Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valdība reorganizējusi Baštika vadīto ministriju

Valdība otrdien pieņēma lēmumu par Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas reorganizāciju. Ministrijai nedēļas laikā jāsagatavo infromācija par tās funkcijām nepieciešamo finansējumu, kā arī par štata vietām. Uz nākamo valdības sēdi arī jāsagatavo arī grafiks, kā notiks funkciju nodošana.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) valdības sēdē atzina, ka ir saņemti Labklājības ministrijas iebildumi, nevēloties uzņemties bāriņtiesu pārraudzības funkciju, taču viņš uzsvēra, ka par šo lietu ir bijušas vairākas diskusijas un bāriņtiesas attiecas uz sociālo jomu, tāpēc aicināja šo lēmumu atbalstīt, par viņa sacīto vēsta BNS.

Savukārt labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) aicinājis valdību šo jautājumu atlikt par nedēļu, jo nav iesniegta informācija ne par valsts budžeta finansējumu, ne par darbinieku skaitu, kas pārnāks uz viņa vadīto ministriju. Viņš akcentēja, ka ģimenes lietu ministrija solījusi šo informāciju iesniegt līdz pirmdienai, taču tas nav izdarīts.

Jau ziņots, ka valsts politika bērnu un ģimenes tiesību jomā turpmāk būs Labklājības ministrijas (LM) pārziņā.  Tai būs jāveicina bērniem un ģimenei labvēlīgas vides veidošana, jāpārrauga bāriņtiesas un jārūpējas par adopcijas jautājumiem. LM padotībā tiks nodota arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija.

Tieslietu ministrija (TM) būs atbildīga par sabiedrības integrācijas politiku. TM pārraudzīs arī Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fondu, un tās padotībā nonāks Uzturlīdzekļu garantiju fonds. TM būs jāatbild par starptautisko līgumu izpildi. TM būs jānodrošina arī ārējos normatīvajos aktos noteikto uzdevumu izpilde saistībā ar Sabiedrības integrācijas fondu.

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) būs jāpārņem valsts politikas jaunatnes jomā. IZM turpmāk administrēs arī valsts budžetā paredzētos līdzekļus skolēnu ēdināšanai, un tās padotībā nonāks Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

Šodien apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta iekārtas likumā, kas no valdības sastāva izslēdz Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministriju, stāsies spēkā 1.jūnijā.

Mēs redzam, ka no visas šīs mazās, kompaktās valdības ir nolikvidēta tikai viena – Bērnu un ģimenes lietu ministrija, šorīt LNT norādīja bijušais šīs nozares ministrs Ainārs Baštiks (LPP/LC). Bijušais ministrs uzskata, ka ieguvumu no šī soļa nebūs, jo liels finansiāls ietaupījums nav gaidāms.

“Patreizējā valdība skaidri pasaka – bērni nav mūsu intreresēs. Tas nozīmē, ka vispār Latvijai nav nākotnes, ja šeit nedzimst bērnu, priekš kam pūlamies un izmisīgi meklējam naudu. Ja valstsvīriem nav vīzijas, kā palīdzēt ģimenēm, tad kāda jēga ir viņu nākotnei?”

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas