Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valsts pārvaldē grib iedzīvināt “taupības garu”

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ass
A
Kamēr netiks VP augšgals ar pašu Veismani, nekas nemainīsies.
brillītis
b
taipīt, taupīt, tas ir viss, ko nākas dzirdēt. bet dažiem tak vairs nav, kur pat ietaupīt! patika šis humoriņš par krīzi- <a
ha-ha
h
Domāju, ka iesākumā Valsts Kanceleja varētu izveidot īpašu Taupības aģentūru, kura pēc tam, kad būtu nokomplektējusi savus štatus, uzsāktu taupības kampaņu. Kampaņas ietvaros aģentūra, piemēram, varētu drukāt visādus motivējošus plakātus ar uzsaukumiem, ko tad varētu izvietot ministriju gaiteņos. Tā es redzu Latvijas ierēdniecības iniciatīvas.
Lelle
L
"...Gan M.Krieviņš, gan VK direktore G.Veismane uzsvēra, ka reformas tiek piedāvātas, lai valsts pārvaldē paliktu tikai kompetentākie cilvēki. Taču to pašmērķis neesot strādājošo atlaišana." Galvu lieku ķīlā, ka veģetēt valsts parvaldē paliks radi, draugi un pielīdēji, par kompetenci te spriež nekompetenti ļautiņi un kā lai no tādiem gaida normālu darbu, ja to šie parazīti nekad nav darījuši. Kā pirmā ir jāpatriec Veismane un valsts funkciju izvertēšanai jāpiesaista profesionāli ekonomisti, finansisti, juristi, uzņēmēji, kā arī sabiedriskās organizācijas-respektīvi jāveido neatkarīga komisija, kura var sākt ar VK funkciju izvērtēšanu, tad Saeimā strādajošo deputatu rodņas-bābu bara darba izvērtēšanu u.t.t.
Lelle
L
Pagaidām nekas par to neliecina. Tad, kad ministri un deputāti nolems sev algās saņemt 500,-Ls/mēn., tad arī solidarizēsimies. Valdošajiem kretīniem jau vieglāk nabagiem atņemt pēdējo maizes drupaču nekā šķirties no saviem superlabumiem.Nabagie jau nespēj pretoties, toties tā Rīgas parazītu varza ar Veismani priekšgalā joprojām turpina vārīties...
Memory
M
Veismanes kundze ir iz vecajiem '' tērauda'' kadriem, kas jau reiz ir piedzīvojuši gan pārkārtošanos, gan tās likusakarīgu rezultātu - bankrotu 1991.g. Solījumi, lozungi un vēršanās pie tautas pēc padoma - tas viss jau reiz ir bijis, tā kā gaidīt un cerēt uz kādu ''brīnumu'' diezin vai pārāk vajadzētu....
Saule
S
Veismane vairākus gadus vadīja Valsts Administrācijas skolu, kura imitēja darbību izlikdamās, ka visādiem lošiem pāris dienu kursos var iemācīt gan ekonomiku, gan lietvedību, gan personālvadību un psiholoģiju. Ierēdniecības uzburbušais apjoms un kapacitāte ar mīnus zīmi tantukam bija labi zināma jau ļoti sen.
ciniķis
c
Nu, cipari izskatās iespaidīgi, ja atlaiž 94 000 cilvēku, bezdarba procents automātā pieaug līdz 20%, ja atlaiž 62 000 tas arī nav maz un bezdarba cipars pieaug. Kādas tam varētu būt sekas var aptuveni iedomāties, 94 000 cilvēku pēkšņi kļūst maksātnespējīgi, tas nozīmē, arī graujošu pieprasījuma un patēriņa samazināšanos, kam loģiskā secībā seko privātā sektora bankroti un jaunu bezdarbnieku rindas papildinās vēl.Kredītņēmēji arī bankrotē masveidā. Pēc tam situācija "stabilizējas" ar maksimālu izceļošanu un maksimālu noziedzību ar kuru samazinātā VP galā netiks. Pie šādas notikumu attīstības Ventspils augstskolas pasniedzēja prognozē, ka rudenī bezdarbs var sasniegt 50% un var sākties bads, nav nemaz tik nereāla.
Buba
B
Jauki jau izklausās (tas samazinājums), bet vai ar procentiem viss kārtībā? Jo nesen lasīju, ka valsts pārvaldē strādā no vispār nodarbināto skaita: Latvijā 8,5 %, Lietuvā 5,5 %, Igaunijā 5,2 %, Ziemeļvalstīs ap 3,5 - 4 %. Jo 14% taču būtu ārprāts ...
Memory
M
'' Valsts pārvaldē ir tendence uzkrāties darbiniekiem...'' G.Veismane (spilgts citāts LatvijasAvīze, 31.10.2008). '' 80% ierēdņu ir lieki...'' - Un atkal sākas tīrīšana - un atmiņā man pantiņš/častuška iz 1940/41.g.: '' Un kad visi tiks gar zemi sisti, - paliks čisti komunisti '. Kas paliks Valsts Pārvaldē pēc šīm pārmaiņām - īstie eirokrāti ?
Knābs
K
Kaut kā neticās šīs kundzītes cēlajiem nodomiem. Nesen kāda valsts iestāde nolēma strādāt katru dienu 15 minūtes ilgāk, jo reāli - kamēr vairākums noslēdz dienu, vismaz 15 - 20 minūtes reāli tiek strādāts pēc darba laika. Rezultātā būtu iespēja piektdienā beigt darbu stundu ātrāk. Taču momentāli atskanēja dubultuzbļāviens - ko jūs atļaujaties (iniciatīva var būt tikai mūsu). Kapēc ārzemēs valsts iestādēs uz vietas obligāti jābūt tikai no 10.00 līdz 15.00? Kāpēc nenobīda darba sākumlaikus par 15 minūtēm (8.00 -8.15- 8.30). Krietni mazinātos sastrēgumi. Kāda jēga visiem reizē, ja reāli tāpat sēžot sastrēgumos - jākavē, jo visas situācijas nevar paredzēt.
Janka
J
Šitas autiņš Kuldīgas siltumam ir dikti vajadzīgs.,Es bišku sajaucu,Danenbergam vajadzīgs.Dzīvo viņš Skrundā arī kautko strādā Skrundas domē tālu taču jābraukā.Un kur vēl medības,kā jau bijušajam kolhoza baronam pieklājas Ministra Zalāna tētuks arī tajā kantorī strādā,Būdams Kuldīgas mēris Zalāns tur savu tētiņu iekārtoja vadošā darbā.Zināšanas par siltuma lietām vecajam Zalānam nav gan ,bet džipu braukt taču viņš māk.Danenberga paskaidrojums par džipa pirkšanas naudām ir klaja 'ņirgāšanās par taupību.
angry
a
tik mazam cilvēku skaitam nodaļas vadītājs reāli nav vajadzīgs. tikai lieka figūra, kas saņem lielu algu par speciālistu darba traucēšanu. šādi darbinieki ļoti labi var būt departamenta direktora tiešā paklautībā.
lūriķis
l
Varbūt man lajam kād var paskaidrot kāpēc nodaļā ir jābūt 7 cilvēkiem,tas man atgādina CA laikus,kad es biju komandieris ,man bija nodaļa snaiperis,ložmetējnieks,granātšāvējs un trīs ar automātiem?Rokai ir tikai 5 pirksti,nevis 7.
ezis
e
Atvainojos, iepriekšējais mans komentārs adresēts Ievinjam... Kaut kas neiekopējās kā vajag. :-)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Piedalies sabiedriskajā apspriešanā par valsts pārvaldes sistēmas un civildienesta optimizēšanas plānu (MK mājas lapa)


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas