Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Valodas politikas viļņos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Latvietis
L
Latvijas televizijas kanali ir vienkarsi kauns! Visiem raidijumiem svesvalodas vajadzetu PILNIBA SINHRONIZETIEM latviesu valoda (bez subtritriem krievu valoda!). Ja kads grib skatities raidijumus kievu, anglu vai italu valodas - ludzu, lai skatas arzemnju raidijumus!
Juriste
J
Paldies par rakstu! Gribu noradit uz Eiropas tiesnesa Egila Levita interviju Lauku Avize (kaut kad pirms paris menesiem), kur vins teica, ka reala situacija ar latviesu valodu neatbilst Satversmes noteiktajam valsts valodas statusam, ka ta ir (ari) tiesiska problema, un ka latviesi, no kuriem darba joma (nepamatoti) tiek prasita krievu valodas prasme, varetu sudzeties tiesa par diskriminaciju. Nezinu, vai sads tiesas process jau ir bijis, bet ari ta butu iespeja, aizstavet latviesu valodas pozicijas.
@@@
@
kapec Latvijas kanali ir krieviski ---------------- Un kāpēc nav interesantu raidījumu latviešu valodā? Starp citu: par "Latvijas" kanāliem var saukt tikai LTV1 un LTV2, pārējie ir privāti kanāli. LTV1 krievu valodai ir cits statuss -------------- Jā, krievu teksti tiek subtitrēti -citi ne vienmēr ...
lats
l
jautajums nav par ka aizliegshanu, katrs skataas ko grib, kaut vai visus Maskavas kanalus un tikai, bet kapec Latvijas kanali ir krieviski???? un kapec pat LTV1 krievu valodai ir cits statuss kaa anghlu, polu vai francu?
ieva
i
Ja mums nav ko krieviem (un arī pašiem latviešiem) piedāvāt, tad kāda starpība kur visādus pīlēnus un dienas rāda?
goga
g
TURNCOAT!
muris
m
Vēlreiz iesaku ielūkoties DELFI .ru un jums viss taps skaidrs
jautājums par TV
j
Tiem, kam ir iebildumi pret krievu valodu TV - ko tad īsti jūs piedāvājat? Aizliegt visus TV kanālus, kuri nerāda latviešu valodā; pēc komunistu parauga sodīt par "naidīgu" kanālu skatīšanos; atkal palaist radiosignālu traucētājus? Kas jums liek skatīties tos kanālus kur skan krievu valoda? Jūs taču varat lepni tos ignorēt! Uzsieniet prievīti, paņemiet skābputras bļodiņu un skataties LTV1!!!
@
@
Attiecībā uz TV, tālāk no latviešu valodas dzīves telpas vairs jau aiziet nav iespējams. Ābramam "latweets" nav nekāda autoritāte. Es pat nedalu programmas apziņu piesārņojošās sēnalās, bez-informācijā un etnosu vai kultūru stiprinošos, popularizējošos raidījumos ar izteiktu identitāti. Piekrītu "Apnicis!" ... paskatoties, kā popularizē reklāmās 200 satelītkanālu spaidi-un-neko īsti skaties TV, kur par latviešu valodu vispār nav runa, kaut kas, šķiet, tiek veidots jau apziņas līmenī - kā norma.
Edvins
E
Daļēji krievu attieksme pret latviešu valodu pēdējos gados ir pasliktinājusies arī tāpēc, ka valodas likumdošanu pašlaik izmanto lai ieriebtu krieviem nevis aizsargātu latviešu valodu. Paskatieties uz milzīgo skaitu uzrakstu angļu valodā - par tiem neviens netiek sodīts. Ja precei vispār nav instrukcijas ne latviešu valodā, ne krievu valodā- tad nekas, ja ir instrukcija krievu valodā -lielie bļāvieni. Izglītības reforma ar savu nesagatavotību arī ir nesusi tikai negatīvu attieksmi pret latviešu valodu.
Apnicis!
A
Vispirms - ilustrācija gan nav īsti objektīva - visvairāk mūs apdraud krievu, ne angļu valoda, kas pašlaik varētu pat būt tās mazās laiviņas vietā. Latvieši laikam ir tik sajaukusies tauta, ka lielai daļai no viņiem liekas tīri pieņemama masīvā krievu klātbūtne (kas vēl tiek cītīgi uzturēta katru tekstiņu pārliekot kirilicā). TAS IR BĒDĪGI. Ja jau paši ar to ir apmierināti un turpina pļāpāt šajā valodā, tad vai kāds no malas var palīdzēt??? Varbūt CITĀDI DOMĀJOŠAJIEM BŪTU LAIKS APVIENOTIES KĀDĀ PATRIOTISKĀ BIEDRĪBĀ (protams, ne partijā)??? Citādi likums par valsts valodu ļoti drīz izskatīsies smieklīgi - viena valoda divās rakstībās.
Iveta
I
Vai esat aizmirsuši, ka Valsts valodas likums sākumā bija pietiekami labs un stingrs, tikai "gudrā" VVF to aizsūtīja atpakaļ uz Saeimu mīkstināšanai! Lai Vaira nokaunās!
muris
m
Iecere ir laba .Taču tās realizācijas iespējas es ieteiktu aplūkod DELFI krievu variantā ,kur komentāru skaits tuvojas 300 ,un kur ieteikumi svārstās no no mūsu valodas iebāšanas pakaļā līdz streikam un latviešu valodas ignorēšanai lai ,nostipriātu krievu valodu .Šobrīd nekas nemainīsies ,jo pārāk daudz kirhenšteinu ir atkarīgi no Krievijas biznesa labvēlības.
viesis
v
Raksta autoram pilnīga taisnība. Nemanot esam nonakuši padomju laiku uzspiestajā divvalodībā. Vairs nav gandrīz neviena publiska teksta, kur nebutu paralēli arī krievu valoda - namu pārvaldes veidlapas, valsts institūciju oficiāli paziņojumi, reklāmas, pat TVNET portāla beigu daļa ir krieviski!!! Paši savām rokām iznīcinām savas valodas kā valsts valodas statusu, savu latvisko identitāti. Vairāk veselīga tautiska pašlepnuma! Neviens par mums nerūpēsies, ja mēs paši to nedarīsim.
karlis
k
Vai tad runa ir par satelitteleviziju ? Katrs tachu var skatiities, ko veelas. Man skiet satraukums ir par krievu programmaam Latvijaa, kas ir veel bedigakas neka latviesu... kaa arii par to ka ltviesu programmas lien ieksaa krievu reklama u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas