Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Valdība vienojas par vēstuli TeliaSonera

Valdība otrdien, apstiprinot pirms nedēļas pieņemto lēmumu, vienojās par vēstuli Lattelecom (LT) līdzīpašniecei, ziemeļvalstu koncernam TeliaSonera (TS). Vēstulē izteikts valdības piedāvājums simtus miljonus vērtajai LT un Latvijas Mobilais telefons (LMT) valsts kapitāla daļu privatizācijai. Atbildi no TS valdība gaidīs nedēļu – līdz 29. aprīlim. Savukārt plānots, ka galīgo lēmumu par abu uzņēmumu privatizāciju valdība pieņems maija sākumā.

Diena rakstīja, ka valdība LT un LMT daļas piedāvā privatizēt veicot tā saukto maiņas darījumu. Tas paredz, ka 49% zviedriem piederošo LT daļu tiks samainītas (pārdotas) Satiksmes ministrijas pārziņā esošajai valsts a/s Latvijas valsts Radio un televīzijas centrs (LVRTC). Savukārt LVRTC piederošie 23% LMT daļas iegūst TS. Skandināvu koncernam būs iespēja no valsts pirkt vēl 5% LMT daļu un LT piederošos 23% LMT. Kāda būs TS atbilde ir grūti prognozēt, jo valdība atkāpusies no TS izvirzītā galvenā abu uzņēmumu privatizācijas nosacījuma – LT sadalīšanas infrastruktūras un tirdzniecības uzņēmumos.

No visām koalīcijas partneriem pret valdības piedāvāto LT un LMT privatizācijas shēmu iebilst tikai TB/LNNK, kas norāda uz juridiskiem šķēršļiem un finanšu necaurspīdīgumu.

Konkrētas atbildes par to, cik daudz naudas valsts šādā privatizācijā iegūs pagaidām nav. Ir aptuvenas aplēses, ka tie varētu būt vidēji 270- 280 miljoni latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas