Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Valsts prezidents: Kovals pielicis lielisku punktu

Valsts prezidents Valdis Zatlers apsveicis šķēpmetēju Aināru Kovalu ar izcīnīto sudraba medaļu Pekinas olimpiskajās spēlēs un paudis uzskatu, ka Kovala medaļa ir lielisks "punkts". 

V.Zatlers norādā uz Kovala izcilo sniegumu - stabilo startu priekšsacīkstēs un pēdējā mēģinājumā sasniegto personisko rekordu. Kovals pēdējā vieglatlētikas sacensību dienā visiem Latvijas sporta līdzjutējiem sagādājis daudz pozitīvu emociju un pielicis lielisku punktu Latvijas sportistu startam olimpiskajās spēlēs, uzskata V.Zatlers.

Prezidenta apsveikumus saņēmusi arī Kovala trenere Valentīna Eiduka par visu savu audzēkņu sportisko sagatavotību un pārliecinošo sniegumu olimpiskajās spēlēs.

Par sporta nozari Latvijā atbildīgā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), kura vēroja klātienē šķēpmetēja Aināra Kovala startu, pēc olimpiskā sudraba iegūšanas personīgi sveica sportistu un viņa treneri - Valentīnu Eiduku, kura ir ieguldījusi īpašu darbu Latvijas šķēpmetēju jaunās paaudzes sagatavošanā, aģentūru LETA informēja ministres preses sekretāre Agnese Korbe.

Koķe uzskata, ka Kovala izcīnītā sudraba medaļa apliecinot, Latvija ir īsta sporta valsts un mūsu sportisti un viņu treneri spējuši darīt visu, lai atbilstoši sagatavotos olimpiādei.

Pēc Koķes domām, starti un rezultāti olimpiskajās spēlēs ir atskaites punkts arī valsts sporta politikai kopumā, par kā veidošanu atbildīga ir Izglītības un zinātnes ministrija. Pekinā sasniegtie rezultāti ļaujot secināt, ka mēs ejam pareizā virzienā, nodrošinot atbalstu augstajiem sasniegumiem sportā, bērnu un jauniešu sportam, gan atbalstot fiziskās aktivitātes un sportošanas iespējas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Olimpisko spēļu noslēguma ceremonija notiks rīt. Latvija olimpiskajās spēlēs ir izcīnījusi medaļu komplektu - zelta medaļa ir BMX braucējam Mārim Štrombergam, sudraba medaļa A.Kovalam, bet bronza svarcēlājam Viktoram Šcerbatiham.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas