Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valdība atbalsta pabalstu griestu noteikšanu

Lai samazinātu budžeta deficītu sociālajai aizsardzībai par 39,1 miljonu latu, valdība ceturtdien atbalstīja griestu noteikšanu vairākiem valsts pabalstiem, vēsta BNS.

Maternitātes un paternitātes pabalstu izmaksās 80% apmērā no pabalsta saņēmēja vidējās apdrošināšanas iemaksu algas. Šo pabalstu izmaksas ierobežojumi būs spēkā no nākamā gada 3.novembra līdz 2012.gada beigām.

Labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība) žurnālistiem paskaidroja, ka pabalstiem noteikti griesti 350 latu apmērā, taču tie, kuriem pabalsts ir lielāks, saņems vēl 50% no summas, kas ir virs noteiktajiem griestiem.

Visiem pabalstiem tiks ievērots arī tiesiskās paļāvības princips, kas nozīmē, ka izmaiņas neskars nevienu tagadējo vecāku un nevienu topošo māmiņu, kas bērnu dzemdēs līdz 2010.gada 3.novembrim.

Kopumā valsts ar pabalstu griestu noteikšanu cer ietaupīt 20 miljonus latu.

Augulis arī uzsvēra, ka pensijas netiks samazinātas un citas būtiskas izmaiņas sociālajā jomā vairs nav gaidāmas. Viņš arī paredzēja, ka Saeimā par šiem jautājumiem noteikti būs diskusijas, tādēļ arī ir gatavs doties uz parlamentu, lai skaidrotu situāciju.

Izmaksu griesti ir noteikti arī slimības, vecāku un bezdarbnieku pabalstiem.

Turpmāk slimības pabalsta apmērs par vienu kalendāro dienu būs 11,51 santīms. Ja piešķirtā pabalsta apmērs vienā kalendāra dienā pārsniegs šo summu, tad par par katru kalendāra dienu izmaksās 11,51 latu un 50% no piešķirtā pabalsta summas, kas vienā kalendāra dienā pārsniedz 11.51 latu.

Labklājības ministrijas aprēķini liecina, ka šādi pabalstu izmaksu ierobežojumi speciālajā budžetā nākamgad ļaus ietaupīt aptuveni 20,5 miljonus, 2011.gadā - 36,37 miljonus, bet 2012.gadā - 38,38 miljonus latu.

Par likumprojektiem, kas iekļauti 2010.gada budžeta paketē, vēl jālemj Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas