Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valsts nestutēta, "Parex banka" meklē papildu kapitālu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Žuks
Ž
Pareizam virsrakstam būtu jāsakās "Valsts uzstutēta ..."
Hmm
H
kaada jeega diskuteet- muusu politikji un banjkjieri ar atsevishkjiem iznjeemumiem vienkaarshi ir stulbi. Ko no vinjiem sagaidiit?
K-K
K
'... mekle papildkapitalu '... = ' ... makskere mulkus ... ' ... Vispirms, japabeidz internacionali atbalstits audits ar interpol palidzibu; jasoda nelikumigi pieskirtas, iegastas un izteretas naudas atbildigie, ar brivibas atnemsanu un mantas konfiskaciju, vienalga kur ta paslepta; valstij japarnem visa PAREX pakete, bez iznemumiem ; valstij jaatgust ieguldijumi no K&K izveidotas sistemas un japardod izdeviga bridi nevajadzigas bankas PAREX atribucijas ... un tikai tad atsakt bankas normalo darbibu !
LM
L
Rūpīgā Rūta » LM 12:38 A vai nevarētu tais lapelēs kaut kā ieskatīties? Ja kas, mans epasts ir [email protected] _____________________________________ Nu laikam jau nevar. Jo šajā dīvainajā valstī ir iespējams arī tas, ka pēc tam tiešām sauc pie kriminālatbildības par klasificētas informācijas nopludināšanu :(
AIVARS
A
Manuprāt par pārņemšanas lietderību šobrīd runāt vairs nav jēgas, jo tas realitāti nemainīs. Ir vērts runāt par veidu, kā tas notika, par nopietnu kļūdu virkni, kuras tika pieļautas (es saskaitīju 8 rupjas kļūdas) un kuras nenormāli paaugstināja cenu, kuru mums nācās samaksāt par šo pārņemšanu. Neorganizētība, haotiskums, nesaskaņota un neprasmīga Valdības, Centrālās bankas un FKTK rīcība - tie būtu tie jautājumi, par kuriem būtu jārunā. Pats bankas pārņemšanas fakts, noteikti, kļūda nebija, taču to visu sabojāja izpildījums. Ka tas nebūs perfekts, to prognozēt varēja, bet tādu bardaku gan iedomāties nevarēju...
zvirbulēns
z
Tādi tie komjaunieši-soristi-jēlīši ir!
AD
A
Interesanti, ka šodien neredz nevienu komentāru, kurš apgalvotu - Godmanis rīkojās pareizi iegāzdams valsts (t.i. visu mūsu) naudu Pareksā. Ļoti gribētos redzēt, ko šodien par to teiktu tie, kas vēl pirms dažiem mēnešiem šādu izrīcību aizstāvēja ar putām uz lūpām.
zutis
z
palasu komentarus un sametas nelabi. Vai tikai TP trakajos kreklos sagerbtie biedri nav ienemusi visu portalu ? :)
Politiskaa atbildiba
P
Tagad, lai tik kaut kaa uzstutetu Parexu ies pari likiem. Slegs deribas ar pasu velnu. Tikai arabu seihu naudinas mums te vel truka! Zinam jau vienu arabu Kemeru sanatorijas ipasnieku. Rezultats graujoss. Melngalvis gatavs bucoties gan ar krievu mafiju, gan arabu musulmaniem, un tas ir loti bistami Latvijas valstij nakotnee! Kaut so aferu ES eksperti patrauktu un par nenormalo vienas bankas lobesanu no valsts puses piespriestu Latvijai sodu 1 miljarda apjomaa, tad vismaz atrak varetu sos "gudrelus" salikt aiz restem!
Politiskaa atbildiba
P
Parexaa jau iegrusts vairak kaa 1 miljards! Un vel nav diezgan! Ja banku slegtu, kompensacijas butu bijis jamaksaa 660 miljoni. Butibaa Parexaa beigas iegrudis 2 miljardus un tapat nekas izcils no sis bankas nebus. Godmani tiesam jaliek cietumaa par sadas acgarnas ekonomiskas politikas veidosanu, kas ir kaitnieciska valstij kopumaa un graujosa valsts nakotnei. Melgalvis raksta savu blogu, tuksi virspuseji paspriesdams par banku lietam un ekonomiku. Kad vinam zem bloga uzdot kadu konkretu jautajumu, vins nekad neatbild. Ko tas liecina! Ka nav seviski gudrs. Vina loma ir kaa spunde visas situacijas, ne jau tapec, ka gudrs, bet tapec kaa liek, taa dara.
Lurike (Maija Deķe)
L
Ja saimniecībā ir vecs katls, to met ārā. Šajā caurajā katlā var liet ko grib, viss joprojām iztek. Vai tad nav laiks izmest?
khm
k
..., balckstone, blackfish, blackrooster, ...
Hmm...
H
Parex bankrota gadījumā būtu jāizmaksā 300 miljoni , bet valsts tur iegāza tuvu miljardam... Kam tad pārējais - K&K ?
Ērmoti...
Ē
Godmanis ( Nešaubos, ka tikai par... mīļu paldies) sagrūda valsts naudu privātā bankā un - tāpat nekādas jēgas... Mazā, trūcīgā ASV tādas banķeles slēdz vienu pēc otras. Jāaizsūta viņiem Godmani... :D
maizitis
m
MELNGAILI ATLAIST AR PANTU PAR SLIKTU DARBU !!!!!!!!!!! ar ierakstu 10 gadi bez tiesibam ienemt sadus un lidzigus amatus!!!!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Kāds ir valsts atbalsts?

- Valsts kase pēc Parex pārņemšanas bankā depozītos noguldījusi 837 miljonus latu, visi noguldījumi garantēti ar ķīlas līgumiem, to vērtība 1,04 miljardi latu.

- Par VK noguldījumiem Parex maksā procentus — eiro depozītu likmes 4,8— 5,8%, latu — 11,44%.

- Līdz augustam valsts procentu maksājumos no Parex saņēma 19,9 miljonus latu. Vēl jāsaņem 14,9 miljoni latu.

- Parex sindicētā kredīta atmaksai valsts no Eiropas Komisijas piešķirtā pirmā aizdevuma daļas iztērējusi 163,4 miljonus latu.

- Parex kapitāla palielināšanā valsts Privatizācijas aģentūras personā ieguldījusi 191,02 miljonus latu. No tiem 140,75 milj. latu ieguldīti akciju kapitāla palielināšanā, 50,27 milj. latu — subordinētajā kapitālā (ilgtermiņa aizdevums ar iespēju pārvērst akcijas).

- Ja valdība Parex nepārņemtu, tai draudētu bankrots un valstij Parex noguldītājiem trīs mēnešu laikā būtu bijis jāizmaksā ap 660 milj. latu.

- Pašlaik bankrota gadījumā valstij Parex noguldītājiem būtu jāizmaksā ap 300 milj. latu.

- Valstij pieder 95,3% Parex akciju, 25% plus viena akcija tuvākajā laikā nonāks ERAB.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas