Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valdība skatīs zemnieku glābšanas plānu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
un šiem vēl naudu?
u
Aicina nepirkt z/s «Galiņi» fasētos burkānus [55] «Apollo», [email protected] Pirmdiena, 2. februāris (2009) 17:23
Kk
K
Gribētu iepazīties ar statistiku - cik mums ir to zemnieku saimniecību, cik tās ir lielas hektāru un ganāmpulku ziņā, cik katra saražo produkciju, cik apgroza līdzekļu, cik tai ir tehnikas, cik cilvēku nodarbina un cik lieli ņemtie kredīti. Citādi lasot par atsevišķiem gadījumiem rodas iespaids, ka laukos skaitīt neviens nav mācējis un sirgst ar lielummāniju. Pirms mēneša 'Dienā' bija raksts par kafejnīcu kādā Latgales miestā, kuras renovācijai īpašnieks paņēmis 150 000 Ls kredītu. Šodien avīzē raksts par viesu namu Latgalē, kurā ieguldīti 600 000 Ls. Un tas viss, lai organizētu kāzu tusiņus (radītas tikai 10 darba vietas). Sviests. Tādu naudu vajadzēja labāk dot RTU zinātniekiem.
Jancis
J
Vēlreiz vēršos pie nabaga izputinātajiem zemniekiem.Kam ir ļoti grūti,atdodat to saimniecību man,paņemšu ar visiem parādiem.Ja esat normāls strādnieks,nodrošināšu jums darbu un dzīvokli.Rakstiet [email protected] Nedomāju,ka kāds atsauksies.
Oskars
O
VIŅI LEMJ 18 gadus , bet neko GODĪGI neprot IZLEMT , jo komunistu statūtos paredzēts tikai visu ŅEMT - GRĀBT sevis labā un sisu labo GRAUT. VALDĪBU NOST !!!
janis
j
kur tas plāns ir redzams? Gribu iepazīties...
Cik maksāju?
C
Jebkuru atbalstu valdība var dot no nodokļos samaksātās naudas. Tad nu katram sev ir jāpajatā, cik es samaksāju nodokļos un ko es par to naudiņu prasu no valdības?
Visi gudri
V
Rasmusens tā gudri runāja - valdība sāk domāt , kad jau ir izcēlies ugunsgrēks. Viņa valstī 50 gadu nebija okupācija, viņa valstī viss netika galīgi sačakarēts. Latvijas īpatnība ir tā, ka šeit ir jāatbalsta ne tikai lauksaimniecības produkcijas ražošana, bet viss, pilnīgi viss, bet naudas šim atbalstam ir tik, cik ii (drīzāk var teikt, ka nav). Jo ne jau valdība ražon audu.
Kas palīdzēs man?
K
Varbūt kāds skatīs arī mana uzņēmuma glābšanas plānu? Man te par mājiņu kredītiņš jāmaksā, par dzīvoklīšiem dēlam, meitai un mīļākajai, un līzings par Hummer džipu, par dēla auģiku, par meitas Volvo, sievas Hondu un mīļākās "vabolīti". Tā kā dzīve ir grūta un problēmu man daudz, bet valdība nesniedz atbalstōšu roku!
Kabula
K
Tāda nu Latvijā ir lauksaimnieciskās izglītības specifika - absolventi pilnīgi neko necērt lauksaimniecībā, toties, savā vairākumā, ir izcili finašu ģēniji, treknuma garanti utt..
Daunis
D
Varbūt neapriesim savus vislatviskākos tautiešus - lauku rajonu zemniekus. Kurš tad viņus aicināja līst kredītu cilpā? Kalvītis un Roze. '' Nauda mētājas apkārt, jāprot tikai pacelt'', ''ņemiet kredītus, modernizējieties'', '' es esmu stabilitātes garants'' - bieži dzirdētas frāzes, kad zemnieki pirms pāris gadiem sūkstījās par savām attīstības problēmām. Zemnieki ne tikai ražoja, bet bija arī vienīgie darba devēji [ bez mežizstrādes ] lielākajā daļā pagastu. Ko tad laukos darīt, kas notiks, ja visa šī ''traktoru armija'' bez atņemtajiem traktoriem ieradīsies lielākajās pilsētās darba meklējumos? Tas, ka ZZS ar Rozi priekšgalā šobrīd atkal tēlo lauku aizstāvjus ir vēlēšanu tuvuma efekts. Ceru, ka šoreiz zemnieki neuzrausies un pašreizējā ZZS ''šļura'' nonāks politikas ''Getliņos'' bez utilizācijas iespējām.
Frīdis
F
Ir jāatbalsta lauksaimniecības produkcijas ražošana Latvijā.Rasmusens pareizi pateica par mūsu valsts atbalstu ražošanas atbalstam .Valdība sāk domāt , kad jau ir izcēlies ugunsgrēks , bet ne par cēloņiem un ilgtermiņa attīstību.Ir jābūt stingram regulējumam cenu veidošanas mehānismam pārstrādātājiem,tirgotājiem.Ir jāpieņem drakoniski kontroles noteikumi ievestajiem produktiem,izejvielām,dažādām pārtikas piedevām,vajag tik pareizi iztulkot dažādās ES regulas ,ierēdņu ir tik daudz.Nolikvidēt ir ļoti viegli.Būs kā Roze teica par cukurrūpniecību,visi taču saņēma kompensācijas.Var jau visu atvest,tikai vai visiem būs nauda par ko nopirkt?Dažiem ?Tie jau sen būs notinušies!
banāli
b
Lai cik tas banāli arī neskanētu, pirmām kārtām cilvēks domā par vēdera piepildīšanu, un tikai tad par ko citu (piem., džipu iegādi). No Taviem dzīvokļiem gaļu nedabūsi un no džipa pienu neizslauksi. Tās ir lietas, kas dod labumu tikai Tev pašam. Bet cūka un govs pabaro gan pašus to audzētājus un kopējus, gan arī tādus kā Tevi - dzīvokļu un džipu pircējus.
dimbā
d
Nevajadzēja valdībām ar savu stulbo, bezsaimniecisko, tuvredzīgo politiku lauksaimniecību visu laiku gremdēt un nīcināt. Domāju, ka tagad ir par vēlu kaut ko glābt. Visu cieņu un paldies tiem lauksaimniekiem, kas vēl cīnās, bez brīvdienām brienot pa mēsliem, lai mēs varētu kaut ko no dabīgiem produktiem savā galdā celt un lai viņi paši varētu savas ģimenes uzturēt.
Kolhoznieks
K
Kā tas dānis teica - Latvijā pat tikko no Akadēmijas iznākušie lauksaimniecības speciālisti neko nejēdz no modernās lauksaimniecības. Tāpēc jau te viss ir tādā grīstē, ka ambiciozie "zemnieki" mēģina reģenerēt kolhozu laika sapņus par lielražsošanu savās sīksaimniecībās.
es arī gribu
e
Tas gan labi - es arī gribu, lai valdība daļēji dzēš kredītprocentu manam kredītuam, par kuru sapirkos dzīvokļus un 2 džipus!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas