakova plāns kopīgi veidot nākamo valdību "vairs nav pat tukšu runu vērts, jo abi "mātes vārdu" lietotāji to ir izgāzuši".

Ceturtdien, 17.decembrī, Rīgas domes ārkārtas sēde, kas sekoja lemšanai par Rīgas nākamā gada budžetu, ievilkās līdz vēlai naktij, jo opozīcijas deputāti centās izmantot iespēju debatēt par jebkuru lēmumu, radot iespaidu, ka speciāli tiek vilkts laiks, lai šādi "atmaksātu" valdošajai koalīcijai par visiem noraidītajiem budžeta priekšlikumiem.

Opozīcijas politiķa netipiski aktīvi iztaujāja domes ierēdņus, kuri ziņoja par sēdē izskatāmajiem jautājumiem, un izsmēja katru gadījumi, kad viņi nespēja atbildēt.

Debatēs iesaistījās arī koalīcijas deputāti, kuri centās atbildēt opozīcijas izteiktajai kritikai.

Brīžiem sēžu zālē valdīja jautrība, bet brīžiem politiķi mētājās ar savstarpējiem apvainojumiem, novēroja LETA.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO


Sižetu, kur dzirdama saruna, skaties YouTube!


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas