Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valters: būtu absurdi, ja kriminālprocesu neizbeigtu

Izbeigts kriminālprocess pret grupas _Putnu balle _dalībnieku Valteru Frīdenbergu par mēģinājumiem destabilizēt finanšu sistēmu, aģentūrai LETA sacīja Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Policija atklāj, ka kriminālprocess pret mūziķi tika sākts pēc kādas bankas iesnieguma. Atgādinām, ka runa ir par izteikumiem 9.novembrī Jelgavas kultūras namā koncerta laikā. Instrumenta skaņošanas dēļ radušās pauzes laikā viņš jokojot aicinājis skatītājus pirms skriet uz bankomātiem izņemt naudu, noklausīties grupas koncertu. Šajā laikā publiski kļuva zināms par Parex bankas finanšu problēmām. Pamatojoties uz saņemto iesniegumu, DP pagājušā gada 14.novembrī sāka kriminālprocesu par apzināti nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu mutvārdos, rakstveidā vai citādā veidā par Latvijas finanšu sistēmas stāvokli.

No Diena.lv uzzinot, ka izbeigts kriminālprocess, mūziķis nebija ne pārsteigts, ne atvieglots. Viņš esot to jau sen aizmirsis, policija viņu izsaukusi tikai vienu reizi liecību sniegšanai, tāpēc tas īpaši nav ietekmējis ikdienas gaitas.

“Īstenībā sen biju par to aizmirsis un, domāju, būtu absudri, ja šis process nebūtu izbeigts un tas tiktu skatīts tālāk,” teica Putnu balles dalībnieks.

Ļaunu prātu uz policiju viņš neturot, jo tā darījusi savu darbu.

“Policija jau nav vainīga, viņiem tas bija jāizmeklē, vadoties pēc iesnieguma. Kāda jēga turēt ļaunu prātu uz policiju, ja nu vēl kādreiz ar cilvēkiem būs jāsatiekas?” 

Tomēr jautāts, vai šis gadījums ietekmējis izteikšanās stilu un īpaši jokošanu uz skatuves vai televīzijā, V.Frīdenbergs atbild, ka joko piesardzīgāk.

“Nedaudz apdomāju vārdus ar kādiem jokoju, bet pa lielam nekas nav mainījis, jo vārda brīvībai ir jābūt. Tad jau, atvainojiet, arī Panam Kleksim būtu jāiet pensijā.”

Savukārt otrajā kriminālprocesā, kas par mēģinājumiem destabilizēt finanšu sistēmu sākts pret Ventspils augstskolas Finanšu un grāmatvedības katedras lektoru Dmitriju Smirnovu, lēmums vēl nav pieņemts. Smirnovam kriminālprocesa laikā piemēroti divi drošības līdzekļi - sūtījumu saņemšanas adreses paziņošana un aizliegums izbraukt no valsts. Lektors aizdomas radījis ar saviem izteikumiem diskusijas laikā presē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Padomās, vai paust viedokli

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas