Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valsts prezidenta Valda Zatlera runa gadumijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ee
e
klau, Tu tomēr neko neesi sapratis...
Jaungada uzruna
J
kas tad runāja Krievijā - Putins vai Medvedevs ?
Asterix
A
Nea, apakshaa bija subtitri krievu valodaa:) es to skatiijos, kaa jau teicu, glushi nejaushi, skjiet, MIR TV, kad mekleeju visaadus inchiigus raidiijumus ieksh online TV:)
Cody
C
Nožēlojami, ka tā arī neesi iedzīvojies Latvijā. Ne tu cieni savu zemi, ne Prezidentu, ne sevi. Un tāpēc esi ļoti nelaimīgs cilvēks, kas savas dusmas par savām neveiksmēm noveļ uz citiem.
Cody
C
Apbrīnoju tavas valodu zināšanas. Turkmenistānas prezidents runāja savā dzimtajā valodā - turkmēņu valodā. iespējas, ka tu vienkārši nesaprati visu runu, jo pilnīgi nepārvaldi persiešu dialektu.
Zatlera runa sirsnīgāka
Z
Un ja salidzina, Zatlera runa nav tik deklaratīva. Labāku runu par Putinu būtu pateicis Jeļcins un kaut vai Hruščovs.
romans
r
Man gan liekas ka runa nebija laba. Vienos naktī es noklausījos visu Krievijas prezidenta runu un tā man patika daudz labāk. Pirms Zatlera tur vēl Godmanis (nu kaut kāds džeks) runāja par to gāzes u.c. cenu kāpumu un pēc tam teica ka visi tak sēž siltās mājās un par gāzi u.c. spēj samaksāt (vai kā tamlīdzīgi, neatceros). Sanāk ka viņam vienalga: gāze paliek dārgāka bet tāpat taču viss ok. Nu viņam ta ok bet ne man. Un Zatlers arī runāja tā ka knapi noturējos nesmiedamies: viss tur viņam jāizdara: vajad vienotību, vajag lai Saeima labi strādātu, vajad lai MK, valdība, KNABs un kas tur vēl, karo4i visu viņam te vajag. Jādara tas , jādara šitas jādara vēl nezkas. Viss tik jādara un viņš pats neko pat neapsolīja tautai ka viņš arī kautko darīs. Viss viņam te nepatīk ka tauta viņam ne tāda kā vajag un Saeima slikta un MK (valdība) un visp. nebija spēka to visu klausīties. Pavisam cita lieta bija Krievijas prezidenta runa: Skaidra, saprotama, cilvēks sveic visus ar Jauno Gadu, sveic mammas, tētus, bērnus. Novēl tur dažas labas lietas. Pat nepiemin ne krīzi ne Gruziju ne Gāzes skandālu ar Ukrainu ne vēl kautkādas tur problēmas. Prieks bija liels kad to visu dzirdēju. Lūk, viņa runa: Дорогие друзья! Совсем скоро новый, 2009 год войдёт в наши дома. Хочу без долгих вступлений поздравить всех вас с самым любимым праздником – праздником, когда все мы вспоминаем прошедший год, в котором, конечно же, было всякое: счастье и разочарование, радости и потери. У каждого из нас они свои, и мы будем помнить о них. А из наших судеб, поступков и чувств складывается жизнь нашей великой, огромной страны – России. Мы вместе уже не раз доказывали, что способны на многое, что умеем побеждать. И в этом году наша Родина прошла через драматические испытания, прошла уверенно и достойно благодаря вам, её гражданам. Убеждён, что какие бы трудности ни ждали нас в будущем, мы сможем с ними справиться. И государство сделает для этого всё необходимое. Через несколько мгновений изменятся цифры на календаре, но неизменными останутся ценности, которые являются нашей опорой во все времена: это любовь к своим близким, дружба и верность, участие и милосердие. Они придают нам силы в любой ситуации, помогают не только преодолевать сложности, но и подниматься на новую высоту. В эти минуты я хочу обратиться к нашим родителям – поблагодарить за заботу и понимание, пожелать прежде всего здоровья. Вы нам очень нужны, очень дороги. Хочу поздравить с праздником наших детей. Мы сделаем всё, чтобы вы были счастливы, но надо помнить, что многое зависит от вас самих. Дорогие друзья! Пора встречать Новый год. Давайте поздравим своих близких – самых дорогих для нас людей. Где бы мы ни встречали этот праздник: дома, в компании друзей или даже на работе, – сейчас мы все думаем о своих родных. Новогодняя ночь – это время надежд. Я желаю каждому из нас мира, любви, исполнения желаний. Будьте счастливы! С новым, 2009 годом!
ciniķis
c
Piekrītu Valdim, mums būs vajadzīga liela vienprātība, lai tiktu vaļā no zaglīgās valdošās kliķes, būs vajadzīga liela vienprātība, lai atjaunotu suverenitāti un teikšanu savā zemē.
xx
x
Neizklausījās pēc Prezidenta runas
,.,.,.
,
buutu labaak dIrsIs toletee
bee
b
kāda tauta, tāds prezi.dent.s, abi mīksti..
gigigi
g
oi, šitie bābu rakstītie pekstiņi, nomāc..
lno
l
Šī bija pirmā reize, kad gadu mijā neklausījos ne premjera, ne prezidenta uzrunas: kādēļ bojāt svētku noskaņojumu. Man pietika ar valsts himnu.
poohstick
p
Sorry, bet man te 4 rindiņās nevienam alternatīvas nav jāstāsta. Man vispār ļoti patīk, ja zagļi brēc pēc alternatīvām. apmēram: "es jau neko, tāpat kā visi citi, bet ko Jūs paši piedāvājiet?" Ja vēlies zināt, tad pirmā alternatīva skan šādi: mums būs rīkoties sakaņā ar godaprātu un patiesi veikt pārmaiņas. Viss pārējais ir pakārtots.
ee
e
es ne par viņu, es par mums, taču tā arī nepateici alternatīvu, tātad esi viens no tiem, kas ņaud, bet neko neesi gatavs dar'īt... žēl...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI

Jānis Ikstens, politologs

Būtu dīvaini, ja Godmanis būtu vidžinājis par sniegu uz skujiņām — tehniskā runa labi atbilda viņa stilistikai. Tomēr Latvijas situācijā nevajadzētu akcentēt globālo finanšu krīzi, drīzāk to, kā valsts tiek pārvaldīta. Ir labi aicināt tautu saspiesties bariņā kā pingvīniem (lai gan latviešiem tuvāks būtu salīdzinājums ar rukšiem, kas guļ cieši kopā), tomēr palika iespaids — kamēr vieniem ir sniega vētra, citiem — dzīres. Ja paskatāmies valdības priekšlikumus, tad palicis ir ļoti daudz kas tāds, kam sen vairs nevajadzēja būt — piemēram, uzņēmumu padomju neadekvāti augstie atalgojumi. Žēl, bet šī runa mani vēlreiz pārliecināja, ka esošajai politiķu paaudzei ir jāiet prom. Palika iespaids, ka labā roka nezina, ko kreisā dara.

Mārtiņš Kazāks,Swedbank galvenais ekonomists

Godmaņa runā bija daudz neskaidru detaļu. Vienubrīd viņš minēja, ka esam krīzes sākumā, tad atkal — ka vidū. Droši vien cilvēki tam nepievērš vērību, bet man kā ekonomistam ir svarīgi pārliecināties, ka valdība zina, kur mēs esam, lai zinātu, kā no situācijas tikt ārā. Ir labi aicināt tautu uz vienotību, tomēr man likās, ka prezidenta runa bija daudz konstruktīvāka. Tika minētas skaidras prioritātes, virzība, viedoklis bija labi formulēts, un varēja just pozitīvas izmaiņas prezidenta kancelejā. Tas savukārt dod papilduw pārliecību par situāciju — ja valdība mainās, tad ir prezidents, kam ir skaidrs, kādus cilvēkus viņš vēlas redzēt izvirzīto mērķu sasniegšanā

LASI VAIRĀK

Valda Zatlera runa 2007.gada 31.decembrī

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas