Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vadības līgumu izskaušanai nepieciešamas sistēmiskas izmaiņas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pletenbergs
P
Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieka Valtera Poķa viedoklis ir tikai vioedoklis, un, palasot viņa taisītos spriedumus, nešķiet, ka uz tiem vajadzētu balstīties kā uz precedentiem, kas pieņemti ar dziļu lietas izpratni.
Hi hi hi
H
To tak paši ministrīši ir izdomājuši ,lai varētu stutēt savus politiskos ierēdnīšus. Vai tad redzams uz ierēdņu vietām kāds nopietns konkurs. Paskat, kā FM par finanšu spečuku iecēla partejisko juristu bicīti, bet TM par juristu virsganu kolchoznieku puiku laudonīti bez jurista izglītības, taču abi nodrošināti ar super vadības līgumiem. Uzminiet cik lieliem?
Chingacguks
C
Kādas muļķības, nepieciešama tikai vēlēšanās! Šajā gadījumā vadības līgumi ir tikai valdošās kliķes "drupaču atmešana" ierēdņiem, lai par 30 grašiem nopirktu to lojalitāti valsts izlaupīšanā. Un, kamēr būs jūdasi, princips strādās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PĀRBAUDĪS, CIK TIESISKI

Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, šā gada martā, iztiesājot strīdu par to, vai vadības līgums ir civiltiesisks vai publisko tiesību līgums, Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieks Valters Poķis nolēmumā rakstījis, ka valsts pārvaldes iestāžu vadības līgumi ar ierēdņiem nav tiesiski, jo tie slēgti, pamatojoties uz spēkā neesošiem Ministru kabineta (MK) noteikumiem. Proti, noteikumi par vadības līgumiem pieņemti 1997.gadā, taču 2002.gadā tika pieņemti citi MK noteikumi par civildienesta ierēdņu atalgojumu, ar kuriem iepriekšējie zaudējuši spēku. Civildienesta pārvaldes vadītājs Māris Skudra gan norāda, ka 2002.gadā pieņemtie noteikumi nav stājušies spēkā, jo tika atlikti un pa to laiku pieņēma citus MK noteikumus, līdz ar to nav pamata apgalvojumam, ka vadības līgumu slēgšana ir prettiesiska. Taču arī I.Sudraba nenoliedz, ka izskanējuši "juridiskie viedokļi, ka tas nav tiesiski", tāpēc VK līdz septembra vidum to pārbaudīs.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas