Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valsts informācijas sistēmās vajadzētu tiekties pēc standartizācijas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jānis
J
Kāds mērķis bija šim rakstam (tādu ūdeni reti nākas lasīt)? Ataisnot ikgadēju daudzus simtu tūkstošu maksājumu no Rīgas satiksmes Maikrosoftam? (Atcerēsimies, ka arī tas ietekmē transporta biļetes cenu!) Pilnīga standartizācija ir kā ceļa otras puses grāvis. Pie kam ļoti dārgs, jo tam ir noslīpētas gludas un ideāli taisnas maliņas;) Paldies dievam, pieturēties pie standarta vai nē, šobrīd pie mums vēl ir brīva izvēle. Parasti standartus piesauc tikai tad, kad vēlas samazināt līdz minimumam projektu riskus (kas savukārt, neskatoties pat uz pieturēšanos pie standartiem, bet ja ir slikta projekta vadība, tad tik un tā neko nelīdz) vai nepieļaut konkurenci.
GUŅČA
G
pēc tevis giljotīna, idiņ....
Wala
W
visu cieņu Jums, bet tomēr arī es esmu stipri rezervēts pret tā saucamo Microsoft standartizāciju, cik neiznāk jauna Office programmatūra, tik tā praktiski nesavietojas ar iepriekšējo versiju !!! Tas viens, otra lieta - tas ka i kaut kādas dīvains valsts iestādes, kas pieprasa aizpildīt specifiskas formas kas balstītas MS Office specifiskām "fīčām" ir mazliet stulbi, un mazliet no akmens laikmeta. Ja to nevar izdaŗīt ar jebkuru ofisa programmatūru, tad tas nozīmē ka pakalpojuma pieejamība ir apgrūtinata mākslīgi !!! Un akmens laikmets tas ir tādēļ, ka MS piedāvā virkni produktu, kas šo formu ļautu noformēt Online, un ja vajag aŗī izdrukāt vai konvertēt teiksim pdf farmātā !!! P.S. visvairak man fascinē joks, ka MS Office porgrammas nesadzīvo ar OpenSource operētājsistēmām. Normāļi būtu ja šo programmatūra varētu uzinstalēt uz jebkura OS !!!
Hmm
H
Pēc daudziem IT darboņiem cietums ilgojas
krip
k
kārtējais pirktais rakstelis :) + salīdzināt "visu pārējo" ar lielisko MICROSOFT... atgādina veļas pulveru reklāmas ar "parastā" pulvera piedalīšanos. Un standarti.. nu, kas vēl ir tik slavens standartu graušanā kā MS? :) un PROTAMS, ka vistālredzīgākie pērk slēgtas sistēmas lai iegūtu lielas sarežģītas pārintegrētas melnās kastes, par kuru saturu zin tikai pats MS. Ideāli.
The Bentley 6.75 Chronograph
T
Vai manu dien` !!!! :)(:
Nemesis
N
Nu kā jūs nesaprotat - ja ieviesīs kā "Swedbank, kur 1200 datorus apkalpo seši cilvēki", tad nebūs iespējas uztaisīt n reizes apstrīdamus "konkursus" par sešiem cipariem n-gadus vecas tehnikas iegādei, kuras uzstādīšanai un apkalpošanai vajadzēs algot Ūber kantori un "apgraidosanai" atkal atkal vajadzēs "konkursiņu...
dereks
d
Nu gan džeksdaudz sarakstījis, bet doma skaidra " Tas ir kā Swedbank, kur 1200 datorus apkalpo seši cilvēki. Tas ir mērķis, uz kuru valstiskā mērogā vajadzētu tiekties." Piemērs par to pašu e-parakstu, kur daudzas sevi cienoša valsts struktūras cenšas ieviest "savu" foršu alternatīvu , kur tērēt budžeta piķi...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas