Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Uz laiku pārtrauks izmaksāt papildatalgojumu sociālajiem darbiniekiem

Ekonomiskās krīzes dēļ, Labklājības ministrija (LM) no šī gada 1.jūlija līdz gada beigām vairs neizmaksās mērķdotāciju sociālajiem darbiniekiem, kuri strādā ar ģimenēm ar bērniem.

Šobrīd sociālie darbinieki, kuri pilnu darba slodzi strādā ar ģimenēm ar bērniem, katru mēnesi saņem 100 latus papildatalgojumu. Tomēr ņemot vērā finansējuma samazinājumu nozarei, turpmāk aptuveni 220 strādājošie sociālie darbinieki papildatalgojumu uz laiku vairs nesaņems, informē ministrija.

To paredz šodien, 26.maijā, valdībā apstiprinātie noteikumi par valsts mērķdotāciju apmēru un nosacījumiem sociālo darbinieku amatalgu paaugstināšanai.  

Noteikumi arī paredz, ka turpmāk mērķdotāciju aprēķinās par vienu sociālo darbinieku uz 5000 iedzīvotājiem pilsētās un 4000 iedzīvotājiem novados. Šis skaits ir noteikts kā mazākais iedzīvotāju skaits, lai nodrošinātu normālo darba laiku sociālajam darbiniekam darbam ar vienu sociālo grupu. Šobrīd katrā pašvaldībā jābūt vismaz vienam sociālā darba speciālistam uz 1000 iedzīvotājiem un vismaz vienam no trim sociālā dienesta darbiniekiem jābūt sociālajam darbiniekam.

Pēc 2009.gada 1.augusta katrā pašvaldībā tiks izveidots sociālais dienests, kurā strādās ne mazāk kā trīs sociālā darba speciālisti un vismaz vienam no sociālajā dienestā nodarbinātajiem būs jābūt sociālajam darbiniekam. Līdz ar to nav paredzēts, ka viens sociālais darbinieks varēs strādāt vairākās pašvaldībās.

Sociālo darbinieku skaits pašvaldībās ar katru gadu pieaug. 2008.gadā mērķdotācijas vidēji izmaksāja 210 sociālajiem darbiniekiem jeb 37 % no kopējā sociālo darbinieku skaita ar atbilstošu izglītību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas