Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vairākas svītrotās slimnīcas - pie automaģistrālēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
V
V
Kad demakova,, sastiepa'' kāju - aizbrauca uz Parīzi ārstēties... Kad vaina piemetas Rozentālei, skrien uz ārzemēm.... Kamēr tā tas turpināsies, nekas nemainīsies. Par sazagto naudu šīs ministreles sev var nodrošināt vislabāko ārstēšanu ārzemju klīnikās , bet kur un kā ārstēs parstos mirstīgos, viņām neinteresē.
eva
e
reaals gadiijums- civeeks ar mugurkaula probleemaam jaanogaadaa riigas slimniicaa. tir pasaka-mums nav vietas. shitaa rozentaale, kas visu grib koncentreet uz riigu panaaks tikai to,ka buus vairaak mirushie. jaataisa jauns bizness- vairaak morgu. plaanaa galdinja urbeeji, ar mazo kaami priekshgalaa. mums jaastraadaa vairaakos darbos,lai savilktu galus, mums nav nekaada ormaala sociaalaa apruupe un pat tagad jaamirst,jo slimniicas sleedz. lai atljauj vismaz privatizeet....tak cirvji pie valdiibas.
://
:
Drīz lievīru pavadošajiem eskortiem pievienosies arī neatliekamās palīdzības auto ar bākuguņiem. Kas zin, kur šamējam slikti paliks. Pārējie lai uzliek ceļmallapu uz pušuma :)))
bet
b
Zobārsti izveidojuši privātprakses - tātad izveidojuši savu biznesu. Tāpēc jau tās biežās pārbaudes. Valsts slimnīcās, kur valdes priekšsēdētājs saņem 5000 latu mēnesī, tur jau pagrūtāk pārbaudīt....
gugu
g
Nebūtu slikti izrevidēt pēc būtības visu medicīnu uzraugošo sistēmu - paziņa trāpijās pie zobārsta, kad tas uzzināja par otro pārbaudi nedēļas laikā. Ka dakteris teica - ko gan viņi cer ieraudzīt - nekas taču nav mainījies....Izdevumi komisijai krietni, toties ar jēgu tāpat kā visur..
Īstenība
Ī
Nesen notikušajā Ārstu kongresā sadzirdējām pabaismīgu patiesību, ka Latvijā ārsti NEATBILD par ārstniecības gala iznākumu. Un jau 19 neatkarības gadus mīļotajā Latvijā. Līķis (sorry!) šur vai tur, tas neatspoguļojas uz mediķu darba samaksu. Kādā mazā rajona slimnīcā nedēļā (!) "saražo" 30 līķus... Bet mēnesī ir vismaz 4 ne'dēlas . Tātad 30 x 4 = 120 vienā slimnīcā, nu apm. kā Bauskas lieluma slimnīcā, bet lielajās slimnīcās, nūūū tur "darba ražīgums" ir krietni lielāks... Pie katras slimnīcas morga izveidota apbedīšanas firma, kas dakterim par "darba ražīgumu " 1 līķi samaksā vismaz 40 Ls... Aploksne dakterim ne vienmēr garantē, ka pacients tiks glābts un izārstēts... Medicīna - tas ir bizness! Man ļoti "patika" kā teica kāds gados jauns dakters - ja pacientam ir nauda, slimību atradīsim... Zinu pāris reālus gadījumu, kad tas ir sekmīgi "nostrādājis"...
Ieva
I
Sākt (un jau sen) vajadzēja ar to, lai cilvēks slimnīcā varētu gulēt tad, ja tas ir nepieciešams! Taču, piedod, bet pat Rīgā ir ļoti maz piemēru par darbu tai virzienā, mājas aprūpes nav (turklāt, spriežot pēc komentāriem) cilvēki pat nesaprot tās būtību....Kāda, pie joda, ekonomija, ja vēl nav novērstas kvotas uz diagnostiku un, ja vien neesi pie miršanas, tad pat universitātes slimnīcās uzreiz var dabūt tikai rentgenu un asinsanalīzi!
Ieva
I
Nu jā, bet no tās mirstības tā reāli nevar novērst vienīgi zīdaiņu mirstību, jo mūsējie nespēj izpīpēt, kas par vainu. Taču, piemēram, bērnu traumatismu...Arī sirds un asinsvadu slimības nebūt nav obligātas, par II tipa diabētu nemaz nerunāsim....un vēzi pie mums arī pārāk bieži atklāj pārāk vēlu....PROTAMS, PALIEK JAUTĀJUMS, VAI CILVIS, KURA SLIMNĪCA IR ATBĪDĪTA ELLĒ RATĀ, tāpēc vien ies biežāk pie ārsta, veselīgi ēdīs (bet tas maksā dārgi, nekā kaut kā lāpīties)....
Tātad
T
Latvijā paredzēts atstāt slimnīcas Latvijas lielajās pilsētās- 9 gab., pārējās būs Rīgā...: Latgalē paredzēts atstāt Daugavpilī , Rēzeknē, Jēkabpilī. Ieskatotis Latvijas kartē redzams, ka Latgalē akūti nepieciešams, lai slimnīca būtu arī Ludzā, kas ir Latvijas DienvidAustrumu daļas tālākais punkts.
Ieva
I
Var jau būt, ka tur kāds arī domā, taču nepārprotami neņem vērā to, kādi ir ceļi (to starp citu saka tiem, kam vajadzētu uzņemties mājas aprūpi). Lai gan ar to statistikas ņemšanu vērā ministrijā ir tā kā ir- piemēram, ar tām pašām sieviešu apskatēm: labi, ka tik maz aizgāja, jo operāciju skaits ir samazināts tiktālu, ka vienalga jāgaida mēnešiem ilgi.... Bet par to kundzīti: garlaicība izpaužas ļoti dažādos veidos un kebkurā vecumā. Jebkurā gadījumā absolūtais vairums sieviešu pie mums iet savās ikdienas gaitās, līdz krīt..., kas starp citu, arī neizmaksā lēti....
Slimnīca
S
Šobrīd Latvijā ir 59 slimnīcas. Bet to skaitu paredzēts SAMAZINĀT (slēdzot 11 mazās + vēl rajonu centru- kā Ludza, Alūksnes...) līdz 24 slimnīcām - t.s. stacionāriem!
RA
R
Kādas valsts vadītājs kādreiz teica, miris viens cilvēks, tā ir nelaime, miruši daudzi, tā jau ir statistika...
mazais ciniķis
m
Nu un ja būs tās slimnīcas - cik tad nomirs ? Dzīvos mūžīgi, kā kalnieši ?
Korekts
K
neķeriet kreņķi, Latvija pēdējos 10 gadus ieņem godpilno 1.vietu iedzīvotāju MIRSTĪBAS ziņā visās vecuma grupās Eiropā. Ar visām šodienas 59 slimnīcām Latvijā Ja kādu likvidēs, tas taču statistiku nemainīs- joprojām būsim 1.vietā! Ik gadu Latvijā MIRST aptuveni 30 000 cilvēku. lai gan 2007.g. pat 31 000.
mazais ciniķis
m
Nu un kāpēc tu domā, ka tur neviens nedomā (vai arī visi ir muļki) , bet tu esi vienīgā gudrā, kura zin, ka medikopteram jāgaida potenciālie bēdubrāļi ik pa pāris jūdzēm. Es pilnīgi ticu, ka VM un NMP ir skatijušies statistiku un pēc tās datiem ir pieņemti lēmumur griezt, ku atstāt. Ierēdņi taču nav paši sev ienaidnieki - pašiem ir radi, draugi, paši braukā apkārt... Nav jēga 3 apendecītu dēļ turēt ķirurģijas nodaļu, jo 100 % personāla @ 24/7 nav, un ja nav - operēt tāpat nevar. Vinkāršāk un lētāk ir vadāt. P.S. Kundzītei ir 36 gadi. Vienīgai reize, kad pēdējo gadu laikā bija slimnīcā - dzemdības 3 g. atpakaļ

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas