Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Valdība lems par pārrobežu sadarbības līguma pārtraukšanu ar Baltkrieviju

Šodien valdība plāno lemt par pārrobežu sadarbības līguma pārtraukšanu ar Baltkrieviju.

Valdības sēdes darba kārtībā iekļauts jautājums par Latvijas un Baltkrievijas valdību vienošanās par pārrobežu sadarbības pamatprincipiem denonsēšanu jeb vienpusēju pārtraukšanu.

Vienošanās parakstīta un stājās spēkā 1998.gadā. Dokumentā noteiktas Latvijas administratīvi teritoriālās vienības, uz kurām tiek attiecināta šīs vienošanās darbība. Vienošanās mērķis ir veicināt pārrobežu sadarbību starp abu valstu vietējās varas institūcijām.

Vienošanās noslēgta uz 10 gadiem, bet pēc tam automātiski pagarināta uz turpmākiem pieciem gadiem, ja neviena no pusēm nepaziņo par vēlēšanos to pārtraukt.

Ņemot vērā, ka Krievija sākusi militāru iebrukumu Ukrainā, un Baltkrievija ir tajā iesaistījusies un atbalstījusi, vienošanās pārtraukšana būtu daļa no pretpasākumiem, lai atturētu agresiju, skaidro Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Atbilstoši mūsdienu starptautiskajām tiesībām jebkurai valstij ir tiesības veikt pasākumus pret valsti, kas pārkāpj saistības pret starptautisko sabiedrību kopumā, norāda VARAM.

Ministrija arī skaidro, ka tikusi izvērtēta iespēja apturēt vienošanos uz laiku. Taču vienošanās esošais piecu gadu darbības periods beidzas nākamā gada 9.jūlijā, tādēļ tās darbības apturēšana uz laiku var radīt juridiski neskaidru situāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas