Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Valdība grib piesavināties likumdevēja varu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kabula
K
Šī sasaukuma visnotaļ saulainā un pozitīvā saeima un kalvīšlesera atrauga, ko dēvē par Godmaņa valdību, ir tik neapstrīdami leģitīmas un bauda tik neizmērojami lielu tautas uzticību, ka jebkurš to lēmums draud ar referendumu..
Zina
Z
Saeima satrūkās no sorosistu satracināta pūļa un likumu pieņēma sasteigti,nepārdomāti.Tā iet,ka širmis aizbrauc un soross prāta vietā iesmērē naidu pret savu tautu.
zilā govs
z
Ja nav normas,tad beidzot slēdziet ciet to midzeni,kas nesātīgi aprij valsts naudu,Tā Loskutova miskaste tautai izmaksā miljonus.Tai pašā laikā dublējot līdzīgas iestādes KNAB 5 gadu laikā ir izmeklējusi tikai 200 lietu.Katra lieta valstij izmaksā 1000000 latu.Godmani,sniedz tautai KNABa izmaksas šajos gados.Jo tā ir mana nauda,ko Loskutovs ir noķēzījis.
Millers
M
Godmanis saak laist kaa Šikelgruubers... , kaa lai šij saeimai vispaar vareetu liegt kautko pieņemt???
DD1
D
Pie šīs Saeimas tas tikai legalizēttu status quo.
Miera sargam
M
Tāda kārtība, ko tagad valdība grib panākt, NEBIJA, bija tikai Satversmes 81.pants!
Alekss
A
Satversmes 81.panta kārtībā likumu pieņemšana bieži ir notikusi sasteigti un bez pienācīgām konsultācijām bez dabatem un citu sabiedrības pārstāvju līdzdalības. Ir jāatzīst, ka šāda panta esamība bija attaisnojama 1922.gadā un 1993.gadā, kad daudzi būtiski jautājumi nebija noregulēti likumdošanā. Taču šobrīd likumos noregulēto jautājumu loks ir pietiekami plašs, lai jaunas normas varētu pieņemt normālā, nevis ārkārtas situācijai raksturīgā kārtībā. Bet mūsu "goda" vīri uzskata, ka viņiem ir tiesības atgriezt 30. gadus, kad pie varas sēdēja Ulmanis. Mans piedavājums - ja tiks pieņemts šīs likumprojekts, ievēlēt CARU (ieteicams no TP&LC/LPP, un ieteicams Godmani vai Cukmenu)! :)))) un nodibināt demokr...eeee... Krievijas "demokrātijai" līdzīgu monārhiju. Aaaaamen!
laimonis pekstiņš
l
iedod viņiem mazo pirkstiņu.... un aizies lēmumi aiz aizvērtām durvīm.
Mazliet murgs
M
Kā var nosaukt par neatbilstīgu Satversmei to, ko paši Satversmes Tēvi tur bija ielikuši?
Pēteris
P
Šoreiz Godmanim ir pilnīga taisnība — ja 81.panta nav, vienīgā iespēja mainīt nepilnīgus likumus ir to grozīšana steidzamības kārtībā. Tad Saeima sasteidz likuma pieņemšanu, un šis sasteigtais vairs nav jāskata, kā tas bija 81.panta kārtībā, kad Saeima nākamajā sesijā lēnām un pamatīgi izvērtēja valdības pieņemto un, vai nu atzina par labu esam, vai pieremontēja, vai svītroja.
Miera sargs
M
Nekā briesmīga te nav. Šāda kārtība Satversmē bija paredzēta jau Pirmās Brīvvalsts laikā. Ir tikai jānosaka ko drīkst, ko nedrīks un kās pēc sesijas atsākšanās Saeimai jādara.
Kurinātājs
K
Valdība grib piesavināties to, ko Latvijas Republikas Satversmes tēvi jau sen tai bija atvēlējuši, un kas tika svītrots politiķu bailēs no uzkurināta pūļa.
arī jurists
a
Acīmredzami ir vēlme KNAB priekšnieka izvēles kārtību noteikt nevis ar likumu, bet gan ar valdības noteikumu palīdzību. 15 gadus pēc neatkarības atjaunošanas tas, ka valdība pieņem noteikumus likumdevēja vietā, nebūtu pieņemams un ir pretrunā ar Satversmi. Par šo jautājumu daudz ir rakstīts juridiskajā literatūrā un visi autori ir vienisprātis, ka tas varētu būt Satversmes pārkāpums. Satversmes tiesa tos varētu atzīt par neatbilstošiem Satversmes 1.un 2.pantam. Taču Dobelis, kuram par šīm lietām noteikti ir mazāka nojēga kā sivēnam no saules, labāk būtu paklusējis.
dzeris
d
Tas jau būs tikai esošās situācijas noformēšana, parlamenta koalīcijas vairākums jau sen neko nelemj, tikai bez domāšanas nobalso par jebko, kas nolemts"augstāk".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas