Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valdība tomēr atsakās no vadības līgumiem

Saeimas budžeta un finanšu komisija kopīgā sēdē ar valdību, izskatot 2.lasījumam sagatavotos priekšlikumus par algas samazināšanu, tomēr atteicās no vadības līgumu saglabāšanas. Līdz ar likuma spēkā stāšanos, visi esošie vadības līgumi tiks izbeigti un jauni netiks slēgti.

Komisijas sēdē atteikties no vadības līgumu saglabāšanas rosināja gan premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), gan atbildīgās Saeimas komisijas vadītājs Kārlis Leiškalns (TP).

Arī Saeimas Juridiskais birojs atzina, ka vadības līgumu saglabāšana, vienlaikus atsakoties no prēmijām, pabalstiem un piemaksām, neatbilstu tiesiskās vienlīdzības principam un būtu pretrunā ar Satversmi. Tas, visticamāk arī bija galvenais iemesls, kāpēc politiķi attiecās no normas, ko vēl vakar atbalstīja.

Saeima 2009.gada budžeta grozījumus vēl nav sākusi skatīt, tomēr atbildīgās komisijas balsojums liecina, ka to atbalstīs arī vairākums parlamentāriešu.

Likumā vēl veikti grozījumi, kas nosaka, ka atalgojuma samazināšana būs attiecināma arī uz valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībām, to valdēm un padomēm.

Lemjot par vadības līgumiem, I.Godmanis uzsvēra, ka uz skolotājiem likums neattieksies. Atalgojums netiks samazināta arī tiem, kuru alga nepārsniedz 360 latus mēnesī. 

Veicot grozījumus saistībā ar atalgojumu valsts iestādēs strādājošajiem, valsts budžeta izdevumus nākamgad iecerēts samazināt par 156 miljoniem latu, 2010.gadā - par 220 miljoniem latu, bet 2011.gadā - par 260 miljoniem latu, vēsta LETA.

(papildināts viss teksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Saeimas sēdes darba kārtība. Budžeta grozījumi 174.jautājums. Novadu reforma pārcelta kā pēdējais darba kārtības jautājums

 

LASI VĒL

Diena valdības vadītājam un vairākiem ministriem jautāja, kāpēc viņi vakar balsoja par vadības līgumu saglabāšanu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas