Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Valsts pārvaldē no darba atlaisti jau 3320 darbinieki

Finanšu ministrija ir apkopojusi ministriju, īpašu uzdevumu ministru sekretariātu, kā arī citu valsts tiešās pārvaldes iestāžu iesniegto informāciju par iestādēs kopējā amatu vietu skaita samazināšanu 2008.–2009. gadā. Informācija apkopota par 211 iestādēm ar 64,54 tūkstošiem amatu.

Kopā valsts tiešajā pārvaldē likvidēti (ieskaitot amata vietas, kuras plānots likvidēt līdz 30.jūnijam) 5 905 amati (9,1% no kopējā skaita). No tiem 3 320 ir amati, kuros likvidācijas brīdī bija nodarbināti ierēdņi vai darbinieki. Tai skaitā ministriju centrālajos aparātos likvidēti 458 amati (11,9%), no kuriem 265 ir amati, kuros ir nodarbināti ierēdņi vai darbinieki.

Minēto štatu vietu samazināšanas rezultātā 2009.gadā ietaupīs 19,36 miljonus latu. Tomēr, lai aprēķinātu reālo ietaupījumu, jāņem vērā: aptuvenās izmaksas bezdarbnieku pabalstiem prognozētas 2,3 miljoni latu apmērā; nodokļu veidā no ietaupītās darba samaksas daļas netiks iekasēti 8,43 miljoni, tai skaitā valsts budžetā 5,7 miljoni, savukārt pašvaldību budžetā 2,7 miljoni. Kopā reālais ietaupījums valsts budžetā varētu būt ap 11,36 miljoniem latu, lēš Finanšu ministrija.

Analizējot iesniegtos datus, secināts, ka ne visas iestādes samazinājušas darbiniekus skaitu par 10%. Zemkopības ministrijas resors (valsts padotības iestādes) samazinās 4% amata vietu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs – 8%, Iekšlietu ministrijas resors – 9%, Labklājības ministrijas resors – 9%; Finanšu ministrijas resors – 8%.

Ja skata iesniegtos datus par ministriju centrālajiem aparātiem, arī šeit ne visos ministriju centrālajos aparātos ir nodrošināts 10% samazinājums. Zemkopības ministrija samazinās 5%, Aizsardzības ministrija – 9% amata vietu. Šie dati rāda situāciju valsts iestādēs 2008.gada 1.decembrī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Darba vietu likvidēšana ministriju resoros

Darba vietu samazināšana ministrijās

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas