Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Vai latviskās opozīcijas konsolidācija sākas šodien?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dzenis-penis
D
...politika ir laba lieta...šajā sakarā, ļoti der krieva (kā jau krieva) teiciens...ja tu no sūda neko nesajēdz,...ko tad politikā lien !!!
specdienests
s
Kāda tur latviskās opozīcijas konsolidācija, ja lielāko daļu no tās ir citu valstu specdienestu kontrolē?
mushinja
m
Jacer, ka GA ir taisniba vismaz taja, ka latviskas opozicijas partijam un kustibam pastav kaut teoretiska iespeja apvienoties. bet varbut, ne tik optimistiski skatoties, ir japamana, ka krizei ir jabut vel daudz dzilakai, lai latviesi spetu apvienoties? un tai ir tiesi jabut ekonomiskai, jo citadi cilveki nekustas, vismaz ne jau austrumeiropas post-totalitara un vel jo vairak post-koloniala sabiedriba. atcerieties veidenbaumu, veders kungs visaugstakais un katrs pats sev tuvakais, tiklidz ka izsalcis... taisniba ta ir. otrs ir tas, ka tajos GA piesauktajos 22% apatisko neveletaju iespejams ietilpst daudzi no aizbraukusajiem un vajag tacu beidzot aptvert, ka siem cilvekiem nav realas iespejas velet. kurs nems veselu dienu atvalinajuma un teres simtiem dollaru (marcinu vai eiro) lai brauktu balsot? kamer nebus elektroniska iespeja velet vismaz tiem, kas ir oficiali deklarajusi savu pastavigo dzives vietu arpus latvijas, tikmer tie 22% varbut ies uz augsu vel dramatiskak. var jau but, ka referendumi izgazas liela mera ari tadel, ka lielai dalai reali nebija praktiski pieejamas iespejas balsot. ja, es nedzivoju latvija un ir vertigi un talredzigi saprast, ka latvijas valiga strdasanas kultura, kur var vienu vai otru dienu varbut darba neiet dzimsanas dienas svinibu pagiru del, neattiecas uz citam valstim, seviski asv. ta ka neviens oficiali ne tuvu nezin, cik cilveki ir faktiski izbraukusi, tad tiem, kas grib kadas parmainas latvija legala cela realizet ar velesanu un balsosanu palidzibu deretu vispirms noskaidrot, cik bus to realo veletaju un vai kvorumam pietiks. varbut tai opozicijai, kam tagad ir velams konsolideties, butu pratigi par siem jautajumiem padomat pirms aicina cilvekus uz balsosanu, lai neiznak vilsanas. protams, tas nekada zina neattaisno tos glupos majas tupetajus, kas curkstinaja perna augusta nedelas nogales savas desas mazdarzinos un gudri sprieda - un nedarija neka. iznemot lamaja visus parejos. tagad sak pamazam tapt redzams, kur tas ir novedis. nav jegas vainot valdibu vienmer un visur un automatiski - valdibas cilveki nak no latviesu tautas, nevis no marsa.
putenis
p
Analfabētiem ir labākas vietas, kur aizvadīt savu nožēlojamo laiku.
Pļovkins
P
"Inovatīvais" mērgli ! Tava kombinācija ved uz Krievijas impēriju... Latviešu iecietības mērs pret politisko afēristu inovācijām ir jau piepildīts !
lno
l
Latvija iegūtu, ja būtu vairāk tādu "aģentu" kā Andrējeva kungs un mazāk tādu stukaču kā tu.
Regīna Kalve
R
Jautājums ir: vai Latvijā jāatgriežas nacionāl-patriotismam, - vai Latvijai arī turpmāk jāpaliek latviskai.
Realitāte
R
Vienīgā reālā konsolidācija ir parlamenta velēšanas, kurās tauta (pilsoņu kopums) slēdz koplīgumu par to, kas viņus pārstāvēs nākamajā termiņā. Viss pārējais - populistiski triki.
Tā tas ir
T
Aģents paliek aģents. Arī pēc atmaskošanas.
Kombinācija
K
Neapšaubāmi, ka konsolidācija ir vajadzīga. Taču būtība nav tur, ka opozīcija nomina pozīciju. Tam, kam ir jānotiek ir, ka esošās varas partijas (vismaz TP un LPP) nevis kļūst no pozīcijas par opozīciju, bet tiek aizslaucītas (un atsevišķi darboņi krimināli sodīti). Līdzīgi kā tas notika 90. gados Itālijā ar turienes korumpētajām politiskajām partijām. Bet jāmācās ir neatkārtot itāļu kļūdas - viņiem tie, kas nāca vietā nebija daudz labāki. Īr nepieciešams opozīcijas spēkiem - ne tikai partijām, kas nav stipras, bet plašākiem sabiedrības slāņiem vienoties par "new deal" - jaunas vienošanās ar sabiedrību par citiem darbības principiem, bet, kas ir būtiskākais par citu attīstības programmu - valsts inovatīvas attīstības modeli.
Bins
B
"Kungi, domājiet! Laika sprīdis, kas atlicis, ir mazāks, nekā jums liekas…" Ģenerāļa Montgomerija sacīto ir atkārtojis Georgs Andrejevs, Eiropas Parlamenta deputāts; bet...vai latvieši to apšaubīs un ilgi vēl domās?
jā, viennozīmīgi
j
sākas, protams. ir jau sākusies, bet faktiski tā sākās ar 2. augusta referendumu. 608 000 cilvēku, tā ir ievērojama vienprātīnba valstī ar ļoti nelielu iedzīvotāju skaitu. un jaunā spēku apvienošanas forma būs valstiski veselīga tieši tāpēc, ka spēs piesaistīt tai lojālo kopienu vai daļu kopienas ar krievu pamatvalodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas