Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valdība atrod 22 miljonus vecāku pabalstiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
d'Andris
d
Kā tad paliek ar variantu, ka vīrs ir "mākslinieks" un sieva "galvenā pelnītāja"? Ja viņus ģimenē tas apmierina, kādēļ valstij konstruēt modeli, kura dzīvotspēju nodrošina apriori pieņemta viena dzimuma nevienlīdzība pret otru? Tas retoriski :) Es pats arī tomēr nedaudz uz dzimumu lomām orientējos, vismaz man nekādi rakstura treniņi un izglītība nedos iespēju dzemdēt. Jāsamierinās ...
atkal jau
a
"Jo biezaa vareja ieprieks jau sagatavoties - sakrat bernam. Planajai nebija no ka kraat, tapec dabuu klat. Taa lidzsvarojas situacija." tik tiešām apbrīnojama vienvirziena domāšana, akurāt kā padomju laikos, redz, tie, kas ir labāk situēti tie vienmēr ir ļaunie krāpnieki, bet neienāk prātā ka situētība ir smaga darba un labas izglītības apvienojums. Redz, būt labi izglītotam, iegūt labu darbu un pelnīt - tas ir slikti. bet tā jau te zināma grupa (kā nosaukts komentārā - plānās (hh)) pieradušas šai valstī - neko nedarīt, lai uzlabotu savu stāvokli, nevis mācīties, meklēt darbu un plānot ģimeni, bet gan ar pamatizglītību dirnēt Mazpisānu sādžā pie vecākiem, apbērnoties ik pa laikam un tik bļaut, ka visiem jādod vienādi.
Err
E
Trako, trako. Tur jau tā problēma, ka tu kā nodokļu maksātājs šo valsti vairs uzturēt nevari, un tam naudiņa jāprasa no SVF un EK.
Err
E
Nē, šis ir pabalsts MĀTEI, lai viņa būtu ieinteresēta nevis pelnīt vēl vairāk naudas un dzīvot šiku dzīvi, bet gadu negulēdama un kvalifikāciju zaudēdama ņemties ar brēcošu kakainu bērnu.
Err
E
Hm. SVF un EK tā kā teica, ka lai nu ko, bet ES fondus griezt nedrīkst? Būs briesmoti jautri, ja šādu tiesiski paļāvīgu lēmumu dēļ to nākamo tranšu tomēr neiedos.
Par ko spriežam, kungi?
P
Tev tāds labs piedavajums - visam maminam maksat berna pabalstu noteiktu un vienadu. Piemeram 300 ls.Vienīgi Tu tā arī neesi sapratis, ka šoreiz ir runa par to pabalstu, kas ir ir tiesi matei, ne jau bernam! Un tā lielums ir atkarīgs no iepriekš maksātajiem nodokļiem (līdzīgi kā pensijas un bezdarbnieka pabalsts). Un viss. Bet, ja Tu runā par pabalstu, kas ir tiesi bernam (ne jau matei), tad tas ir no 8 līdz 14 latiem. Ja tu gribi, lai to paaugstina līdz Ls 300, tad uz priekšu.
anonīmais šakālis
a
Maksāt pabalstos n-tos tūkstošus miljonāriem ir valsts naudas izzagšana! Un kāda veidā tas veicina dzimstību?
es
e
Esmu jau rakstījusi, ka zinu daudzas māmiņas, kas sēž mājās un bauda luksus dzīvi, saņemot 70% no vīra milzīgās algas, kas ir daudzos tūkstošos. Galīgi garām, tā nav nevienā valstī. 400 Ls mēnesī max katram bērnam ir normāli. Vismaz krīzes laikos. Kad būs nauda, tad varēs atkal šķiesties bezjēgā...
3 bērnu mamma
3
Mani tiešām pārsteidz un skumdina līdzcilvēku nenovīdība un skaudība pret jaunajām māmiņām - ka tik viņām neiedod pārāk daudz naudas, ka tik kādai netiek vairāk nekā man, manā laikā vispār nebija nekādu pabalstu utt. Bet, mīļie, mums taču ir tik maz bērniņu, mēs izmirstam katastrofāli ātri! Kas tad dzīvos tai nākotnes Latvijā? Vai mēs gribam nonākt līvu situācijā? Visa dzīvā radība šai pasaulē par saviem pēcnācējiem rūpējas pirmām kārtām - izskatās, ka latvieši ir izņēmums. Piederu paaudzei, kura par bērniem faktiski nedabūja neko, bet tie bija CITI laiki ar citiem ienākumu līmeņiem un citām cenām. Bieži vien dzīvojām trīs paaudzes vienā šaurā dzīvoklītī - faktiski viens otram uz galvas. Vai saviem bērniem mēs novēlam šādu mīcīšanos? Domāju, ka tas ir tikai normāli, ja savu patstāvīgo dzīvi jaunietis sāk savā dzīvoklī, kas iegādāts uz kredīta. Tā gribot negribot rodas atbildības sajūta, kā arī ir iespēja dibināt ģimeni. Nu jauki taču! Tomēr ir viens liels BET - viss maksā tik, cik maksā /piemēram, komunālie pakalpojumi/ plus vēl kredīts par dzīvokli. Ja pabalsti tiek samazināti, tad visu apmaksāt kļūst neiespējami. Tad, kad jaunās ģimenes ņēma kredītus, tās rēķinājās ar saviem ienākumiem - vai tagad būtu jāiet dzīvot teltīs?
RUNCIS ,KURU VISI ZIN!!!
R
TAS VARENI< BET TAD JAU VAR ATRAST NAUDIŅJU VISAM , TIKAI PROTAMS SAPRAATA ROBEŽZAAAS, tas i neveidot tikai STULBUS PROJEKTUS, PROTAMS VAJAG PAKRATIIIT VISUS ŠAUBIIGOS DARIIJUMUS AR PAREKSBANKU, ŠLESERA MAHINAACIJAS AR LIDOSTU , SALIKT PA PLAUKTIŅIEM LIKUMDOŠANU un TAD AR DIEVPALIIGU BŪSIM ĀRAA NO KRIIZES.....
WALA
W
šis man vienkārši konceptuāļi ļoti patīk - vienā rītā Ministru kabinetā salasās bariņš ministreļu un zem vien "kŗēsla" atrod 22 miljonus latu. Malači., Varbūt tad var palūrēt arī zem/iekš citiem "12" krēsliem.
nIKA 2
n
Nācija nīkst ār'ā,labi,ka vispār kaut ko maksā.
ex
e
esmu pārsteigts ka tā var domāt! bet tev ir visas tiesības!
ex
e
Es taču neteicu ka Tēva algu nevar skaitī!!! Izvēlies, bet plāno un cītīgi strādā, un maksā nodokļus visu laiku!!! Tātad ieguvums Jaunie: maksā nodokļus jo plāno bērnu Vecie: maksā nodokļus jo cer uz pensiju :)
Mans piedavajums
M
Biezaa mamina , kas pelnija 3000 ls menesi sanems par bernu 300 ls. Planaa mamina, kas pelnija 120 ls menesi, ari sanems 300 ls. Jo biezaa vareja ieprieks jau sagatavoties - sakrat bernam. Planajai nebija no ka kraat, tapec dabuu klat. Taa lidzsvarojas situacija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas